Για «ακαριαίες» απολύσεις 2.000 υπαλλήλων επιμένει η Τρόικα


Δε δέχονται ως απολύσεις τις απομακρύνσεις συμβασιούχων οι δανειστές – Συνεδριάζει σήμερα στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, το κυβερνητικό

Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αποτελεί το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Παρά τις διαθεσιμότητες και τους «θανάτους» υπηρεσιών και οργανισμών, η Τρόικα επιμένει στη σκληρή της στάση και αρνείται τις συμβιβαστικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι το χαρτί της απομάκρυνσης συμβασιούχων από το Δημόσιο. Όμως οι δανειστές δεν φαίνεται να πείστηκαν, όπως αναφέρει το Εθνος, καθώς θεωρούν πως οι απομακρύνσεις των συμβασιούχων δεν είναι απολύσεις. Γι’ αυτό και η Τρόικα ζητά από την κυβέρνηση την απομάκρυνση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2013.

Την ίδια ώρα, όχι φαίνεται να λέει για την ώρα τουλάχιστον η Τρόικα και στο θέμα της παράτασης του προγράμματος της διαθεσιμότητας μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Αυτό το «όχι» όμως θα σημάνει διπλό πρόβλημα καθώς παράλληλα η Τρόικα επιμένει και στις απολύσεις των 2.000 δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του έτους.

Τα θέματα των απολύσεων και της κινητικότητας, καθώς και της αξιολόγησης των φορέων στο Δημόσιο αναμένεται να απασχολήσουν το κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σήμερα στο Μαξίμου στις 13:30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Πρώτο Θέμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.