Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνωρίζει ότι απέτυχε στην Ελλάδα


To ΔΝΤ είναι σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες ανέφερε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Mega, o κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε πως είναι πια κατανοητό σε όλους, ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική του είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια.

«Αισθάνονται άβολα γι΄ αυτό» είπε και εξήγησε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντας στο 28%, ενώ οι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ταμείου δεν θα ξεπερνούσε το 14%.

Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε πως οι δανειστές γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε παταγωδώς, επισημαίνοντας ότι ‘κούρεμα’ χρέους δεν θα υπάρξει ούτε μετά τις Ευρωεκλογές.

“Αυτά είναι συνεννοημένα μεταξύ τους, κάθε φορά που έρχονται εδώ αναλαμβάνουν ο ένας το ρόλο του κακού και ο άλλος το ρόλο του καλού. Αυτή τη φορά έχει αναλάβει το ρόλο του καλού το ΔΝΤ και τον ρόλο του κακού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”, τόνισε.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ πρόσθεσε: “Δεν θα υπήρχε θέμα τώρα να συζητάμε και να δραματικοποιούμε το πως θα βρεθεί το χρηματοδοτικό κενό, αν θα είναι 2 ή 4 δισ. από τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες είναι διατεθειμένες να επιμηκυνθούν τα κρατικά ομόλογα που έχουν στα χέρια τους. Δεν το επιτρέπει πάλι η τρόικα. Με αυτή τη συνεχή άρνηση και την επικέντρωση σε δευτερεύουσης σημασίας θέματα, όπως αν θα γίνει η όχι η διαθεσιμότητα στις 31 Δεκεμβρίου, εάν θα ισχύσει ή όχι η πρόταση της κυβέρνησης σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πρέπει η Ελλάδα να μπει σε μια αναπτυξιακή τροχιά”.

ethnos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.