Νέες μαρτυρίες σοκ – Κεντρική εντολή η δολοφονία Φύσσα


 Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον “φάνε”» και σημειώνει ότι «αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση Μιχαλολιάκου».

Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Οι μάρτυρες, που στη δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ’» και «Μάρτυρας Δ΄» -καθώς έχουν προηγηθεί δύο καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στον Άρειο Πάγο με αναφορά σε «Μάρτυρα Α’» και «Μάρτυρα Β’»- προσήλθαν και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη-στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ενδεικτικό είναι ότι κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά την δικογραφία λένε ότι «η ανάκριση τώρα ξεκινάει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο μάρτυρες στις καταθέσεις τους δήλωναν φοβισμένοι, τονίζοντας ότι έζησαν τον τρόμο στην Χ.Α. Με βάση τα όσα κατέθεσαν, ήθελαν να μιλήσουνε νωρίτερα, αλλά όπως είπαν, «που να πάμε; Στην αστυνομία;». «Κάποιοι», όπως τονίζουν, «“έτρωγαν” πολύ ξύλο μέσα στην οργάνωση», την οποία χαρακτηρίζουν ως «πραγματικό στρατό».

Μάλιστα, όπως είπε ένας από τους μάρτυρες, υπήρχαν κανόνες συμπεριφοράς και κανόνες συνωμοσίας, τους οποίους έπρεπε να τηρούν σε κάθε περίπτωση. «Αν σας πιάσουν, δεν έχετε καμία σχέση με την Χ.Α.», ήταν η εντολή της οργάνωσης, σύμφωνα με την μαρτυρία.

Αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο γίνονταν η επιλογή των βουλευτών του κόμματος, οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι μόνο εάν έδινε το τελικό «ΟΚ» ο αρχηγός, τότε κατέβαινε κάποιος για βουλευτής, ενώ συμπληρώνουν ότι βουλευτές γίνονταν μόνο όσοι ήταν στον στενό πυρήνα της οργάνωσης.

Η κατάθεση – σοκ του τρίτου μάρτυρα

«Φως» στον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ρίχνει με την κατάθεσή του, ο τρίτος -στη σειρά- μάρτυρας (γ’), ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήγα στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής και μπήκα στο πρόγραμμα “Κένταυρος” από το 2006». Υποστηρίζει ότι εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης και συνεχίζει: «Μετά την απόλυσή μου από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης». Όπως επισημαίνει, τον σκληρό πυρήνα αποτελούσαν 300-400 άτομα.

Ο μάρτυρας περιγράφει τις σωματικές δοκιμασίες που περιελάμβαναν άμυνα και επίθεση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…», ενώ προσθέτει ότι εκπαιδευτής, μεταξύ άλλων, ήταν και ο Πατέλης και ο Γ.Α. Όπως τονίζει ο μάρτυρας, ο Γ.Α. δεχόταν απευθείας εντολές από τον Κασιδιάρη. Η εκπαίδευση, συμπληρώνει, γινόταν σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ενώ σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο φυλάσσονταν οπλισμός, όπως κοντάρια και ασπίδες.

Κατά τον μάρτυρα, η τακτική των ταγμάτων έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι “Κέρβεροι”, οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν, έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι “Πύργοι”», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αποκαλύπτει, όλοι οι βουλευτές του νομού Αττικής ήταν ενήμεροι για τις πράξεις της οργάνωσης: «Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου. Ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β ‘Αθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε και τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη». Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε με ρούχα και γκλομπς. Μάλιστα, αναφέρει ότι τον Παππά μεταξύ των μελών τον αποκαλούσαν «ταξίαρχο». Τον Μίχο είπε ότι δεν τον γνώριζε.

Ο μάρτυρας επισημαίνει ότι από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χ.Α, αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α΄ υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, β΄ υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, όπου βρουν δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής- ο ένας, όπως λέει, ήταν παλιός “λοχαγός της Χ.Α.- να τους “καθαρίσουν”.

Ομολογία-φωτιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα για το φονικό στο Κερατσίνι. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον “φάνε”» και σημειώνει ότι «αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση Μιχαλολιάκου».

Σύμφωνα με την ομολογία του μάρτυρα, όποιος προσέγγιζε για να γίνει μέλος στη Νίκαια, έψαχναν πρώτα το κομματικό του παρελθόν.

Στη Νίκαια, συνεχίζει στην κατάθεση του, πήγαιναν με εντολή Λαγού σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και τους απειλούσαν για να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Νέα στοιχεία για τη δράση της Χ.Α. στην Κορινθία

Ο τέταρτος κατά σειρά προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρεται κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας όπου όπως λέει, η Χ.Α. έχει μεγάλη δύναμη. Στην κατάθεσή του, τονίζει ήταν στέλεχος εκεί έως το 2012. Υπεύθυνος για την περιφέρεια Κορίνθου, όπως υποστηρίζει, είναι ο Παναγιώταρος και υπαρχηγός ο Κασιδιάρης

Ο μάρτυρας λέει ότι γνωρίζει για επιθέσεις σε μετανάστες στην περιοχή, αλλά δεν γνωρίζει αν σε κάθε επίθεση υπάρχει ειδική εντολή για να γίνει :« Γνωρίζω ότι υπάρχει γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες χωρίς να γνωρίζω εάν υπάρχει ειδική εντολή.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Όπως καταθέτει ο μάρτυρας, κάποια στελέχη πουλούσαν προστασία σε καταστήματα στην Κόρινθο και στο Ξυλόκαστρο. Στην κατοικία του πυρηνάρχη της Κορίνθου Γ.Κ, κατά τον μάρτυρα, υπάρχουν αφίσες του Χίτλερ και κράνη των Ες-Ες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου έγινε επίθεση εναντίον μεταναστών. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

real

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

9 ἀπαντήσεις στὸ Νέες μαρτυρίες σοκ – Κεντρική εντολή η δολοφονία Φύσσα

 1. Ὁ/ἡ vangelisk68 γράφει:

  Λοιπόν όσοι δεν έζησαν μα νηφαλιότητα την “σύλληψη” των μελών της 17Ν, “φτιάχνονται” και αναπαράγουν όλες τις παπαριές που κατασκευάζει το τμήμα προπαγάνδας της Αστυνομίας.
  Μέσα απο την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρακολουθούν τις τάσεις που διαμορφώνονται στο διαδίκτυο και τις αντιδράσεις στο επίπεδο των νομικών του ποινικού δικαίου και μετά παρουσιάζουν έναν νέο δήθεν μάρτυρα που έσπασε την ομερτά και τον έπιασε λογοδιάρροια και άρχισε να ξερνά απαντήσεις στους ισχυρισμούς όσων δεν πιπιλίζουν το δάκτυλο και δεν εντυπωσιάζονται με τα μασκαραλίκια του Κράτους, που έστησε ένα παίγνιο ώστε να περάσουν όλα τα μέτρα εναντίον της ατομικής ιδιοκτησίας και το νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων, καθώς και την πλήρη απεμπόλιση όσων σκιωδών αποτυπωμάτων ανεξαρτησίας και κυριαρχίας έχουν μείνει σ’ αυτό το Κράτος και δεν πρόλαβαν οι εθνικοί μειοδότες να το ξεφορτωθούν.

  Λοιπόν, κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας. μην τους δίνεται σημασία και μην γραφετε την παπαρολογία σας ως Εθνικιστική απάντηση “Δημοκρατίας” στον φασιστικό Εθνικισμό της Κυβέρνησης και της Χρ. Αυγής.

  Άιντε γιατί μου τα πρήξατε. Μια εσείς, μια τα φασιστοκάναλα, μια η κυβέρνηση στο τέλος θα καταφέρετε να με κάνετε σαν τα μούτρα σας.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Εσύ κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και διάβαζε τα πάντα. Ο πλουραλισμός της ενημέρωσης δεν έβλαψε κανέναν που έχει στοιχειώδη διάκριση.Τα μέτρα έχουν ψηφιστεί εδώ και πολύ καιρό που αναφέρονται στον προυπολογισμό. Είτε είναι στημένη η ιστορία με τη χρυσή αυγή είτε όχι τα μέτρα θα ερχόταν και δεν έχει την παραμικρή σημασία για κάποιον που ζει τα μνημόνια στη τσέπη του και στη ζωή του εκτός αν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να μη μπορεί να σκέφτεται δύο πράγματα ταυτόχρονα.

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΙΣΤ γράφει:

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΔΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΠΣΙΤΑΚΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΚΙ ΕΓΩ, ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΩ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ….

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Γέλα με τον Δένδια γατί αν κρίνουμε από τον φακίρη τον Κασιδιάρη που απομακρύνει από μπροστά του δημοσιογράφους με ηχητικά κύματα και τη δύναμη του μυαλού, του είναι για κλάματα.
   Ότι και να δείτε με τα μάτια σας όπως και όσοι και να μαχαιρωθούν όπως ο Φύσσας εσείς αμετανόητοι παραμένετε. Ακόμα και όταν δεν θα μπαίνετε στη βουλή πάλι δεν θα το πιστεύετε. Είναι ο αρχηγός σας στη φυλακή και δεν γεμίζατε ταξί έξω από τα δικαστήρια.
   Εσείς που λέγατε ότι έχετε 30% και πως αν συλλάβουν μέλη σας θα κατεβείτε στους δρόμους και θα κάνετε επανάσταση.

   Μέχρι κι ο ταρίφας έκπτωση σας έκανε από την αναδουλειά.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    Εγω παλι χτες το βραδυ, εβλεπα STAR WARS, (τα παλια επεισοδια)
    και πλεον εχω πειστει πως ο Μιχαλολιακος ΕΙΝΑΙ Ο MASTER YODA της Χ.Α. .
    Τα στοιχεια ειναι αδειασιστα….
    Μεσα απο το κελι , με τηλεπαθητικο μηνυμα ειπε στον Κασιδιαρη :
    “USE THE FORCE ELIAS”.

    Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Λεωνίδας γράφει:

   πλακα πλακα σε ολους σας θα φτασει ο Δενδιας ….423.000 θα καταθεσετε ..

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Σύμφωνοι για πολλά γέλια ο Δένδιας. Αλλά να έχετε στη πρώτη γραμμή την Ουρανία τη Χιονάτη κι αν δεν είναι για γέλια. Μέχρι και η Ντόρα που κρυβόταν ένα χρόνο τώρα βγήκε και κάνει δηλώσεις για κότες τριλιράτες και ένας από τους δικούς σας δεν βρέθηκε να την κράξει.

   Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Λεωνίδας γράφει:

  ΤΩΡΑ …..ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ,ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,”ΕΓΕΡΘΗΤΟΥ” ….ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ….ΚΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ “ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ” ΚΛΑΣΙΔΙΑΡΗ ….ΤΟ ΕΞΩ …

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Οι 15 από τους 18 βουλευτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες και παραπέμπονται σε άρση ασυλίας από τη βουλή και κάποιοι στον ανακριτή.
   Ποιος θα κατεβεί βουλευτής όταν θα βλέπει τους αρχικούς στη φυλακή έστω και προφυλακισμένους αν γίνουν εκλογές; Κυρίως όταν οι αρχηγοί αποκήρυξαν όλα τους τα πιστεύω για να γλυτώσουν; Κιότεψαν οι αρχηγοί και ξαφνικά θα εμφανιστούν νέοι βουλευτές όταν δεν πήγε κανείς από τους ίδιους τους βουλευτές στα δικαστήρια;;; Ο Μπαρμπαρούσης έστελνε sms για να πάνε στα δικαστήρια και δεν είχε πάει ούτε ο ίδιος.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.