Υπηρέτες, αλλά όχι του λαού…


Δημήτρης Μηλάκας

Βλέπουµε αυτές τις μέρες την κυβέρνηση σε συνα­γερμό και τον πρωθυπουργό αρματωμένο, να δίνει, λέει, τη μάχη για να πείσει τους εταίρους και δα­νειστές μας να μην επιβληθούν νέα μέτρα. Την ίδια στιγμή, ακούμε και διαβάζουμε για τα ήδη αποφα­σισμένα μέτρα που θα υλοποιηθούν από τον ερχό­μενο χρόνο και περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ.

Ήδη, μ’ αυτές τις ειδήσεις, η αντάρτικη αμφίεση των κυ­ρίων Σαμαρά και Βενιζέλου αρχίζει να ξεθωριάζει και το στρατιωτικό χακί απαλύνει στα μάτια μας σε τόνους ροζ.

Οι όποιες ψευδαισθήσεις διατηρούν οι αμετανόητα εύπιστοι περί των διαθέσεων της κυβέρνησης να δώσει μάχη με τους δανειστές διαλύονται από την επόμενη πληροφορία των ημερών: Όπως είπε ο κύ­ριος Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση της Νάντιας Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ, μια χώρα της ευρωζώνης, η Ελλάδα για παράδειγμα, θα είναι σε καθεστώς αυστηρότατης επιτήρησης μέχρι να ξεπληρώσει το 75% του χρέους της προς αυτήν.

Αυτό, με πολύ απλά λόγια, σημαίνει ότι η Ελλάδα με τα 250 δισ. χρέος και με τους τρέχοντες ρυθμούς απο­πληρωμής θα βρίσκεται σε αυστηρή επιτήρηση για καμιά… διακοσαριά χρόνια.

Προφανώς, όλα αυτά είναι γνωστά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Ξέρουν ότι η μάχη την οποία υποτίθεται ότι δίνουν, έχει ήδη χαθεί, μαζί με τον πό­λεμο που ουδέποτε έγινε, καθώς τα κόμματα εξου­σίας παραδόθηκαν αμαχητί στους τοκογλύφους.

Όλα τα υπόλοιπα, αυτοί δηλαδή οι παιάνες της αντί­στασης που μοιράζονται σαν παρτιτούρες από τη Συγγρού και τη Χ. Τρικούπη για να τραγουδήσουν οι καλλιτέχνες της ενημέρωσης το βραδάκι στα τηλε­οπτικά παράθυρα, ακούγονται σαν συγχορδία της ορχήστρας του κυβερνητικού Τιτανικού, ο οποίος έχει ήδη χτυπήσει στο παγόβουνο. Πόσος χρόνος απομένει για τη βύθισή του; Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα.

Αυτό, ωστόσο, που όλοι αντιλαμβάνονται είναι πως, με οποιοδήποτε ένδυμα και αν εμφανίζονται οι σημε­ρινοί κυβερνήτες του τόπου, δεν μπορούν να κρύ­ψουν πια αυτό που ακριβώς είναι: υπηρέτες (όχι του λαού, αλλά των) τοκογλύφων αφεντάδων…

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.