Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την μνημονιακή κυβέρνηση και δίνει θάρρος στην τρόϊκα


Θα πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι εκεί στη ΔΗΜΑΡ, από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, για να αποφασίσουν να δεθούν οριστικά στο μνημονιακό άρμα.

Εννοείται ότι με την απόφασή τους να ψηφίσουν «παρών» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ (όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν «υπέρ») αυτοκτονούν πολιτικά και οριστικά. Στην ουσία η απόφασή τους εκτιμάται πως είναι μια παράκληση προς το μνημονιακό τόξο να τους ξαναπάρει στις τάξεις του, μπας και διασωθούν μέσα από τη συμμετοχή τους στη νομή της εξουσίας. Δυστυχώς όμως, δεν είναι πια η εποχή για μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Όσοι πολιτικοί σχηματισμοί τάσσονται σήμερα εναντίον των συμφερόντων του λαού, απλά εξαφανίζονται.

Η συμπεριφορά της ΔΗΜΑΡ είναι δυστυχώς πολύ καταλυτική για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι μια αθώα συμπεριφορά.

Άλλη εικόνα θα περνούσε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 153 – 147 υπέρ της κυβέρνησης και άλλη το 153 – 130, αν αφαιρεθούν οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Στην πρώτη περίπτωση, ναι μεν η κυβέρνηση και πάλι θα διασωζόταν, αλλά πολύ σοβαρά τραυματισμένη και με τους βουλευτές της προβληματισμένους. Η δε τρόϊκα θα έπρεπε να κάνει δεύτερες σκέψεις πλέον. Το μήνυμα και η ψυχολογία που θα περνούσαν, τόσο στο λαό όσο και στο εξωτερικό, θα ήταν ότι«ο λαός δεν δέχεται νέα μέτρα και η μνημονιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνθήκες κατάρρευσης». Αντίθετα, στη δεύτερη περίπτωση και με τη βοήθεια της ΔΗΜΑΡ, το μήνυμα που θα περάσει διεθνώς είναι ότι «ο λαός μέσω των εκπροσώπων του δίνει άνετη πλειοψηφία στην κυβέρνηση και στην ουσία δηλώνει ότι αντέχει και νέα πιο επαχθή μέτρα».

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κακό που κάνει η ΔΗΜΑΡ στον ελληνικό λαό. Αφενός απογοητεύει το λαό, αφετέρου δίνει το θάρρος στην τρόϊκα για νέα πιο άτεγκτη στάση σε βάρος του.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την μνημονιακή κυβέρνηση και δίνει θάρρος στην τρόϊκα

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.