Δημοκρατία και ψηφοφόροι της ΧΑ.


Άρθρο του Δημήτρη Ματσικούδη

Η έννοια της Δημοκρατίας στο μυαλό των περισσότερων συμπολιτών μας περιορίζεται στην δυνατότητα της πλειοψηφίας να κυβερνά. Όμως οι πρόγονοι μας  που επινόησαν το πολίτευμα της πραγματικής Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση της ολιγαρχικής διακυβέρνησης της πόλης από βασιλιάδες ή ευπατρίδες, συμφώνησαν ότι το νέο αυτό πολίτευμα έπρεπε να εκφράζει το φιλότιμο και το αίσθημα δικαίου (αιδώς και δίκη) που έχει έμφυτα μέσα του ο άνθρωπος και ότι η πολιτεία προκόβει με την αλληλεγγύη, με τη σωφροσύνη και την δικαιοσύνη. Σήμερα είναι το πλέον επιθυμητό πολίτευμα στον πλανήτη και όλοι οι λαοί, που βρίσκονται κάτω από απολυταρχικά καθεστώτα, δίνουν αγώνες με ηρωικές θυσίες χιλιάδων άνθρωπων για την καθιέρωση της Δημοκρατίας στη χώρα τους.
Στον τόπο μας, ως παρενέργεια της μερικής κατάλυσης της Δημοκρατίας, της εξαθλίωσης του λαού μας και της λεηλασίας της χώρας μας από τους δανειστές με την βοήθεια των ντόπιων παρακεντέδων τους, ανίκανων και ανέντιμων πολιτικών, θέριεψε το μόρφωμα των αρνητών της Δημοκρατίας με την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Ένα φασιστικό μόρφωμα του οποίου η ηγεσία δεν σκέφτεται πώς θα αποκατασταθεί και διορθώσει τα λάθη της η πολύπαθή μας Δημοκρατία, αλλά πώς θα υποκατασταθεί από τον απολυταρχισμό. Προτάσσει την αρχή ενός ανδρός στο καταστατικό της και προβάλλει ιδέες που στρέφονται ενάντια στον ανθρωπισμό και την παγκόσμια κοινωνία. Οι ηγέτες της, υμνητές του Χιτλερ και του εθνικοσοσιαλισμού, ασπάζονται και προωθούν, εντελώς ανιστόρητα,  μια αυταρχική εθνικιστική ιδεολογία που θέλει το έθνος να καθορίζεται αποκλειστικά βάσει κριτηρίων βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών. Η εφαρμογή των απάνθρωπων μεθόδων για την επικράτηση του ναζισμού, που έζησε η ανθρωπότητα από την επεκτατική πολιτική του Χίτλερ, τα 7.000 στρατόπεδα συγκέντρωσης – εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στην Πολωνία δεν θεωρούνται εγκλήματα, για την ηγεσία της ΧΑ, η οποία αδιαφορεί για την αξία της ανθρώπινης ζωής ακόμη κι αν πρόκειται για την ζωή Ελλήνων. Αναρωτιέται ο κάθε σώφρων συμπατριώτης μας: είναι δυνατόν να υμνείται ο Χίτλερ από τον αρχηγό της ΧΑ, όταν στη χώρα μας ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο από πείνα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που δε εύρισκαν κάτι να φάνε,  μιας και όλα τα τρόφιμα κατάσχονταν, επι χρόνια και προωθούνταν για το επισιτισμό των μονάδων του Ρόμελ στην Αφρική; Μπορεί να γερμανοντύνεται και να χαιρετά φασιστικά ο υπαρχηγός της ΧΑ όταν είχαμε εκατόμβες νεκρών με  απόδοση συλλογικής ευθύνης ως αντίποινα στο Δίστομο, στην Καισαριανή;
Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απόφαση της Δικαιοσύνης για την δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, οι οπαδοί της την έγκαταλείπουν ομαδικά. Στα σόσιαλ μίντια, πρώην προβεβλημένα στελέχη της ΧΑ, όπως ο αλαζόνας Η. Κασιδιάρης μένουν με καμμιά δεκαριά φίλους στο FaceBook, από τις χιλιάδες που είχαν. Ο ένας μετά τον άλλο οι πρώην ψηφοφόροι της ΧΑ, εξοργισμένοι, πλην έντιμοι πατριώτες στην πλειοψηφία τους, συνειδητοποιούν πως είχαν αποθέσει τις ελπίδες τους για την απαλλαγή της πατρίδας από την Γερμανική, οικονομική κατοχή, σε επικίνδυνα για την πατρίδα και για τον λαό της χέρια. Οι πλαστικοί χειρουργοί δεν προλαβαίνουν να σβήνουν τατουάζ με μαίανδρους και σβάστικες. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποιοι φανατικοί ακροδεξιοί, που εξακολουθούν να μην θέλουν να δουν αυτά, που καθημερινά αποκαλύπτει η Δικαιοσύνη για την οργάνωση, τον τρόπο λειτουργίας και τις  κακουργηματικές συμπεριφορές και πράξεις της ΧΑ.
Προλόγησα προ ημερών μια ανακοίνωση για ημερίδα με θέμα τον Φασισμό και την Δημοκρατία, που γίνεται σήμερα στις 19:30 στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα. Σε διάφορα πολυσύχναστα μπλόγκς, όπου αναρτήθηκε η εν λόγω ανακοίνωση δέχθηκα σχολιασμούς από τέτοιους φανατικούς ακροδεξιούς, που τεκμηριώνουν από μόνοι τους τον χαρακτηρισμό της οργάνωσής της ΧΑ ως εγκληματικής. Οπαδοί της συλλογικής ευθύνης οι εν λόγω σχολιογράφοι μου ζητούσαν να απολογηθώ για το καταστατικό του ΚΚΕ, με αποκαλούσαν μέλος της  κομμουνιστικής συμμορίας του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήμουν στις εκλογές του Μαίου υποψήφιος της Ενωτικής Κίνησης στο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, εαμοβούλγαρο, μου ζητούσαν να απολογηθώ για τα καμώματα της Ρεπούση, με εξύβριζαν και μου απηύθηναν απειλές κατά της ζωής μου λέγοντας μου ότι μετά από αυτά που λέω με… ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΎΝ!  Αυτά, οι προφανώς, εγκάθετοι. Υπήρχαν όμως και άλλες πιο ήπιες φωνές, εκείνων που πεισμόνως εννοούσαν να υποστηρίζουν τη ψήφο τους στη ΧΑ , εξυμνούσαν τον εθνικοσοσιαλισμό, δηλώνανε πως η Αριστερά δεν δικαιούται να ομιλεί για την πατρίδα και μου ζητούσαν να σέβομαι αυτούς που ψήφισαν ΧΑ. Όλοι βέβαια αυτοί οι σχολιογράφοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, που δυστυχώς μολύνει το διαδίκτυο.
Στη Δημοκρατία, η παρρησία είναι η πρώτη αρετή που καλλιεργεί το πολίτευμα. Όμως η Δημοκρατία στον τόπο μας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας ποτέ δεν έχει προβεί σε ¨εκκαθαρίσεις¨ χιλιάδων. Είναι εντυπωσιακό το μεγαλείο που δείχνει ανά τους αιώνες το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Ο δυτικός ολοκληρωτισμός, στον οποίο ομνύουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΧΑ, κάνει την διάκριση που φοβούνται: από εδώ εμείς, οι απολύτως καλοί, από ´κει εσείς, οι απολύτως κακοί. Ακόμη και στην Χούντα του Παπαδόπουλου, οι ποινές επιβλήθηκαν στους πρωταίτιους του πραξικοπήματος και κάποιους βασανιστές. Όλους τους άλλους, τους προσκυνημένους συνεργάτες, τους άφησε στη ντροπή τους, αν είχαν.. Ας μη φοβούνται λοιπόν, όσοι έχουν παραπλανηθεί από την ίδια τους την οργή και ψήφισαν, στήριξαν ή στηρίζουν την ΧΑ. Η Δημοκρατία μας θα βρει και θα τιμωρήσει όσους είναι υπεύθυνοι για κακουργηματικές πράξεις ή/και στρέφονται εναντίον της. Και μόνο!

Δημήτρης Ματσικούδης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.