Της εφορίας το κάγκελο.


γραφει ο αρισταρχος

eforiaΣτα πλαίσια της ενοποίησης των ΔΟΥ συγχωνεύτηκαν η Έκτη και η Τούμπας και εγκαταστάθηκαν στην έδρα της έκτης, στην Λεωφόρου Στρατού με Αετοράχης. Σήμερα 30  του μηνός ξεκίνησα να πληρώσω την δόση της ρύθμισης που λήγει αύριο 31 του μήνα.

Καλά, ξέρω τι θα ψιθυρίσεις αυθόρμητα “Έλληνας δεν είσαι; πάντα τελευταία στιγμή!” Σωστά, αλλά όταν πληρώνεσαι 30 του μήνα φυσικό επόμενο να μην μπορείς να το πληρώσεις πιο νωρίς. Το εκπρόθεσμο στην καλύτερη περίπτωση σου επιβαρύνει την δόση κατά τι. Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί και να χάσεις την ρύθμιση κάτι όχι και τόσο ευχάριστο γιατί θα σου απαιτήσουν όλα τα χρήματα με απρόβλεπτες ενέργειες όπως λ.χ. κάποια κατάσχεση ή και φυλακή. Γιατί όχι, αυτοί έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι. Ότι τους έρχεται στο κεφάλι  πάει για εφαρμογή. Λεφτά να μπουν στα ταμεία με οποιοδήποτε τρόπο και τίμημα.

Το να βρεις parking στην Αγ.Τριάδα, για να πας στην εφορία, είναι σαν να πιάνεις πέντε στο τζόκερ. Από την Τούμπα για να πας εκεί η εξυπηρέτηση με την συγκοινωνία θέλει και ένα χιλιόμετρο ποδαρόδρομο. Για ταξί δεν το συζητάμε, οπότε; Ποτέ και κανείς δεν σκέφτηκε εργονομικά για το συμφέρον του κόσμου. Όπως ποτέ και κανείς, από την δημόσια διοίκηση, δεν σκέφτηκε την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του χρηματοδότη και αφεντικού τους που δεν είναι άλλος από τον… λαό(χα!)

Η νέα σύνθεση της νέας ΔΟΥ για να οργανωθεί και να δουλέψει θέλει δουλειά πολύ. ‘Έτσι το μαγαζί  έκλεισε για το κοινό μέχρι την Δευτέρα.

-Την Τρίτη ελάτε, φωνάζει μια υπάλληλος στην είσοδο που δεν μπαίνει κανείς.

“Ελάτε Τρίτη”. Το λέει έτσι, μηχανικά. Και δεν το πιστεύει ούτε αυτή.

–Μα καλά, αντιλαμβάνεσθε τι θα γίνει την Τρίτη; Κόλαση! Ποιος θα προλάβει να πληρώσει μέσα στην παράταση μιας μέρας σε αντικατάσταση μιας βδομάδας;

Απλά σήκωσε αδιάφορα τους ώμους.

Θεοχάρη μουμόνο δώσε δεν γίνεται. Βοηθήστε και λίγο τον ταλαίπωρο Έλληνα και πάψτε να είστε δυνάστης του. Γιατί, δεν χρειάζεται και πολλά για ένα νέο “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” που δεν θα τόθελε κανένας.

 

 

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.