Φράχτη στα σύνορα με Τουρκία “σηκώνει” και η Βουλγαρία


Και η Βουλγαρία αποφάσισε την κατασκευή ”τείχους” 30χλμ. κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία προκειμένου να ανακόψει την είσοδο των παράνομων μεταναστών στο έδαφός της από την γειτονική χώρα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την απόφασή του για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι απαιτούνται μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση και να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση.

Εξάλλου η  Βουλγαρία αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ μια κοινή πολιτική μετανάστευσης καθώς και κονδύλια ύψους, 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη πρόβλημα των προσφύγων.

Να θυμίσουμε ότι και η Ελλάδα κατασκεύασε  το 2012 φράχτη περίπου 12 χιλμ. στον Εβρο. Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του φράχτη στις Καστανιές Έβρου είχε κηρύξει ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Χρήστος Παπουτσής. Η εγκατάστασή του είχε ως αποτέλεσμα  μαζί με την αυστηροποιηση των μέτρων επιτήρησης, τον μεγάλο περιορισμό εισόδου λαθρομεταναστών από εκεί.

onalert

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.