Σαμαράς και Βενιζέλος το πάνε για «πολιτικό» γάμο!


Η προγραμματική συμφωνία είναι το… προγαμιαίο σύμφωνο – ΠΑΣΟΚ: Το πάει… δεξιότερα Κουροπάτκιν!

Του Μάρκου Μουζάκη 

Στην ουσία αυτή η πολυδιαφημισμένη «επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία» μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα γενικόλογο κείμενο προθέσεων, απ’ τις οποίες προθέσεις μάλιστα δεν αποκρύπτεται η δεξιότερη ατζέντα του, σε σύγκριση με το πλαίσιο αρχών της –τότε- τρικομματικής συγκυβέρνησης Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, του Ιουνίου του 2012.

Φυσικά και δεν συνιστά ένα προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο, αντίθετα επικυρώνει φιλελεύθερες επιλογές και δίνει συνέχεια σε δεξιόστροφες πολιτικές, σε μια προσπάθεια να τις νομιμοποιήσει.

Με αποτέλεσμα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουν το πικρόχολο και μελαγχολικό σχόλιο ότι ο Βενιζέλος έχει βάλει το Κίνημα σε τροχιά «δεξιότερα Κουροπάτκιν» και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το παραμικρό για τα αίτια της πολιτικής και δημοσκοπικής του κατάρρευσης…
Βέβαια αυτή η κριτική μάλλον θα μείνει εντός των τειχών του κομματικού μικρόκοσμου. Ουδείς άλλωστε έχει τη διάθεση να αντισταθεί. Απλώς όλοι αναμένουν να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο νυν αρχηγός.

Επιπλέον αρκετά στελέχη, σαν τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη ή στελέχη «κοπής Βενιζέλου», σαν τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο θεωρούν αυτό το κείμενο σαν φάρμακο δια πάσαν νόσον. Άλλωστε ορισμένα απ’ αυτά τα στελέχη δεν κρύβουν την προτίμησή τους για μια μονιμότερη συνεργασία με τη Ν.Δ., που θα μπορούσε να μεταφραστεί και σε κοινή εκλογική κάθοδο!

Είναι ένα σενάριο, το οποίο έχει συζητηθεί και στο –πρόσφατο- παρελθόν, αλλά το τελευταίο διάστημα είχε μπει στο περιθώριο…
Ωστόσο και με αφορμή το κείμενο Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πλέον πολλά τα στελέχη και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν ότι στην ουσία αποτελεί το… προγαμιαίο σύμφωνο σε ένα επικείμενο πολιτικό γάμο των κομμάτων τους!

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι αυτή την άποψη ασπάζονται στελέχη και απ’ τη Ν.Δ. που χαρακτηρίζονται «καραμανλικά» αλλά και στελέχη της επιρροής Σαμαρά, όπως επίσης και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία συζητήσαμε.

Όλοι αυτοί εκτιμούν –αλλά και αναφέρονται σε μυστικές ζυμώσεις- ότι αν όταν φτάσουμε στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεινή θέση όπου βρίσκεται και τώρα, τότε ο Αντ. Σαμαράς θα προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Βενιζέλο «δίνοντάς» του την κοινή εκλογική κάθοδο μέσω μιας συνεργασίας της οποίας το πρόπλασμα είναι η τωρινή προγραμματική συμφωνία, που άλλωστε δεν περιλαμβάνει μόνο τα μείζονα ζητήματα της σημερινής συγκυρίας, αλλά περιέχει και άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα το εκλογικό σύστημα…

Υ.Γ. Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι στη συνάντησή τους ο Σαμαράς δεσμεύτηκε στον Βενιζέλο ότι θα τον «αθωώσει» για το θέμα των υποβρυχίων καταψηφίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή. Και έλαβε ως αντάλλαγμα την δεξιότερη στροφή του κειμένου…

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Σαμαράς και Βενιζέλος το πάνε για «πολιτικό» γάμο!

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.