Κόλαση θα είναι μέχρι τη μέρα που θα φύγετε


Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο προέβλεψε ο Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ. Πιστός στη γνώριμη τακτική του, να θεωρεί το ακροατήριό του επιεικώς ηλίθιο, συνέδεσε την πρόβλεψή του με το δημοσιονομικό κενό για τα επόμενα χρόνια, που συνεχίζει να υπάρχει παρά το πολυδιαφημισμένο success story. Ως συνήθως απέκλεισε την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων.

Όλοι θυμόμαστε ότι κάθε φορά που η Βουλή ψήφιζε κάποιο πρόγραμμα που μας επέβαλε η Τρόικα, η κυβέρνηση μας μιλούσε για σωτηρία της χώρας, για το τέλος των μέτρων, για έξοδο από την κρίση. Και κάθε φορά, ενώ δεν βλέπαμε σωτηρία, την επόμενη μέρα βλέπαμε νέα, επαχθέστερα μέτρα. Βλέπαμε την ύφεση να παραμένει στο ναδίρ και την ανεργία να φτάνει στο 28%.

Και την ώρα που η κατάσταση είναι αυτή, η κυβέρνηση “ανακάλυψε” το success story. Φτύνοντάς μας ουσιαστικά στο πρόσωπο. Και χθες ο Στουρνάρας μίλησε για κόλαση. Λες και αυτό που ζούμε από το 2009 δεν είναι κόλαση και οι περίπου 3.000 άνθρωποι που αυτοκτόνησαν, το έκαναν λόγω ερωτικής απογοήτευσης. Λες και οι εκατοντάδες άνθρωποι που μένουν χωρίς δουλειά κάθε μέρα, παραιτούνται μόνοι τους για να “αράξουν”. Λες και οι άστεγοι ή αυτοί που ψάχνουν στα σκουπίδια, είναι σκηνές από ταινία προσεχώς, δεν τους βλέπουμε κάθε μέρα. Ή τα χιλιάδες κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις αποτελούν μέρος κινηματογραφικού ντεκόρ.

Μόνο η μείωση του ΑΕΠ αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι ζούμε μια κόλαση. Και η κόλαση αυτή θα τελειώσει τη μέρα που ο εσμός αυτός θα εξαφανιστεί.

swell

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.