Το αποτύπωμα της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας


Υπάρχουν δύο ζητήματα που προέκυψαν από την τριήμερη διαδικασία πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Το ένα, της σφοδρής ενόχλησης της Κυβέρνησης και ειδικά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και ως προς τον χρόνο και για τον λόγο και το άλλο, η θλιβερή ιστορία ενώ Πρωθυπουργού που εμφανίζεται και χαζοχαρούμενος και κουτσαβάκη.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και ειδικότερα εκείνοι που συγκροτούν το Καραμανλικό και Μπακογιανικό μπλοκ, οι συνιστώσες του κόμματος του Σαμαρά, οι οποίοι αν δεν, κατά εντολή των συμβούλων του «Μαξίμου», συγκροτούν μέτωπο εξαπάτησης των ψηφοφόρων του κόμματός τους, οι συνιστώσες που ξεκίνησαν το σώου ως διαμαρτυρόμενοι και εκβιάζοντες την Κυβέρνησης υπέρ των θυμάτων που οι ίδιοι με την ψήφο εμπιστοσύνης και την υποταγής τους στον Σαμαρά, στον Βενιζέλο, στον Γεωργιάδη, στον Βορίδη  και στην  Τρόικα έχουν δημιουργήσει  δεκαπέντε μήνες τώρα, οι συνιστώσες εκείνες ενοχλήθηκαν περισσότερο διότι , και κάτι ψέλλισαν στις τοποθετήσεις τους ορισμένοι εξ αυτών, ευρισκόμενοι στην διαδικασία συγκρότησης εκείνης της δύναμης ανακατάληψης της Νέας Δημοκρατίας από τις ακροδεξιές δυνάμεις της ΠΟΛΑΝ και την συγκρότηση της δύναμης που θα «έριχναν» την Κυβέρνησης Σαμαρά, ζητώντας και την βοήθεια της Αξιωματική Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας και οι 71 βουλευτές του κόμματό του βιάστηκαν να καταθέσουν πρόταση μομφής και να επιφέρουν πλήγματα στο νεοσύστατο και μη ολοκληρωτικά συγκροτημένο   πόλο των συνιστωσών που βρίσκονταν στο ξεκίνημα μιας «επαναστατικής» συμμαχίας κατά του ακροδεξιού ολετήρα  Σαμαρά και των βασταζόντων του, Βενιζέλου, Βορίδη, Γεωργιάδη.

Γι’ αυτόν το λόγο κατηγορούσαν επί τρεις μέρες τώρα οι βουλευτές του συγκεκριμένου τόξου τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την απόδοση ευθυνών, που αποτελούσε και μια σαφέστατη προειδοποίηση προς την ακροδεξιά συνιστώσα που έχει σφετεριστεί την προτίμηση στην διαμάχη διαδοχής στην Νέα Δημοκρατία τον Κ. Καραμανλή, ο Σαμαράς έκανε πως δεν κατάλαβε. Πως δεν άκουσε.

Ίσως να ισχυριστεί πως εκείνος «δουλεύει» εικοσιτέσσερις ώρες για το καλό της «πατρίδα» και πως δεν άκουσε ή δεν κατάλαβε τι έλεγαν οι βουλευτές του στο κοινοιβούλιο. Για την λάθος στιγμή που κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας.

Δεν περίμενε δηλαδή ο Τσίπρας να συγκροτηθεί η δύναμη μέσα στην Νέα Δημοκρατία υπό την Μπακογιάννη, που θα έριχνε και τον Σαμαρά από την Κυβέρνησης και που θα του αφαιρούσε και την Προεδρεία από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό βέβαια συμφωνούν και τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια, δίποδα σκουπίδια της παρακρατικής και τηλεοπτικής προπαγάνδας, όπως σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Το άλλο, είναι το «πρωτογενές πλεόνασμα».

Μα καλά η Αξιωματική και η Μείζονα Αντιπολίτευση, δεν διάβασαν την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, που μίλησε πως όχι μόνο δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά έλλειμμα της τάξης των 2,9 δις που μαζί με τις τρέχουσες υποχρεώσεις φτάνει στα 8,5 δις ευρώ;

Η Τρόικα είναι εκείνη που ισχυρίζεται κόντρα στο χαζοχαρούμενο κουτσαβάκη και στο «Στουρνάρι» που ισχυρίζονται πως έχουν πλεόνασμα, ότι υπάρχει πρωτογενές έλλειμμα των 2,9 δις;

Η αγωνία της Αντιπολίτευσης να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές η κυβέρνησης και να συνδεθεί ως υποβαστάζουσα της Τρόικα που όχι μόνο δεν αντιστέκεται, που όχι μόνο παίζει θέατρο αντίστασης και διαπραγμάτευσης αλλά λειτουργεί και ως αυτόματος πιλότος των απαιτήσεων των δανειστών, δεν επιτρέπει να αντιπαρατεθούν με τους κυβερνώντες και με πραγματικά στοιχεία που δεν τα ισχυρίζονται κάποιοι ξένοι, κάποιοι δανειστές, αλλά τα προβάλλει και τα πιστοποιεί η Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Προβόπουλος.

Υπάρχει και το άλλο. Η Ελλάδα ποτέ δεν έπαψε να δανείζεται από τις αγορές και πως τα δάνεια της ….βοήθειας με 1,5% επιτόκιο, είναι οι εγγυήσεις δουλείας της Ελλάδας προς την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις Ευρωπαϊκές Πολυεθνικές του Βορρά που συγκροτούν την Νομισματική Ένωση και το ευρώ.

Η ίδια η έκθεση αλλά και το Υπουργείο οικονομικών, πιστοποιούν πως πέρυσι , το 2012 η χώρα μας δανείστηκε με έντοκα  γραμμάτια 130 δις με επιτόκιο 4,5%.

Η ίδια η έκθεση και το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει φετινό δανεισμός, από εκεί μπορεί να προέλθει πρωτογενές πλεόνασμα, 105 δις ευρώ με επιτόκιο 4,5% έως 5%.

Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι αυτοί οι σύμβουλοι που έχει δίπλα του το ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος, που ενώ η πραγματικότητα τους δίνει και τα επιχειρήματα και τα εργαλεία και τους ισχυροποιεί εναντίον της Κυβέρνησης των τοκογλύφων, εκείνοι περιπλανώνται  σε χιλιοειπωμένες έννοιες, εκφράσεις, διαπιστώσεις και επιδιώξεις.

Θυμάστε κατά την περίοδο Παπνδρέου και Παπαδήμα ποιο ήταν το επιχείρημα; Το Μνημόνιο και η δανειακές συμβάσεις θα μας βοηθήσουν να ξανα-βγούμε μόνοι μας στις «Αγορές».

Τι κάνει μια χώρα όταν βγαίνει στις ….αγορές;

ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ !!!!

Δηλαδή η Ελλάδα επιλέχθηκε να υποστεί μια κρίση μέσω της οποίας αφού θα περάσει μια διαδικασία «δοκιμών», θα βγει πάλι στις «Αγορές» να δανείζεται και να ζει με δανεικά.

Είναι κακό να ζεις με δανεικά; Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ δεν δανείζονται; Δεν ζουν με δανεικά; Δεν δημιουργούν οικονομία; Με πλεονάσματα ζουν;

Μόνο στην Ελλάδα των ηλιθίων, των καραγκιόζηδων, των ατόμων με καθόλου ή μειωμένη κρίση ή των γελοίων Υπουργών και Πρωθυπουργών,  ευδοκιμεί το επιχείρημα : «… να μην ζούμε με δανεικά, αλλά να πατάμε στα δικά μας πόδια». Μόνο που τα δικά μας «πόδια» είναι οι εργαζόμενοι με εξαθλιωμένους μισθούς, οι συνταξιούχοι με εξαθλιωμένες συντάξεις, οι αγρότες με εξαθλιωμένη ζωή και χρέη

στις Τράπεζες.

Σήμερα όμως που το κόμμα των «νοικοκυραίων» κυβερνά της Ελλάδα με πατερίτσες το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και την ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, το σλόγκαν έχει αλλάξει. Στην θέση «να βγούμε στις αγορές» των Παπανδρέου, Παπακωνταντίνου και Παπαδήμα, μπαίνει η «ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα» που πλέον δεν έχουμε «ανάγκη να παίρνουμε μέτρα και δανεικά».

Τότε τι ζητά η τρόικα; Τότε γιατί διαπραγματεύεται μαζί της η Κυβέρνησης;

Τέλος.

Αλήθεια πόσο πολύ θέλετε ή αρέσκεστε να σας δουλεύει ένα Καραγκιόζης Πρωθυπουργός. Ή Καραγκιόζηδες όπως,  ο Γεωργιάδης, ο Στουρνάρας,  ο Βενιζέλος, ο Βορίδης;

Γιατί, αν δεν σας αρέσει, αν δεν «φτιάχνεστε» με όσα καραγκιοζλίκια απεργάζονται οι ολετήρες των τοκογλύφων, θα ήσασταν εχθές το βράδυ  στην Πλατεία Συντάγματος.

Θα ήσασταν εκεί και θα βοηθούσατε με την παρουσία σας την Αντιπολίτευση και όσους εκ της Συμπολίτευσης έχουν ένοχη συνείδηση των πεπραγμένων τους,  να ρίξουν την Κυβέρνηση και να σωθεί ότι έχει απομείνει ακόμη στην θέση τους σε αυτήν την χώρα.

Για μένα δεν αξίζετε να πασχίζει κανείς αντίθετα με τα συμφέροντα που υπηρετούν οι δωσίλογοι, οι ολετήρες, οι πατριδοκάπηλοι του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Περὶ τοῦ/τῆς: vangelisk68

Ιστοσελίδα Διαβούλευσης Πολιτών
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs, filologos10, Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών, Άρθρα Συνεργατών, Δημοσκοπήσεις, Wikileaks. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.