Είναι καιρός οι Μνημονιακοί να σταματήσουν την εθνική υπονόμευση


Αναφερόμενος σε μια πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ευρώ ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Αδρουλάκης δεν απέφυγε την πεπατημένη της  κινδυνολογίας και  να διασποράς αμφιβολιών  σχετικά με μια πιθανή έξοδο. Συγκεκριμένα σήμεραστην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης “Επικαιρότηταο κ Ανδρουλάκης θα πει:  «Για να μείνεις στο ευρώ πρέπει να έχεις πρόγραμμα που να μένεις στο ευρώ. Εδώ δεν υπάρχει πρόγραμμα.»

Να μην αδικούμε όμως  τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι ο μόνος που βρισκεται σε αυτό το κλίμα εθνικής υπονόμευσης.  Είναι γνωστό πως αυτή η πολιτική  είναι κοινή σε όλα τα κόμματα του Μνημονίου.

Ίσως σε αυτά το κόμματα δεν έχει γίνει αρκετά κατανοητό ότι όλες οι προσπάθειες  συντήρησης “κλίματος αμφιβολίας και εξόδου”, μπορεί μεν να πολώνουν και να φέρνουν ψήφους μέσω της καλλιέργειας ενός κλίματος ανησυχίας, αλλά υπονομεύουν κάθε εθνική προσπάθεια συγκρότησης ισχυρού μετώπου διαπραγμάτευσης.

Ίσως  δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι είναι πολιτικές κομματικά ωφέλιμες άλλα εθνικά ζημιογόνες! Είναι πολιτικές που ισχυροποιούν τον διαπραγματευτικό αντίπαλο και του δίνουν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα.

Με αυτό το εσωτερικό κλίμα ανησυχίας που καλλιεργείται η τρόικα μπορεί να πηγαινοέρχεται άφοβα,  αφού αντιλαμβανεται ότι  μπορεί να μας βλάπτει, να μας πιέζει να μας “τρίζει τα δόντια” με κάθε της κίνηση ή  αδράνεια και μη κίνηση. Η αδράνεια της τρόικας  σε αυτό το κλίμα  άγχους και ανησυχίας, γίνεται αυτόματα πίεση εσωτερικά.

Το αποτέλεσμα  της εθνικής υπονόμευσης είναι  γνωστό. Η χώρα μας έχει τις χειρότερες απώλειες παγκοσμίως από την κρίση και παρόλο που έχει πίσω θυσίες άνευ προηγούμενου για την σταθερότητα του Ευρώ, παραμένει φοβισμένη χωρίς καμιά δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Έχουμε περασει  όμως από την εποχη του ΣΟΚ και του Φόβου  μια ακόμη σειρά μέτρων θα φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είμαστε ταυτόχρονα στο σημείο όπου  η πολιτική  των μνημονιακών έχει αποτύχει και έχει καταντήσει την ερείπια την Ελλάδα και στην ΕΕ  μια  χώρα δίχως αύριο.

Είναι ανάγκη να πετύχει τόσο η τρέχουσα αποκαλούμενη “διαπραγμάτευση” του Στουρνάρα, όσο και κάθε επόμενη που θα έρθει. Είναι εθνική ανάγκη ανεξάρτητα πιο κόμμα θα κυβερνά αύριο ή σε  λίγα χρόνια.  Για να  πετυχει όμως πρέπει να δημιουργηθεί εσωτερικό  κλίμα εθνικής ομοψυχίας.

Σταματήστε λοιπόν την υπονόμευση!

Μπορεί ορισμένοι να στοχεύετε στην επανεκλογη σας  άλλα με αυτό τον τρόπο  κάνετε την χώρα συντρίμμια!

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.