Οι «αλχημείες» με τα κενά καθηγητών : ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΛΑΓΟΣ» (για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο)


sxoleiodaskalaΟι «αλχημείες» με τα κενά καθηγητών

Περί τις 12.500 οι πλεονάζοντες σήμερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσά τους –για πρώτη φορά στα χρονικά– και φιλόλογοι

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

Η «έγκριτη» βγάζει τρελή εν ψυχρώ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Αλήθεια δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πού μπορεί να φτάσει ο απελπισμένος «μνημονιακός» τύπος, για να κάνει τη χυδαία προπαγάνδα του περί δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού και κατ’ επέκταση για την επιβεβλημένη ανάγκη εκδίωξής του, ώστε να «εξορθολογιστεί» το σύστημα- ή να τετραγωνιστεί ο κύκλος καλύτερα. Οι άνθρωποι κυριολεκτικά θα έκαναν και τον Γκέμπελς να αισθάνεται ανεπαρκής, αφού υπολογίζει το «δημοσίευμα» κάποιου κυρίου ότι 12.500 χιλιάδες καθηγητών πλεονάζουν, άρα πρέπει να διωχθούν-αυτό δεν το λέει- ή το συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι ότι «πολλά παίρνουν». Αυτό το δημοσίευμα στην έγκριτη «καθημερινή» αφορά την Ελλάδα και όχι την Μποτσουάνα, αν και απευθύνεται εξολοκλήρου σε ιθαγενείς της Μποτσουάνα!!!

Δυο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους  κάποια μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει καν, ενώ το ωρολόγιο πρόγραμμα έχει καταπατηθεί απολύτως, ώστε να «μπαίνουν» στην ύλη. Μ’ αυτές τις αλχημείες που θα ζήλευαν και στη μεσαιωνική Πράγα προσποιούνται ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ ο οποιοσδήποτε έχει σχέση άμεσα ή έμμεσα με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γνωρίζει ότι όλα είναι σε πλήρη διάλυση. Ο απίστευτος συντάκτης του απίστευτου δημοσιεύματος προσδιορίζει και τον ακριβή αριθμό των 23.347 καθηγητών που πλεόναζαν κι ευτυχώς που έφυγαν αρκετοί με σύνταξη, ακόμα ευτυχέστερα που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα μερικές χιλιάδες και μετακινήθηκαν στην πρωτοβάθμια κάποιες άλλες χιλιάδες κι έτσι μόλις..12.500 πλεονάζουν πλέον!!! Οι άνθρωποι, αν δεν είναι «λαγοί» του Τόμσεν και του Κυριάκου είναι σίγουρα εξωγήινοι. Αν βρεθεί έστω κι ένας άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που να έχει αντιληφθεί το «πλεόνασμα» εκπαιδευτικού προσωπικού θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω. Με τέτοιες άθλιες δημοσιογραφικές «μπουγάδες» θέλουν να κρατήσουν ανοιχτή τη «φάμπρικα» της διάλυσης της χώρας. Απλά ντροπή τους!!!

Υγ. 1) Αν και δεν ανήκω στην εκπαιδευτική κοινότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, αναμένω τις αντιδράσεις της στο εξωγήινο δημοσίευμα.

2) Παραθέτω τη διεύθυνση για να διαβάσουν το «έγκυρο» δημοσίευμα της «έγκριτης» εφημερίδας κυρίως οι εκπαιδευτικοί

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/11/2013_526002

tonoikaipnevmata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.