Συγκυβέρνηση ΟΛΩΝ!


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ υπήρχε Κράτος. Δεν το ήθελε, δεν το θέλαμε. Ήταν εμπόδιο, «εχθρός» και αντίπαλος. Ποιος θα το πρωτοαρμέξει, ατομικά και κατά (συν)παράταξη, κλάδο και σινάφι. Κι ήταν σαν να πριονίζεις το κλαδί που σε στηρίζει. Και, βέβαια, όλοι «εν χορώ» και εν αγανακτήσει (όταν το χρειαζόμαστε): Πού είναι το Κράτος; Δεν υπάρχει Κράτος!

ΚΑΙ η Πατρίδα; Χαμένη έννοια κι αυτή μέσα στα αγωνιώδη της ζωής για αγαθά της εποχής. Με παρατημένες πάνω της αξίες και ανενεργούς εμάς για την τιμή της. Μέχρι από κάτι να ξυπνήσουμε. Τότε θα σπεύσουμε (μαθημένοι σε περιπέτειες) και «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Με το «προλαμβάνειν» έξω απ’ τις συνήθειες και την πρακτική μας.

Σ’ αυτόν, λοιπόν, τον κήπο με τα περίσσεια γαϊδουράγκαθα άνθισε και η διαφθορά που πάει να μας πνίξει. Είδαμε το Κράτος να σφαδάζει, την Πατρίδα να αγκομαχάει και σπεύσαμε οι μισοί, με τους άλλους μισούς να του γυρίζουν την πλάτη. Ξεκίνησε το κομματικό παιχνίδι σε καιρούς «ου μενετούς» και οι ξελιγωμένοι για εξουσία έστησαν πολιορκητικό κριό έξω απ’ το κάστρο.

ΚΙ απόμεινε το Κράτος στα χέρια μιας (συν)κυβέρνησης που βάλλεται για λάθη και παραλείψεις της, βάλλεται και για τα σωστά και…ασύμφορα. Κι αν στέκονται (οι κυβερνώντες) αδύναμοι μπροστά στους ισχυρούς και έχοντες, είναι γιατί δεν εκπροσωπούν ένα σφριγηλό Κράτος κι έναν πειθαρχημένο λαό για ν’ ακουμπήσουν πάνω του.

ΑΥΤΟΙ, λοιπόν, αδιάφοροι για το (ζοφερό) αύριο και εξόχως ενδιαφερόμενοι για το πολιτικό τους μέλλον, με την κομματική τους πυξίδα και τις «συνιστώσες» να στραβώνουν την πορεία, κι εμείς…προσδοκώντες. Τη συμφιλίωσή τους την τελευταία στιγμή και τα κομματικά τους ταμπελάκια καταγής. Για ό,τι καλύτερο και συμφέρον για την Ελλάδα-μάνα με τους «δυο γιους», που το μετάνιωσαν τραβώντας «ο ένας για την Ανατολή κι ο άλλος για τη Δύση».

ΤΟΥΣ περιμένουμε για μια συγκυβέρνηση ΟΛΩΝ και μόνο τότε θα τους λογαριάσουν οι έχοντες με τα ανέγγιχτα πλούτη και τη δύναμη να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Για Κράτος με ειδικό βάρος και λαό ενωμένο.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Συγκυβέρνηση ΟΛΩΝ!

  1. Ασφαλώς θα εννοείτε οτι ήρθε η μεγάλη στιγμή ωριμότητας των πατέρων και μανάδων του έθνους (200 χρειάζονται κατά την πρόβλεψη του Συντάγματος) να ζητήσουν την επαναφορά του Πολιτεύματος της Άμεσης Δημοκρατίας και την κατάργηση της κομματικής ολιγαρχίας, προετοιμάζοντας την Σύνταξη του νέου Συντάγματος της Ελλάδας στην επερχόμενη Συντακτική Εθνοσυνεύλευση, με βάσει το σεβασμό στο νύν και υπάρχον Σύνταγμα που προέκυψε απο τα κόκκαλα τα ιερά αυτών που ξέρανε να πεθαίνουν για την Ελευθερία της πατρίδας τους.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.