Απέκλεισαν τους Έλληνες από τον εορτασμό των Ηρώων και της Σημαίας που τους αντιπροσωπεύει, για λόγους ασφαλείας!


Ίσως το καθεστώς υπολογίζει ότι θα κουραστούμε να ελπίζουμε, ότι η απογοήτευση που οδηγεί στην απελπισία θα μας κλείσει το στόμα και το παράλογο θ’ ακινητοποιήσει τη γραφίδα…!

IMG_0005_resizeΚανένα ιδιωτικό κανάλι δεν αναμετέδωσε την παρέλαση παρά μόνο στις ειδήσεις των 12 00. Μόνο από το «ΔΤ» μπορούσες να δεις ότι ήθελε να δείξει, που όταν από συνήθεια περνώ από τη συχνότητα του το μόνο που βλέπω, ό,τι και να παίζει, είναι το μαύρο σήμα της ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3!

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, ανά έξη οι μαθητές με μία σημαία και γύρω νέκρα, τι θέαμα Χριστέ μου!  Πως τόλμησαν ν’ αποκλείσουν τους συμμαθητές τους; Και γιατί;

Στη Συμπρωτεύουσα καταχνιά, όμοια με της ψυχής μας! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκεί, λες κι είχε μείνει από την προηγούμενη φορά. Κι αν τότε δεν κατάλαβε τις διαμαρτυρίες και είχε κάποιο δίκιο να παραπονεθεί για τον τρόπο, από τότε μέχρι σήμερα τι έκανε για να διορθώσει; Απλώς συμμετέχει στον αποκλεισμό.

Όταν ο θεσμός (νόμος, διάταξις, καταστατικοί νόμοι μιας πολιτείας) καταπατά το νόμο και το Σύνταγμα αυτοκαταργείται, ας σταματήσει, λοιπόν, η καραμέλα του θεσμού. Ο θεσμός είναι όπως η σημαία και ο σταυρός.

Το κεφάλι κλίνεις σ’ ότι το σύμβολο αντιπροσωπεύει κι η σημαία αντιπροσωπεύει την ψυχή και το αίμα/πνεύμα του λαού που σήκωσε και σηκώνει το «βάρος» της. Το κεφάλι κλίνεις στο λαό γιατί αυτός είναι η πατρίδα! Αν δεν ακούς τη φωνή του, αν δεν μπορείς να τον πείσεις ώστε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του μόνη απόδειξη σεβασμού, στο λαό και τα σύμβολα του, είναι ν’ αποχωρίσεις!

Υπάρχει κι άλλη μία διάσταση του θέματος που δεν λαμβάνεται υπ’ όψη, διότι οι παρελάσεις δεν είναι απλό θέμα, είναι συνυφασμένες με τις μεγάλες λιτανείες, όπως τις Κέρκυρας και της Καλαμάτας, που βεβαίως δεν μπαίνουν στο κόπο να δείξουν παρά μόνο τα τοπικά κανάλια. Σ’ αυτές συμμετέχουν όλοι, μαθητές, αγήματα, σώματα, ιερείς, φιλαρμονικές, κλπ., ακολουθούν τιμώντας το Δέσποτα Χριστό, τη Δέσποινα Παναγιά ή τον Άγιο που προστατεύουν, τη χώρα (σημαία), τους ανθρώπους (θεσμούς) και τον κόσμο ολάκερο από κάθε επιβουλή. Ίσως είναι η διάσταση που δίνει λύση στις συζητήσεις για τις μαθητικές ή στρατιωτικές παρελάσεις, συγκερασμός και ουσία.

Τις μαύρες σελίδες (οθόνες) στην ιστορία της χώρας μας τις γράφουν πάντα κάποιοι από εμάς που ανοίγουν κερκόπορτες, που συνεργάζονται με εκείνον που φαίνεται πιο δυνατός, από φόβο ή συμφέρον (και τα δύο θλιβερά).

Ζούμε ένα αόρατο-άγνωστο πόλεμο κι όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε τις διαστάσεις του τόσο γρηγορότερα θα νικήσουμε.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.