Παράλληλες ειδήσεις


Δια χειρός Αλιθέρση

Προχθές, ημέρα Τετάρτη, πέθανε ο ράφτης της γειτονιάς μας, 50 χρονών, την ώρα της δουλειάς. Τον πρόδωσε η καρδιά του. Έγινε  γνωστό ότι δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση του δανείου του σπιτιού του και ότι τον βασάνιζε  δυνατός φόβος για μελλοντική του κατάσχεση. Ήταν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διέθετε. Η κηδεία του έγινε χθες, με χρήματα φίλων και κατοίκων της  περιοχής.  Η γυναίκα του, που έχει χάσει τα λογικά της, δεν έχει κανέναν άλλον στον κόσμο και δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει ούτε τους γείτονες που τη φιλοξενούν.

-Στο σφυρί η πρώτη κατοικία. Από 1/1/2014 η κυβέρνηση θα επιτρέψει τους πλειστηριασμούς. Κινδυνεύουν 200.000 σπίτια.  Έρχονται δράματα για χιλιάδες οικογένειες με στεγαστικό. Κυβέρνηση και τρόικα ανοίγουν διάπλατα το παράθυρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.  Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών.

-Πρωτοφανής μείωση γεννήσεων και αύξηση   θανάτων. Την επταετία 2004-2010   οι θάνατοι των Ελλήνων ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις  κατά 12.800. Δηλαδή κατά μέσο όρο αντιστοιχούσαν 1830 θάνατοι το χρόνο περισσότεροι σε σχέση με τις γεννήσεις.
Το 2011, λόγω των μέτρων των Μνημονίων, οι γεννήσεις μειώθηκαν και οι θάνατοι αυξήθηκαν. Το σύνολο των θανάτων των Ελλήνων ξεπέρασε το σύνολο των γεννήσεων κατά 20.848. Η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά το 2012 εξαιτίας των νέων μέτρων, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ξεπεράσει το σύνολο των γεννήσεων κατά 29.101. Δηλαδή το ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τις γεννήσεις για κάθε χρόνο μεταξύ του 2004 έως και το 2010 αυξήθηκε για το 2011 περίπου κατά 1140%, ενώ για το 2012 περίπου κατά 1500%! Τα στοιχεία είναι από άρθρο του Μανόλη Γ. Δρεττάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

-Ισολογισμοί του 2012. Νέα κέρδη 3,8 δισ. για τις επιχειρήσεις!
Καινούργια κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας. Ύστερα από την ανάλυση  των ισολογισμών των επιχειρήσεων που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ICAP, προκύπτει ότι   2157 επιχειρήσεις παρουσίασαν επίσημα κέρδη, της τάξης των 3,83 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!
Στις πρώτες θέσεις των εταιρειών ομίλων με τα μεγαλύτερα κέρδη βρέθηκαν και πάλι εταιρείες όπως:
ΟΠΑΠ, με κέρδη 644,4 εκατ. ευρώ έναντι 702,06 εκατ. πέρσι
ΑΚΤΩΡ, με κέρδη 184,6 εκατ. ευρώ, έναντι 95,8 εκατ. πέρσι
COSMOTE, με κέρδη 461,2 εκατ. ευρώ έναντι 388,8 εκατ. πέρσι. Πηγή: Ριζοσπάστης

 -Στο 27,1% η ανεργία το β΄ τρίμηνο του 2013.  Οι απασχολούμενοι είναι 3.632.184 και οι άνεργοι 1.350.435. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (59,0%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 65,1%. Πηγή: Το

Βήμα

-Νόμιμες από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις ληγμένων προϊόντων, με βάση τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» Πηγή: ERT Open.com

-Κυβερνητικοί βουλευτές μετά τη ψήφιση και του τελευταίου μνημονίου: Δεν θα ψηφίσουμε άλλα μέτρα. Πηγή: Διαδίκτυο  –

-Καθαρά κέρδη 3,5 δισ. στο πρώτο εξάμηνο του 2013 για την Τράπεζα Πειραιώς  Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας: «Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα» Πηγή: Financial press.gr

-Αύξηση της άμεσης φορολογίας το 2014 κατά 12,4% προαναγγέλλει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τις σαρωτικές αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία και ισχύουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται το 2013, τα οποία θα υπερφορολογηθούν.
Το ΔΝΤ αποκαλύπτει πως οι εισπράξεις από την άμεση φορολογία το 2014 θα αυξηθούν κατά 2,1 δισ. ευρώ και θα διαμορφωθούν σε 19,1 δισ. ευρώ, από 17 δισ. ευρώ που εκτιμώνται ότι θα εισπραχθούν φέτος. Πηγή: Ναυτεμπορική.

-Αυτή την εβδομάδα έκλεισαν τα sprider stores.  Άλλοι 1000 εργαζόμενοι στο δρόμο.

-Στα 26,7 εκατ. οι επίσημοι άνεργοι στην ΕΕ. Σοκαριστικά τα στοιχεία και σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, η οποία άγγιξε το 61,5%. Ωστόσο η αύξηση της ανεργίας των νέων και σε επίπεδο ευρωζώνης δικαιώνει όσους μιλούν για «χαμένη γενιά». Τη χειρότερα επίδοση σε ό,τι αφορά την ανεργία εξακολουθεί να καταγράφει η Ελλάδα, ακολουθούμενη από την Ισπανία. Τον Ιούνιο οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 1,4 εκατ. επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat. Πηγή: alfavita.gr

Οι αυτοκτονίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα της κρίσης. Γιατί τόσες αυτοκτονίες; Η διαπίστωση και η ερώτηση σε σχετικό άρθρο του Βήματος. Δημοσίευση: 08/07/2012

-ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 167,5 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2013. Πηγή: Το Βήμα

Ο Ολυμπιακός  κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Σαβιόλα   θα κοστίσει συνολικά στους «ερυθρολεύκους» για την προσεχή διετία (μαζί με την Εφορία) περίπου 7,5 εκατ. ευρώ.   Πηγή:  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 18 Αυγούστου 2013 

 –Σε …συλλέκτη ακινήτων θα μετατραπεί το ελληνικό Δημόσιο καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει διάταξη στη Βουλή, η οποία θα επιτρέπει, σε όσους χρωστούν στην εφορία, να εξοφλούν με …ακίνητα αντί για μετρητά. Πηγή: Financial press.gr

 -Κλείνουν κι άλλα νοσοκομεία! Νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις προανήγγειλε ο Άδωνις. Πηγή: Iatropedia

-Μειώθηκε κατά 68,7% η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης τον περσινό χειμώνα Πηγή: ΤA NEAgr

-Το περασμένο Σάββατο σε μεσημεριανή εκπομπή  του «νέου δημόσιου ραδιόφωνου» οι νεοπροσληφθέντες δημοσιογράφοι με αφορμή την… εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», η οποία δρούσε ανεξέλικτη από το 1987(!!!), υποστηριζόμενη και από τμήμα του κρατικού μηχανισμού, απέδωσαν την εκλογική της διόγκωση στις… πλατείες, επειδή εκεί οι Χρυσαυγίτες ψάρευαν σε θολά νερά.  Εξήραν τον Δήμαρχο Καμίνη και τον υπουργό Δένδια, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην… «εξάρθρωσή» της  και μίλησαν για τον θρίαμβο της δημοκρατίας και για το κράτος «δικαίου», που σήμερα οι Έλληνες έχουμε την τύχη και την τιμή να… απολαμβάνουμε!

-Μόνον το 31% των Ευρωπαίων δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ.  Ευρωβαρόμετρο. Αναλυτικότερα στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της ΕΕ», οι Έλληνες πρωτοστατούν στην άρνηση. Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠ

-Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διαγκωνίζονται να υποβάλουν συνεχώς διαπιστευτήρια και δίνουν όρκους πίστης στην ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η “ακραία αντιπολίτευση” (“extreme opposition“) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο στη περίπτωση της Ελλάδας Πηγή: enet.gr,  Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αυτή είναι η… «Δημοκρατία» και το «Κράτος Δικαίου» που ευαγγελίζονται, για τη… «σωτηρία» του οποίου θυσιάζουν τον Ελληνικό Λαό!
Δοξάστε τους!

ΥΓ. α) Το κείμενο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ράφτη από την περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωή του  προχθές,  την ώρα που δούλευε ύστερα  από το φοβερό άγχος και την αγωνία που του δημιουργούσε ο επικείμενος πλειστηριασμός του σπιτιού του, του μόνου περιουσιακού στοιχείου που διέθετε.

β) Χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης χρήματος το κόστος της Εγνατίας  Οδού,  που ήταν περίπου 7,5 δις ευρώ, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς που για το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν 3,5 δις ευρώ ισοδυναμούν με το κόστος της μισής Εγνατίας!

4  Οκτώβρη του 13

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.