Ο Σ(Τ)ΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΑ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Με την “πρόταση Μομφής”, ο  “ΣΤΥΡΙΖΑ” ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΑΛΙ (ως όφειλε, σαν καλό συνεταιράκι στη διανομή τής πίττας τής εξουσίας) και σταθεροποίησε για το επόμενο εξάμηνο στην κυβερνητική εξουσία, την τραγική και αστήρικτη από τον λαό συγκυβέρνηση και ολόκληρο το (ένοχο της μεγάλης καταστροφής) καθεστώς πολιτικό σύστημα, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη της κομματικής πολιτικής είναι το να επιτυγχάνεις τον στόχο σου, αστοχώντας φαινομενικά. Δηλαδή, εξαπατώντας…..

Η τέχνη είναι να φαίνεται ότι χάνεις (πληρώνοντας λίγα) και να κερδίζεις πολλά!

Η “Πρόταση Μομφής”, του κόστισε (και θα πληρώσει κάτι λίγα) για μία κριτική που θα αρχίζει και θα τελειώνει στην “κακή εκτίμησή” του για την παρούσα συγκυρία, αλλά κέρδισε πολλά: Κέρδισε δύο σημαντικά ζητούμενα, πολλαπλάσιας αξίας, μέσα στο σύστημα που ανήκει και μέσα στο οποίο κινείται:

  1. Την “ησυχία” του, ώστε στο επόμενο 6μηνο (που είναι προεκλογική περίοδος των Δημοτικών και Ευρο-εκλογών ) το κόμμα  να επιδοθεί απερίσπαστο στην άγρα (θυμωμενων με την κατάστασή τους) ψηφοφόρων, που θα τους πείσει ότι για την κατάντια τους φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν ξέρουν και δεν μπορούν, ενώ αυτός (ο ΣΥΡΙΖΑ)  και ξέρει και μπορεί να διορθώσει τα πράγματα !!!…..
  2. Το δεύτερο ζητούμενο που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ (για λογαριασμό όλου του εσμού που αποτελεί το καθεστώς “Πολιτικό σύστημα”) είναι η σταθεροποίηση (για το επόμενο κρίσιμο 6μηνο) ολόκληρου αυτού του   συστήματος,  εξέχον μέρος του οποίου είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως “Αξιωματική Αντιπολίτευση”. Ένα ρόλο πολύ βολικό, αφού αφ’ ενός του δίνει πολιτικό κύρος (πού να φαντάζονταν τα “μεγαλεία” της διεθνούς αποδοχής του στις Ευρώπες και στις Αμερικές, Βόρειες και Νότιες) και αφ’ ετέρου τον αφήνει έξω από τη φθορά που φέρνει η εκτέλεση των αντιλαϊκών αποφάσεων που επιβάλλουν οι κατοχικές δυνάμεις στην κοινωνία και τις οποίες καλείται να εκτελέσει η κυβέρνηση.

Κάποτε (και όχι πολύ αργά) πρέπει όλοι να πάψουμε να ακούμε τα παράσιτα που παρεμβάλλει το Ψέμμα (με την ανηλεή προπαράνδα του) για να μη φαίνεται η Αλήθεια. Απλά, να δούμε την καθαρή πραγματικότητα. Το τί γίνεται! Και, αυτό που γίνεται και όλοι μας βλέπουμε, είναι το ότι αυτές οι καταστροφικές για τη ζωή μας αποφάσεις, είναι αποφάσεις/νόμοι που λαμβάνει  η “Βουλή των Ελλήνων” και έχουν την σφραγίδα της (και όχι την σφραγίδα κάποιου κόμματος, η οποία δεν έχει καμία ισχύ) !!!

Και, αυτό που νομιμοποιεί τη “Βουλή/Βούληση των Ελλήνων” είναι η παρουσία  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ  στις διαδικασίες της!

Με άλλα λόγια, δεν είναι απλώς η “κυβέρνηση των ανδρεικέλλων” που πρέπει να ξεκουμπιστεί. Είναι, πρωτίστως, ή “Βουλή των άβουλων”!! Δηλαδή ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ …

Αυτό δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις της οικονομικής (και όχι μόνο) υποδούλωσης της χώρας, αυτό επιτηρεί και την τήρηση των όρων αυτής της υποδούλωσης !!!!

  • Πόσο ακόμα θα μας πάρει για να μπορούμε να βλέπουμε την Αλήθεια ;;;
  • Πόσο ακόμα θα μας πάρει για να καταλάβουμε πως είναι ανέκδοτο να μιλάμε για Δημοκρατία όταν η κοινωνία της χώρας δεν έχει δική της βούληση, αλλά διαβιεί σύμφωνα με τη βούληση των επικυρίαρχων (Τρόϊκα)  δυνάμεων ;;;
  • Πόσο ακόμα θα μας πάρει να πετάξουμε τα παραμορφωτικά γυαλιά και τα κομματικά καπίστρια;;;

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.