Νέες προκλήσεις Ερντογάν για την ελληνική Θράκη!


ΕΡΝΤΟΓΑΝ-2Και πάλι μίλησε για 150.000 «Τούρκους πολίτες» στη Θράκη, ενώ την ίδια ώρα σε προκλητική ανακοίνωση προέβαινε και το τουρκικό ΥΠΕΞ…

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη προ ολίγων ημερών ο Τούρκος πρωθυπουργός σχετικά με τη Θράκη. Σύμφωνα με το «Haberturk», μιλώντας στις 6/10 σε εκδήλωση στα Άδανα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις ελληνικές επικρίσεις για το θέμα της Χάλκης και έριξε με τον πλέον…άκομψο τρόπο το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά. Απευθυνόμενος λοιπόν στην Ελλάδα, ρώτησε:

«Γιατί εσύ στη Δυτική Θράκη διορίζεις τον αρχιμουφτή των 150 χιλιάδων πολιτών μου και δεν του δίνεις δικαίωμα εκλογής»;

Και συνέχισε λέγοντας:

«Θα το κάνουμε είπαν, αλλά 10 χρόνια τώρα ακόμη να το κάνουν. Στην Αθήνα έχουμε δύο τζαμιά μας, που έχουν καταρρεύσει. Τους προτείναμε να τα φτιάξουμε εμείς, αλλά ακόμη να το επιτρέψουν. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάννης τα μέλη της Ιεράς Συνόδου (σ.σ. εννοεί στο πατριαρχείο) αποτελούνται από πολίτες της τουρκικής δημοκρατίας. Καθώς δεν απέμειναν ιερείς-πολίτες μας (σ.σ. ε, πώς να μείνουν, μετά από την τρυφερή μεταχείριση τόσων χρόνων!), η ιερά σύνοδος τελείωσε. Έμεινε μόνο ο πατριάρχης. Εμείς είπαμε «στείλτε παπάδες να τους κάνουμε πολίτες μας».

Έφεραν 17 παπάδες και τους κάναμε πολίτες μας. Φτάνει όμως η καλή μας βούληση. Ακίνητα αξίας 2,5 δις λιρών τα αποδώσαμε σε Ρωμιούς, Εβραίους και Αρμένιους. Κι αυτό εμείς το κάναμε.

Σκεφτήκαμε πως αυτό είναι δικαίωμα τους. Διότι στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, αποτελεί κρατικό καθήκον η διαφύλαξη των δικαιωμάτων και του μουσουλμάνου και του μη μουσουλμάνου (σ.σ. !!!!!!!!!). Και εμείς αυτό κάναμε».

disileri-fotoΟι δηλώσεις μάλιστα αυτές του Ερντογάν ήρθαν σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην κριτική που ασκήθηκε εκ μέρους της Ελλάδας για το (δήθεν) πακέτο δημοκρατικών μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Τουρκία στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Σε αυτήν (όπως μας ενημερωνει η «Μπιρλίκ» της 7/10/2013) τονίζεται πως είναι γνωστά τα σχετικά βήματα που έχουν γίνει στην Τουρκία, κάτι «που αντιμετωπίζεται με θαυμασμό από όλους όσους παρακολουθούν το θέμα» και ακόμη αναφέρεται πως «σε σύγκριση με την γείτονα Ελλάδα όπου είναι γνωστό πως γεννήθηκε η δημοκρατία και είναι επί 30 χρόνια μέλος της Ε.Ε., όπου όμως τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αδυνατούν να επωφεληθούν του δικαιώματος να εκλέξουν τον θρησκευτικό τους ηγέτη, δεν τους επιτρέπεται να αναπτύξουν τους δικούς τους εκπαιδευτικούς φορείς, από τους οποίους έχει αφαιρεθεί ο έλεγχος των βακουφίων τους, ασκείται πίεση στον τύπο τους, όπως και σε σύγκριση με την κατάσταση των ομογενών μας στα Δωδεκάνησα όπου επί 40 χρόνια στερούνται της εκπαίδευσης στα τουρκικά και παρεμποδίζεται η εκλογή του θρησκευτικού τους ηγέτη, η κατάσταση των Ρωμιών Ορθοδόξων στην Τουρκία είναι πολύ πιο μπροστά».

Πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας δηλαδή (με τον πιο επίσημο μάλιστα τρόπο), αφού διεκδικούνται όχι απλώς μειονοτικά, αλλά αναφανδόν κυριαρχικά δικαιώματα στη Θράκη, επινοούνται ασύστολες βλακείες για δήθεν τουρκική κοινότητα σε Ρόδο και Κω και τέλος αποκορυφώνεται το θράσος με αναφορά σε μια άλλη μειονότητα, την ελληνική, που επί δεκαετίες την ξεπάτωσαν με τους πιο βίαιους και απάνθρωπους τρόπους, αλλά τώρα στα θλιβερά (και πλέον πολλαπλώς ακίνδυνα) υπολείματα που απέμειναν, αποδίδονται τάχα μου μειονοτικά δικαιώματα.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΣΟΥΛΤΑΝΟΣΑλλά βέβαια το παραλήρημα του ψυχωσικού σουλτάνου Ταγίπ (που ονειρεύεται νεοθωμανικές αυτοκρατορίες, χωρίς καν να βάζει λίγο μυαλό από τις επανειλημμένες διεθνείς σφαλιάρες που εσχάτως δέχεται) ξεπερνάει ακόμη και αυτήν την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Εμείς απλώς θα του υπενθυμίσουμε ότι όσο κι αν…επείγεται, όλοι αυτοί οι τουρκόψυχοι κοπρίτες που δρουν ως χαφιέδες της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη και πολύ περισσότερο βέβαια οι χιλιάδες φιλήσυχοι μουσουλμάνοι της περιοχής δεν είναι (όχι ακόμη τουλάχιστον) «πολίτες της Τουρκίας».

Ποτέ επίσης δεν υπήρξε εδώ καθεστώς «αρχιμουφτή» (αλλά ισότιμων μουφτειών), για να μην πούμε πάλι βέβαια και το πολλάκις αναφερθέν ότι είναι παραλογισμός να ζητάει η Άγκυρα εκλογή μουφτήδων στη Θράκη, από την ώρα που εκλογή ΔΕΝ γίνεται ούτε στην ίδια την Τουρκία (όπως φυσικά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη ισλαμική χώρα).

Αλλά είπαμε: αν είσαι ένα γελοίο τουρκοσούργελο που έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι η μοίρα σου ανέθεσε κάποιο κάρμα…Σουλεϊμάν για να εκπληρώσεις (ε, κι έχεις απέναντί σου βέβαια και τους τιτάνες της ελλαδικής εξωτερικής πολιτικής), τότε ασφαλώς μπορείς να ξεστομίζεις όποια γελοιότητα κατεβάζει ο διαταραγμένος σου εγκέφαλος. Απλά πράγματα.

proxeneio-stop.org

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.