Από το αφτί και στον Τόμσεν


Δημήτρης Μηλάκας

Να συνεχίσει τα μαθήματά του με τον Τόμσεν και να αφήσει στην άκρη τα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης που τόλμησαν να της ζητήσουν οι συνεταίροι (Σαμαράς και Βενιζέλος) στην ελληνική κυβέρνηση σύνεστησε στον πρωθυπουργό η Γερμανίδα καγκελάριος- σε εκείνη την συνάντηση που είχε στα όρθια μαζί του προ ημερών στις Βρυξέλλες.

Αυτό με άλλα, απλούστερα,  λόγια, σημαίνει ότι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι δανειστές δεν μάσησαν  τις απειλές (περί εκλογών) Σαμαρά- Βενιζέλου και τους απαντούν «κόψτε το λαιμό σας». Προφανώς οι δανειστές έχουν «μετρήσει» ότι για τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο η παραμονή τους στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτη και για αυτό δεν παίρνουν στα σοβαρά τις «απειλές» τους. Από την πλευρά τους οι δύο συνεταίροι στην ελληνική κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι όσο είναι στην καρέκλα της εξουσίας δεν μπορούν να διαπραγματευτούν το παραμικρό, καθώς είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε πέρας αυτό που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως το  «μόνο σχέδιο που υπάρχει». Δηλαδή το μνημόνιο…
Για όσο καιρό οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν αναγνωρίζουν το πολιτικό τους αδιέξοδο, θα υπονομεύουν και το όποιο περιθώριο πολιτικής διαπραγμάτευσης της χώρας. Το αποτέλεσμα αυτής της μυωπικής πολιτικής είναι ήδη ολοφάνερο:

Εξαφάνισαν  το πολιτικό τους κεφάλαιο

Η χώρα εξακολουθεί να βυθίζεται

Η ουσιαστική κυβέρνηση ασκείται από την Τρόικα και τις υπηρεσίες της που έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Με αυτά τα δεδομένα  και όσο οι Σαμαράς- Βενιζέλος αρνούνται να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής διαπραγμάτευσης οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, μπορούμε με μεγάλη πιθανότητα να προβλέψουμε τι αναμένεται το επόμενο διάστημα, μετά την διαπραγμάτευση με τρόικα που θα ξεκινήσει γύρω στις 4 Νοέμβρη:

Συμφωνία ότι το δημοσιονομικό κενό του 2014 δεν είναι 500 εκ ευρώ που υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά 1 με 1,5 δις

Ολοκλήρωση των καταλόγων αυτών που θα πάρουν πόδι από το δημόσιο. Ήδη  4.500 απασχολούμενοι με διάφορες ειδικότητας σε δήμους όλης της χώρας χαρακτηρίζονται “πλεονάζον προσωπικό” και σχεδιάζεται να ενταχθούν στο επόμενο κύμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με προοπτική να απολυθούν οι περισσότεροι το επόμενο έτος. Μαζί μ αυτούς η κυβέρνηση  θα δώσει  τη λίστα με τα 12.500 ονόματα, προς απόλυση, και θα ετοιμάσει μια ακόμη λίστα με άλλους 12.500 χιλιάδες εργαζόμενους που θα παραδοθεί στην Τρόικα μέχρι το τέλος του χρόνου

Θα προχωρήσει η διαδικασία για το ξεπούλημα των νερών (ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ)

Θα προχωρήσει η διαδικασία του ξεπουλήματος των αμυντικών βιομηχανιών

Θα προχωρήσει η διαδικασία της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων

Θα ολοκληρωθεί η απορρύθμιση στην υγεία

Θα συνεχιστεί η κατεδάφιση της παιδείας
Αυτά, μέσες άκρες  είναι τα αποτελέσματα της κατά γράμμα εφαρμογής του «μόνου σχεδίου που υπάρχει» για τη χώρα. Ενός σχεδίου που έχει εξαφανίσει τη μεσαία τάξη, έχει δημιουργήσει πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανεργίας, έχει τινάξει στον αέρα την κοινωνική, οικονομική, πολιτική ζωή της χώρας.

Πρόκειται για το «σχέδιο» που τελικά θα καταπιεί και τους σημερινούς συνεταίρους στην κυβέρνηση, καθώς έχουν αποδεχτεί ότι υπάρχουν στην εξουσία μόνο και μόνο εξ αιτίας αυτού του «σχεδίου».

Όσο για τα «περί πολιτικής διαπραγμάτευσης» είναι κουβέντες για να περνά η ώρα…

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.