Η δίωξη της ΧΑ άνοιξε τη συζήτηση για το είδος του πολιτεύματος που έχουμε


Το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθειά του να διαλύσει τη ΧΑ, προβαίνει συνεχώς σε διάφορες βεβιασμένες και μάλλον λανθασμένες κινήσεις. Το τελευταίο που κάνει μόλις τώρα, είναι να κατηγορεί τη ΧΑ για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος.

Το τι θα κάνει το πολιτικό σύστημα με τη ΧΑ και για το εάν θα καταφέρει να αποδείξει τις κατηγορίες, σύμφωνα με το άρθρο 134 ΠΚ, είναι πλέον αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

Εκείνο όμως που είναι αρμοδιότητα δική μας, (δηλαδή του λαού, ως ανώτατου κυρίαρχου οργάνου του κράτους), είναι το εξής: Αφού από μόνο του το πολιτικό σύστημα βάζει στο κέντρο του δημοσίου διαλόγου τον κίνδυνο κατάλυσης του πολιτεύματος, αυτό ανοίγει αυτόματα τη συζήτηση σχετικά με το είδος του πολιτεύματος που έχουμε. Χωρίς λοιπόν να το συνειδητοποιήσει, μόνο του το πολιτικό σύστημα άνοιξε τη συζήτηση για το πολίτευμα.

Θα πρέπει λοιπόν να συζητήσουμε όλοι μας για το εάν αυτό το πολίτευμα που έχουμε: 1) είναι ολιγαρχικό ή δημοκρατικό, 2) συνέβαλε ή όχι στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, και 3) για το εάν θα πρέπει να πάμε προς πιο δημοκρατικό πολίτευμα ή θα μείνουμε στο ίδιο. Εκεί που έφτασε η χώρα, δεν μπορεί να μείνει τίποτα εκτός συζήτησης και κριτικής.

Αν δεν συζητήσουμε ούτε αυτό, ούτε τώρα, τότε πια θα είμαστε άξιοι των δεινών που ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς.

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.