Προηγούνται οι πάσης φύσεως παρακολουθήσεις από τη νέα φορολογική επιδρομή κατά των Ελλήνων;


Γράφει η Μιχαλού

Κάθε άλλο παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα ήταν η δήλωση του Τσίπρα περί τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… Ακούγεται ότι η Κουμουνδούρου έχει στοιχεία για να το στηρίξει!!! Ίσως και για αυτό έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από την κυβέρνηση να πάρει επίσημη θέση και να απαντήσει «χωρίς μισόλογα» για το αν «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων».

Ωστόσο το θέμα είναι γιατί η Κουμουνδούρου αποφάσισε να το αναδείξει τώρα που το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014, κατατέθηκε στη Βουλή…

Επικοινωνιακά είναι τελείως άστοχη η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αφού το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να πείσει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι προ των πυλών και πως το success story είναι γεγονός.

Και όλα αυτά τα αναλύουν με ευχολόγια, αόριστες αναφορές και υποθέσεις που δεν στηρίζονται σε απτά δεδομένα, συγκεκριμένες προβλέψεις και ακριβή στοιχεία!!!
Μάλιστα τονίζουν, σε κάθε τόνο Κυβέρνηση και συγκυβέρνηση, ότι δεν θα έχουμε άλλα μετρά, αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο για παραμετροποίηση (!) των παλαιών!!!

Υπολογίζουν δε ότι τα έσοδά τους θα αυξηθούν κατά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τα νέα βαρύτερα χαράτσια στα ακίνητα και στον φόρο εισοδήματος, όπου πρακτικά πλέον δεν θα εκπίπτει καμία δαπάνη.

Κάπως έτσι οι άνθρωποι θα παρουσιάσουν το περιβόητο πλεόνασμα, μιας και φέτος δε τους βγήκε και από τα € 2,6 δις πέσαμε στα μόλις € 100 εκ.

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.