Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Πάγκαλο;
Μετά το “μαζί τα φάγαμε”, τώρα ήρθε και το “μαζί τ’ ακούσαμε”!
Ηλίθιος ή προβοκάτορας το πρώην μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ;
Μήπως πρέπει να παρέμβει άμεσα και παραδειγματικά η Δικαιοσύνη;
«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)…» δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις ότι η NSA έκανε παρακολουθήσεις και στην Αθήνα.
Πάντως, σημείωσε ότι από τις υποκλοπές που είχε κάνει η ΕΥΠ στους Αμερικανούς «δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα». Και συμπλήρωσε: «Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “what is this motherfucker Pangalos doing?“. Και ο άλλος να απαντά “this motherfucker called me today” κοκ. Φιλικά οι άνθρωποι… Και εγώ αντιστοίχως μιλούσα με συναδέλφους μου για κάποιους Αμερικάνους, όταν ήξερα και νόμιζα ότι κανείς δεν με ακούει. Τα άλλα τα ξέραμε, το γενικό πνεύμα της συζήτησης. Είχαμε κάνει τις αναλύσεις μας, τα ξέραμε».
Ενώ η Ευρώπη «συνταράσσεται» με το θέμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων, κι ενώ είχαν ήδη αρχίσει να βγαίνουν δειλά στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για κινήσεις αμερικανών διπλωματών και παρακολουθήσεις των ΗΠΑ σε ελληνικούς «στόχους», αίφνης εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος με δήλωσή του ισχυρίστηκε πως ενόσω ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών άκουγε (και γελούσε με το περιεχόμενο) υλικό παρακολουθήσεων αμερικανικών «στόχων»!!!
Αλήθεια, το να παρακολουθεί στο πλαίσιο της αντικατασκοπίας μία χώρα εντός της επικράτειάς της ξένους στόχους (στρατιωτικούς ακόλουθους, πρέσβεις κ.α.) ως οφείλει, ο Θόδωρος Πάγκαλος το εξισώνει με παρακολουθήσεις ξένων χωρών (π.χ. ΗΠΑ) εντός της Ελλάδας; Ξέρει άραγε ο Θόδωρος Πάγκαλος τι σημαίνει αντικατασκοπεία και τι κατασκοπεία;
Μία χαρακτηριστική περίπτωση παρακολούθησης από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες (μέσα στα πλαίσια της αντικατασκοπείας) ήταν η δράση που ανέπτυξε ο πρώην πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (Brian Ηoyt Lee), ο οποίος κινούνταν με επιθετικές διαθέσεις και κατά των συμφερόντων της Ελλάδας, έχοντας αναπτύξει σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και με τα απολειφάδια των φιλοσκοπιανών στην Φλώρινα.
Αυτή η λάθος χρονικά τοποθετημένη ενέργεια του Πάγκαλου (όπως ο ίδιος ομολόγησε ότι άκουγε συζητήσεις υποκλοπών) είναι προβοκάτσια. Μία ξεκάθαρη προβοκάτσια εις βάρος της Ελλάδας, η οποία πρέπει τώρα να σιωπήσει και να μην επιτεθεί κατά αμερικανικών παρακολουθήσεων που έγιναν μέσα στην Ελλάδα.
Γιατί όμως είναι προβοκάτσια και ποια βαρύτητα έχουν τα λεγόμενα του Θόδωρου Πάγκαλου, στο θέμα παρακολουθήσεων αμερικανών εντός της Ελλάδας;
Υπήρξε ποτέ πολιτική βούληση στην Ελλάδα προκειμένου να δοθεί διαταγή έτσι ώστε οι Ελληνικές υπηρεσίες (ΕΥΠ, κρατική υπηρεσία Ασφάλειας κ.α.) να παρακολουθήσουν αμερικανικούς στόχους και μάλιστα επιτυχώς;
Με δεδομένες τις δηλώσεις του πρώην αμερικανού πρέσβη κ. Ρις, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στα Wikileaks, ήταν σχεδόν δεδομένο πως «δυσαρεστημένοι κρατικοί υπάλληλοι» είχαν όλα τα «προσόντα» για να λειτουργήσουν πρωτίστως υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων. Αν θυμηθούμε, μάλιστα, και δηλώσεις αρμοδίων πράσινων υπουργών (ομοτράπεζων του Θόδωρου Πάγκαλου), σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε η επιθυμία πλήρους διάλυσης των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και η ανασύστασή τους στα αμερικανικά πρότυπα, τότε ακόμη και η πιθανότητα κάποιας πολιτικής βούλησης απομακρύνεται και καθιστά τον Θόδωρο Πάγκαλο είτε φαντασιόπληκτο, είτε… προβοκάτορα!
Δυστυχώς ή ευτυχώς, η θέση που κατέχουν οι ΗΠΑ στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών, είναι τέτοια ώστε αποκλείεται να υπήρξε (ακόμη και εάν δόθηκε εντολή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό) επιτυχής επιχείρηση παρακολούθησης σημαντικών αμερικανικών «στόχων».
Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως τα τεχνικά μέσα για υποκλοπές που διαθέτει η χώρα μας είναι δυτικής τεχνολογίας, τα περισσότερα αμερικανικά και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να λειτουργήσουν χωρίς να το ξέρει η αμερικανική πρεσβεία…
Ποιόν και πως παρακολουθούσε, λοιπόν, ο Πάγκαλος;
Με τι μηχανήματα έγιναν οι παρακολουθήσεις;
Εκτός αν υπονοεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αγόρασε και χρησιμοποιούσε ρωσικής προέλευσης τεχνικό εξοπλισμό παρακολούθησης, δηλαδή ότι είχε αναπτύξει σχέσεις με την Μόσχα!!!
Και αυτό αποκλείεται να συνέβη, επειδή το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ και κυριολεκτικά διατηρούνταν ως κυβέρνηση και ως κόμμα μέσα από περίτεχνες παρεμβάσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Δεν είναι, δηλαδή, μόνο επικίνδυνος ψεύτης ο Θόδωρος Πάγκαλος, αλλά είναι και άσχετος στον απόλυτο βαθμό, όσον αφορά θέματα παρακολουθήσεων.
Το γιατί έκανε αυτή την “παρέμβαση” ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, όμως, είναι ένα ερώτημα που οφείλει να απαντηθεί, αφού αυτή ακριβώς η «παρέμβασή» του έφερε σε μειονεκτική θέση (χωρίς καν να υφίσταται λόγος) την κυβέρνηση της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ…
Επεδίωξε, λοιπόν, κάτι τέτοιο ο Πάγκαλος, ή μήπως μέσω μίας «απλής εξυπηρέτησης» θέτει ουσιαστικά τον εαυτό του σαν ρυθμιστή (του παρόντος ή και του μέλλοντος) των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αλλά και των εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών που αυτή τη στιγμή ισχύουν;
Μήπως, όμως, η επιδίωξη του Θόδωρου Πάγκαλου ήταν άσκηση ικανής πίεσης –φυγόκεντρης από τις ΗΠΑ- και η εξ αναγκασμού σύμπλευση της Ελλάδας με την Γερμανία, αφού η δήλωσή του περί παρακολούθησης των αμερικανών τοποθετεί την Ελλάδα ως χώρα που φέρεται να είναι εχθρικά κείμενη προς τις ΗΠΑ, με δεδομένη την απόπειρα δημιουργίας (μέσα από τις αμερικανικές παρακολουθήσεις εντός της Ευρώπης) ενός αντι-αμερικανικού και ταυτόχρονα φιλογερμανικού άξονα;
Το να θέλησε ο Θόδωρος Πάγκαλος να εξυπηρετήσει την Μέρκελ είναι σχεδόν απίθανο, αφού με δεδομένη την λειτουργία των αμερικανικών υπηρεσιών εντός της Ελλάδας και την ιστορική «σχέση» των ΗΠΑ με τις ελληνικές κυβερνήσεις, είναι περισσότερο πιθανό ο Θόδωρος Πάγκαλος να «έκλεισε το μάτι» στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και μέσω μίας «εξυπηρέτησης» να ζητάει την ενίσχυσή του είτε για επάνοδό του στην πολιτική είτε για την προστασία του από τυχόν ελέγχους – έρευνες που διεξάγονται ή που ο ίδιος φοβάται ότι θα διεξαχθούν στο κοντινό μέλλον.
Τέλος, επειδή ως υπουργός Εξωτερικών έχει υπογράψει έγγραφα εμπιστευτικότητας, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και αφού προχωρήσει σε άμεση προφυλάκιση του Θόδωρου Πάγκαλου (για διαρροή άκρως ευαίσθητων κρατικών πληροφοριών) να ξεκινήσει ένας προανακριτικός έλεγχος σχετικά με τις παρακολουθήσεις αμερικανικών (ή και άλλων) υπηρεσιών πληροφοριών εντός της Ελλάδας;
Επειδή η διαρροή άκρως εμπιστευτικών πληροφοριών (ψευδών ή πραγματικών) παραμένει ατιμώρητη στην Ελλάδα, μήπως θα πρέπει –επιτέλους- να γίνει από τις δικαστικές αρχές μία αρχή, ώστε αυτά τα φαινόμενα να πατάσσονται άμεσα με παραδειγματικές τιμωρίες εκείνων που –για διάφορους προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους- διακυβεύουν τα συμφέροντα της χώρας, αφού τροφοδοτούν επιχειρήματα τόσο της Τουρκίας, όσο και άλλων κύκλων σε διεθνή λόμπι, εις βάρος της Ελλάδας…
Κωνσταντίνος