Το…τεστ


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΑΛΛΟΤΕ τους βόλευαν σε διευθυντικές θέσεις οργανισμών του δημοσίου. Σήμερα χρειάζονται προσόντα-πέρα απ’ τα (οριακά τους) ψηφαλάκια. Κι έμειναν «εκτός παιδειάς», χωρίς να το καταλάβουν. Οι πολλοί έμειναν εκτός κοινοβουλίου και οι λιγοστοί εντός, με το «επάγγελμα» να περνάει κρίση. Η ανανέωση, βλέπεις, η οικογενειοκρατία, τα τζάκια που δεν…σβήνουν.

ΚΟΙΤΑΧΤΗΚΑΝ μεταξύ τους οι άεργοι της πολιτικής, που δεν έμαθαν άλλη «τέχνη» στη ζωή τους. «Πώς ξανατρυπώνουμε, που ο κόσμος  εμπιστεύεται πια τα κόμματα;». Και σκέφτηκαν οι «επαγγελματίες» που  τόσο λάτρεψαν το λαό και αγωνιούν για την τύχη του;

ΣΟΦΙΖΟΝΤΑΙ την «κίνηση των 58», μαζεύουν υπογραφές, εξασφαλίζουν το ΟΚ του (σιωπώντος κατά τα άλλα) κ. Σημίτη (τι να θέλει η αλώπηξ στη λαϊκή;) και μας ρίχνουν το δόλωμα. «Προσέλθετε στον νέο(;) φορέα, περιστραφείτε περί τον κεντροαριστερό άξονα της κίνησής μας και η πολιτική ξαναρχίζει. Για σας, για μας, για όλους».

ΚΙ εμείς; Χορτάτοι από θυσίες για χάρη μας, σταθήκαμε δισταχτικοί. Χαρήκαμε πολύ για την…επαναγνωριμία, αναλογιστήκαμε τα αγαθά που μας εξασφάλισαν τα κόμματα με τους ανθρώπους και τη λειτουργία τους, μετρήσαμε το παραδάκι που μας άρπαξαν για τα προεκλογικά, τους «εργαζόμενους» και τα κομματόσκυλά τους κι απαντάμε σιωπηρά. «Δεν θα πάρουμε, βρείτε άλλο δρόμο να μπουκάρετε στο Κοινοβούλιο».

Η Ελλάδα απαιτεί θυσίες κι αυτοί θυσιάζονται. Για την έδρα που τους έλειψε (μη μας λείψουν), για τα προνόμια που θέσπισαν (και δεν σκέφτονται να καταργήσουν), για το μέλλον τους (ζοφερό εκτός βουλής και εντός της βιοπάλης). Χρειάζεται η πατρίδα μας εθελοντές και οι «58» μαζεύουν υπογραφές για πάρτη τους. Η Ελλάδα ξεψυχάει αναζητώντας οξυγόνο και οι ευφάνταστοι στρώνουν το έδαφος δι’ εαυτούς, για την παράταξη και την «ιδεολογία».

ΠΡΙΝ κλείσουμε, ας (τους) κάνουμε την πρόταση: Δεκτοί και πιάστε από αύριο δουλειά. Χωρίς αμοιβή (θα τρώτε απ’ τις οικονομίες σας και κάποιοι απ’ τα κλεμμένα), χωρίς επιδοτήσεις και προνόμια, κι όποιος θέλει-όποιος αντέξει. Με το τεστ θα αποκαλυφθούν προθέσεις κι ίσως (δια)σωθεί η Ελλάδα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.