Σαμαράς και Βενιζέλος στοχεύουν να εισάγουν τα μνημόνια στο Σύνταγμα;


samaras_venizelos.jpgΌπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πολιτικού προσωπικού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία ανάμιξη με το Σύνταγμα αυτό. Δεν συμμετείχε ούτε στην αρχική του σύνταξη, ούτε στις μετέπειτα αναθεωρήσεις του και δεν ρωτήθηκε ποτέ. Δεν είναι Σύνταγμα του λαού, αλλά αποτελεί ξένο σώμα προς την ελληνική κοινωνία.

Χθες, στο “προγαμιαίο συμβόλαιο” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, υπάρχει και ο όρος 34, τον οποίο κανένα ΜΜΕ  μέχρι τώρα δεν έχει προσέξει ιδιαίτερα ή δεν θέλει να  προσέξει. Στον όρο αυτό, που αφορά τη συμφωνία τους για τη μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρεται κατά λέξη: «Στόχος είναι, αφενός μεν η περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής, των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και της διαφάνειας, αφετέρου δε η συνταγματική επιστέγαση των διαρθρωτικών αλλαγών που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός “κανονικού” ευρωπαϊκού κράτους στη χώρα μας».

Αυτό, απ’ ότι συμπεραίνουμε, είναι μια προαναγγελία για ενσωμάτωση στο ελληνικό Σύνταγμα των επιταγών των μνημονίων. Την ίδια ώρα χθες ο κ. Όλι Ρεν ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι ο 21ος αιώνας που μόλις μπήκαμε είναι ήδη ένας αιώνας χαμένος για την Ελλάδα.

Αν θέλουμε λοιπόν όλα αυτά να ανατραπούν, θα πρέπει η εξουσία να περάσει στο λαό. Θα πρέπει το νέο κανονικό Σύνταγμα του ελληνικού λαού (για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία) να το συντάξει ο ίδιος ο λαός και όχι το πολιτικό προσωπικό. Το έκαναν οι Ισλανδοί, το μπορούμε κι εμείς.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Σαμαράς και Βενιζέλος στοχεύουν να εισάγουν τα μνημόνια στο Σύνταγμα;

  1. Για αυτό πολύ σοφά το ήδη υπάρχον Σύνταγμα που βγήκε απο των ελλήνων τα κόκκαλα τα ιερά, ζητάει τα 2/3 τοτ αριθμού των βουλευτών για την αλλαγή πολιτεύματος. Το δε πολίτευμα αυτό πρέπει να ειναι η κατάργηση τησ κομματοκρατορίας και η επαναφορά της Εθνοσυνεύκευσης και της άμεσης δημοκρατίας όπως ίχυσε τα πρώτα χρόνια της απελευθερωμένης Ελλάδας ως το 1827, πριν την εισβολή στη χώρα της βαυαρικής αυτοκρατορίας και του εισαγόμενου κοινοβουλευτισμού με την κομματική αντίληψη (αγγλικό, γαλλικό, ρωσσικό κόμμα) , που ουδεμίαν σχέση έχει με την ελληνική ιστορία και παράδοση απο αρχαιοτάτων χρόνων. Η επαναφορά του πολιτυεύματος της άμεση δημοκρατίας και η κατάργηση της κομματικής ολιγαρχίας και η σύνταξη του νέου Συντάγματος απο τον λαό για τον λαό ειναι υποχρέωση 200 βουλευτών με ονοματεπώνυμο! Αλλιώς ας βαφτιστούν όλοι πατριδοκάπηλοι και ότι θέλει ας γίνει!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.