Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν αγκάλιασαν το κοινωνικό κίνημα και το πλήρωσαν


newego_LARGE_t_1101_54270380_type12713Από την πρώτη στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, ο κόσμος αγκάλιασε τον αγώνα των εργαζομένων και συγκεντρώθηκε έξω από το Ραδιομέγαρο  με επαναστατικές διαθέσεις. Ταυτόχρονα ολόκληρη η ανθρωπότητα είχε στραμμένη την προσοχή της στην ΕΡΤ, ενώ η κυβέρνηση ούτε που διανοούταν να επέμβει με τις μνημονιακές μονάδες καταστολής. Τότε ακριβώς ήταν η ευκαιρία να συνδέσουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους με τα κοινωνικά κινήματα ανατροπής και να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε ένα νέο «Πολυτεχνείο».

Δυστυχώς όμως, εκεί ακριβώς έκαναν την εμφάνισή τους κάποια συστημικά κόμματα, τα οποία καπέλωσαν τον αγώνα των εργαζομένων, τον οδήγησαν σε δαιδαλώδεις δικαστικές διεκδικήσεις και χάθηκαν στις διαφορετικές ερμηνείες των σκεπτικών του κάθε δικαστή και της κάθε ΠΝΠ. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε όλοι μας. Στη συνέχεια η κυβέρνηση ίδρυσε την ΔΤ και διέλυσε την ενότητα των εργαζομένων, προσλαμβάνοντας πολλούς από την πρώην ΕΡΤ. Η σημερινή εκκαθάριση του Ραδιομεγάρου από τις μνημονιακές δυνάμεις ήταν απλά ένα διαδικαστικό θέμα χρόνου.

Από την αρχή ταχθήκαμε εναντίον του τρόπου αγώνα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι και συστήσαμε να κάνουν πέρα τα κόμματα και να καλέσουν το λαό να μπει στο Ραδιομέγαρο για να μιλήσει ελεύθερα στα μικρόφωνα της ΕΡΤ, την οποία παρακολουθούσαν όλοι μέσα από το διαδίκτυο. Και ενώ τα κοινωνικά κινήματα και πλήθος λαού είχαν προσέλθει αυθόρμητα και αγωνιστικά στην ΕΡΤ, δυστυχώς όμως, κατά έναν «περίεργο τρόπο», οι εργαζόμενοι που είχαν καταλάβει το Ραδιομέγαρο, εξακολουθούσαν να καλούν στα στούντιο τους ίδιους γνωστούς πανελίστες, όπως και πριν, ωσάν να μην άλλαξε τίποτα.

Μετά από αυτό, το κοινωνικό κίνημα αδιαφόρησε για την ΕΡΤ, αποτραβήχτηκε γιατί είδε πως δεν ήταν η ΕΡΤ ο τόπος για να δώσει τον αγώνα του και τώρα, παρά τις φωνές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, προφανώς για τους δικούς τους λόγους, το κοινωνικό κίνημα αδιαφορεί πλήρως.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν αγκάλιασαν το κοινωνικό κίνημα και το πλήρωσαν

  1. Ὁ/ἡ Greekx γράφει:

    Reblogged this on TheNewsGr.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.