Εγκέφαλοι που «καίνε»… ντίζελ !


Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης

Αυτό με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μου θυμίζει τη πρόσφατη αλχημεία στη μείωση του ΦΠΑ: 13% καθιστός , 23% στα όρθια. Τόσο η τυρόπιτα  με τυρί, τόσο χωρίς τυρί. Τώρα πάνε πάλι με επικοινωνιακά τρικ να δείξουν  ότι μειώνουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το επίδομα, διευρύνοντας και το πλαφόν των δικαιούχων, άρα «ωφελούνται περισσότερα νοικοκυριά». Και η Τρόικα απέναντι, γελάει. Ξέρει αυτή. Διότι στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Και τη γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα, γι αυτό και οι κατά καιρούς εγκύκλιοί τους  είναι ομιχλώδεις. Δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες οι «πονηροί πραματευτές» του Υπουργείου Οικονομικών για να μην απαντήσουν σε αυτά τα πέντε καίρια ερωτήματα που «καίνε» τον κόσμο:

  1. Όταν λένε «εισόδημα», ποιο εννοούν; Το συνολικό ακαθάριστο ή αυτό που απομένει για να ζήσει κανείς μετά από τις ασφαλιστικές εισφορές, τις μηνιαίες δόσεις των δανείων  και τους εξοντωτικούς φόρους που έχουν επιβάλει; Και γιατί υπολογίζουν το ύψος του περσινού «εισοδήματος» και όχι το φετινό που ασφαλώς είναι μικρότερο με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;
  2. Έχουν την εντύπωση ότι ο μέσος  Έλληνας οικογενειάρχης, ο άνεργος ή ο συνταξιούχος έχει… 1300 ευρώ άμεσα διαθέσιμα για να βάλει 1000 λίτρα πετρέλαιο; (τόσα περίπου πρέπει να διαθέσει από την τσέπη του, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανεγκέφαλων του ΥΠΟΙΚ, αφού του δοθεί η περίφημη προκαταβολή που διατυμπανίζουν 25%, δηλαδή… 88 ευρώ!! Και τα υπόλοιπα (τμηματικά)έχει ο Θεός ή μάλλον ο Θεοχάρης..)
  3. Πώς θα εισπράξει ο δικαιούχος το επίδομα αν βάζει τμηματικά πετρέλαιο; (π.χ. 100- 100 ή 200-200 λίτρα) …Τμηματικά κι αυτό;
  4. Πώς θα ελέγξουν τι… υλικό  «καίει» ο καθένας;  Θα μπουκάρουν τα βράδια στα σπίτια με εισαγγελέα οι ελεγκτές για να δουν αν καις στο τζάκι μελαμίνες και θα επιβάλουν πρόστιμα; (Ξέρω: Βάζω ιδέες του φωστήρα Μαυραγάνη που εξέδωσε και την καταγέλαστη εγκύκλιο και με την οποία θα… εξορκίσει το νέφος της αιθαλομίχλης!)
  5. Τι θα συμβεί αν ένας δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης  χρωστάει στην εφορία 500-600 ευρώ; Θα του πει ο Θεοχάρης (άλλο «μυαλό – ντίζελ»  αυτός  χειρότερο από τον πρώτο) «ξέρεις είναι να παίρνεις τόσα βέβαια, αλλά εδώ… χρωστάς περισσότερα, άρα δεν παίρνεις τίποτα;» (!!)

Ξέρω ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν  οι φωστήρες που επέβαλαν εξοντωτικούς φόρους στον Έλληνα πολίτη, διότι.. δεν θέλουν να απαντήσουν, επειδή θα τους ξεγυμνώσει η πραγματικότητα. Αυτήν ακριβώς αποφεύγουν. Απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο με… ντίζελ επικοινωνιακά τρικ. Όπως ακριβώς λειτουργεί και ο εγκέφαλός τους: Με πετρέλαιο!

Α, τώρα που είπα τρικ, θυμήθηκα την… πεθερά του Στουρνάρα…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.