Κάρολος Παπούλιας: Ο κάγκελά-ριος της εκδιδομένης επί χρήμασι «Δημοκρατίας»


Η 28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής των Ελλήνων ηρώων που ελευθέρωσαν την Ελλάδα νικώντας τους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς ναζιστές κατά την εποποιία του 1940 – 1944, είθισται να εορτάζεται μεγαλοπρεπώς στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, την οποία παρακολουθεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την 26η του μήνα, ημέρα εορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.
Όμως την 28η Οκτωβρίου του 2011, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση, ο κ. Παπούλιας έγινε αποδέκτης της δίκαιης οργής του κόσμου: Αποδοκιμάστηκε έντονα από αγανακτισμένους πολίτες για την παθητική συμβολή του στην υποδούλωση της χώρας που επιτεύχθηκε με τη γενική και άνευ όρων συνθηκολόγηση που υπέγραψε ο Γ. Α. Παπανδρέου (βλ. μνημόνια) με τους διεθνείς τοκογλύφους.

Από τότε κι έπειτα κάθε χρονιά, με πρόφαση την ασφάλεια και τη σταθερότητα, η παρουσία του (επιτίμου) Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη συνοδεύεται από υπερβολικά μέτρα προστασίας, τα οποία αφαιρούν την αίσθηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας από τους πολίτες που τα βιώνουν. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν άκρως προσβλητικά προς την προσωπικότητα του πολίτη. Ένα παράδειγμα αποτελεί η αφάνταστη ταλαιπωρία των πιστών που αποπειράθηκαν να παραστούν στην πανηγυρική δοξολογία του Αγίου Δημητρίου ανήμερα της μεγάλης εορτής. Οι περισσότεροι έμειναν εγκλωβισμένοι πίσω από τους στενούς καγκελόφραχτους διαδρόμους που περιέβαλαν το ναό.

Την ώρα που οι πιστοί ταλαιπωρούνταν και εξευτελίζονταν με σωματικούς ελέγχους (στους οποίους υποβάλλονταν από τους αστυνομικούς) έξω στο προαύλιο της εκκλησίας –που έμοιαζε περισσότερο με προαύλιο φυλακής–, ο κ. Παπούλιας φωτογραφιζόταν ένθρονος  μέσα στο ναό (πάνω απ’ όλα η εικόνα!) σαν φύλαρχος τριτοκοσμικής επαρχίας έχοντας πίσω του το κομματικό συγγενολόι του: τους ένστολους και μη σελέμηδες του αστυνομικού κράτους που το εκπροσωπεί επάξια.

Κοντολογίς, το κλίμα μόνο εορταστικό δεν ήταν. Αντίθετα με όσα έγραψαν ή παρουσίασαν οι στρατευμένοι προπαγανδιστές της λαομίσητης κυβέρνησης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τους εορτασμούς: του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και του Έπους του ’40, έγινε… της εκδιδομένης επί χρήμασι «Δημοκρατίας» το σιδηρούν κιγκλίδωμα! Οι πολίτες αγανακτισμένοι: φώναξαν «κλέφτες!»• διαμαρτυρήθηκαν στους αστυνομικούς και στους τοπικούς «άρχοντες» για την απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης προς το πρόσωπό τους• κάποιες μαθήτριες λέγεται ότι παρέλασαν ξυπόλητες ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ποιος τους άκουσε; Κανείς!

Μετά ταύτα, στην εποχή των μνημονίων, είναι μάλλον άστοχος ο τίτλος που αποδίδεται στον ανώτατο αιρετό άρχοντα της Ελλάδας. Διότι με τόσους αστυνομικούς και τόσα πολλά κάγκελα που τον συνοδεύουν σε κάθε επίσημη εμφάνισή του, ο τίτλος του Προέδρου καταντάει μειωτικός χαρακτηρισμός. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας πρέπει να ονομαστεί: Κάγκελά-ριος της Ελλαδικής Καγκελοκρατίας.

(Κάγκελα• κάγκελα, παντού! Σύμβολα είναι όλα αυτά κάποιου εχθρικού θεσμού…)

Κλείνουμε με μια σημείωση προς τους «δημοκράτες» της χώρας. Φέτος, πράγματι, δεν είχαμε το φαινόμενο κάποιοι παράξενοι πολίτες να έχουν ρόλο αστυνομικού, όπως έγινε πέρσι, την 28η Οκτωβρίου του 2012… Ακολουθούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα:

massmedia-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.