Τα ευφυολογήματα αγνοούν την κατάσταση της χώρας


Τα ευφυολογήματα αγνοούν την κατάσταση της χώρας.

Εάν χρειαστεί ποτέ ένας πολιτικός, ένας πρωθυπουργός να απολογηθεί κατ’ αντιπαράσταση με την Πραγματικότητα, με την πραγματική διάσταση των γεγονότων και του αντικειμένου, πάνω στα οποία, αυτός και η κυβέρνησή του παράγουν πολιτική, η διαδικασία αυτή θα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. 

Αντ’ αυτού ο Έλληνας πρωθυπουργός κρύφτηκε πίσω από ευφυολογήματα, για να μην απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν από την αντιπολίτευση.

Ναι και η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε χρήση ευφυολογημάτων, πλην όμως έθεσε αμείλικτα ερωτήματα στην συγκυβέρνηση, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό είναι η εμπλοκή της σε δύο δόλιες εργολαβίες.

Η πρώτη είναι να εξωραϊσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των προκατόχων της για τον υπερδανεισμό, την αποβιομηχάνιση, την πολιτική των εισαγωγών, την διασπάθιση δημοσίου χρήματος και την εξ’ αυτών οικονομική κατάρρευση.

Η δεύτερη είναι να προφυλάξει, με κάθε τρόπο, ακόμη και τώρα, την ευνοούμενη από όλες τις κυβερνήσεις οικονομική ελίτ, προβάλλοντας οτι τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης ήταν η επί τόσα χρόνια δράση των διεφθαρμένων συνδικαλιστών.

Τα ευφυολογήματα που εκτοξεύθηκαν εκατέρωθεν, τα χαχανητά και τα τρύπια δολάρια καταδεικνύουν την παραπειστική βαρύτητα των λόγων και των έργων της συγκυβέρνησης.
Ας πάρουμε την ομιλία του πρωθυπουργού από το συγκεκριμένο βίντεο:

4:35-5:15:

“…κάνετε μομφή την στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με τους Τροϊκανούς….”

Αν αυτό θεωρείται πρόβλημα που υποδαυλίζει την διαπραγμάτευση, γιατί να μην το αντιστρέψουμε και να πούμε πως πρέπει να μας ακούσετε, γιατί σε λίγο η πρόταση μομφής θα βγει μαζί με τους πολίτες στους δρόμους. 
Κατά τα άλλα πρέπει να πεισθούμε οπωσδήποτε, ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τον Τόμσεν, τον Μαζούχ και τον Μόρς, τους υπαλλήλους των δανειστών, που μοναδικό τους καθήκον, είναι να συλλέγουν στοιχεία από τα υπουργεία και να τα αποστέλλουν στα κεντρικά.

Δεν ζητάς από τον παραγιό να σου γράψει το λαδερό που ‘φαγες “τεμπεσίρι”, πας στον ίδιο τον κάπελα.

Στα 7:32 μας διαβεβαιώνει οτι κάθεται 7 μέρες επί 24 ώρες στο γραφείο του γιά να διαπραγματεύεται με τους κλητήρες της τρόϊκας.

8:00-8:15:

“Ζητάτε από τον κόσμο σας να εκβιάσει τους βουλευτές την ώρα της ψηφοφορίας στο πεζοδρόμιο;”

Δηλαδή αν αναγκαστεί να κάνει ο Σαμαράς μια πρόταση δυσπιστίας στην επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει, πως θα υποστηρίξει την πρόταση αυτή και αν αποφασίσει να κατεβάσει τον λαό στο Σύνταγμα, πόσο κόσμο θα μαζέψει; 

9:13:

“…..ήσασταν μαθημένοι να υπερασπίζεστε κάθε ακραίο και κάθε ακρότητα, για κάθε κατειλημμένο κτίριο, για κάθε Villa Amalia που καθαρίζει η Αστυνομία και ο Δένδιας και ο Ελληνικός Λαός χειροκροτεί που καθαρίζει η Αστυνομία και ο Δένδιας.”

(χειροκροτήματα)
Να δω τι θα κάνει ο Δένδιας όταν πάει να “καθαρίσει” τους πολίτες της έξωσης και του πλειστηριασμού από τα κατειλημμένα ακατοίκητα της απόγνωσης! 

10:00:

“….θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, μα οι παλιές του συνήθειες δεν τον αφήνουν”.

Όταν το είπε αυτό διέκρινα μια απέραντη χαρά στο πρόσωπό του. Ε αυτή η χαρά είναι ενδεικτική για το ποιόν του διαλόγου σε επίπεδο χαμαιτυπείου. 

12:20:

“Όποιος έχει πεί πολλά ψέματα, έχει κοντή μνήμη και εσείς είστε λίγο ξεχασιάρης, λίγο κοντή η μνήμη σας”

(χαχανητά από τα έδρανα της ΝΔ)
Αρκετές ελληνικές παροιμίες διερμηνεύουν το ευφυολόγημα και τον εκφωνητή του. 

12:28:

“Πως αλλιώς εξηγείται ότι στις 12 Μαϊου 2012 λέγατε: Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών τους νόμων. 7 μήνες αργότερα στο ινστιτούτο Brookings λέγατε στους ξένους, όχι σε μας, οι κινδυνολόγοι λέγατε, θα σας πούν οτι εμείς θα σκίσουμε την δανειακή σύμβαση με την κυβέρνηση (!! ακατάληπτο) και το ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τίποτε από όλα αυτά, τους είπατε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Το είπατε και σήμερα μέσα στο κύμα του λαϊκισμού που εκπέμψατε, είπατε μισή αλήθεια και ο κόσμος κατάλαβε… Γιατί κάτω κάτω της γραφής, αν έχετε αλλάξει Ρότα, θα έπρεπε όχι μομφές να κάνετε, αλλά να μας βοηθάτε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη”.

(χειροκροτήματα)

Για να τελειώνουμε μ’αυτή την διαστρέβλωση:

  • Είναι δυνατόν η επόμενη κυβέρνηση να κρατήσει το μνημόνιο ως έχει και να μην το φέρει στο κοινοβούλιο όπου θα καταψηφιστεί με την διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα;
  • Είναι δυνατόν να υπάρξει αυτή η κυβέρνηση, να ψηφιστεί από τους ψηφοφόρους, αν βοηθάει τον Σαμαρά να καλύπτει τους φοροφυγάδες και να εξοντώνει τους μισθωτούς και συνταξιούχους;
  • Είναι δυνατόν να φορολογεί τα σκάφη πολυτελείας όσο ένα ΙΧ 1300 κυβικών και η αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει την πάπια για τα ασφυξιογόνα που γεμίζουν την Αθήνα, όποτε η διαδήλωση θεριεύει και γίνεται απειλητική;
  • Είναι δυνατόν να δεχθεί την υποθήκευση των επόμενων γενεών σφυρίζοντας αδιάφορα και να θέλει να γίνει κυβέρνηση;

Η διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του Προέδρου του, απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στην Ευρωζώνη και στο ευρώ, είναι ότι  αν η έξοδος από την Ευρωζώνη κριθεί συμφέρουσα ή επιβεβλημένη, τότε θα το θέσουμε στην κρίση του κοινοβουλίου. 

Από το σημείο αυτό και πέρα ο πολιτικός δίνει τη θέση του στον “περπατημένο” μάγκα, που τόση ώρα κρυβόταν, αλλά η μαγκιά δεν τον αφήνει. Ούτε ο “πολύς” Βενιζέλος μπόρεσε να τον παρακολουθήσει. Ούτε και εγώ.
Πάντως έγινε φανερό στο τηλεοπτικό κοινό, το οποίο ασμένως περίμενε κάποια σαφή εξαγγελία ενός ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες ή όπου αλλού στο εξωτερικό θα επιτυγχανόταν μια διατράνωση των θέσεων του Ελληνικού Λαού, από υπεύθυνα χείλη προς τους δανειστές, που κάθε λόγο έχουν να μεριμνούν για την “υγεία” της ελληνικής κοινωνίας. Όπως ακριβώς ο πιστωτής έμπορος, ενδιαφέρεται για την υγεία του συναλλασόμενου χρεώστη του.

Όταν όμως θέλεις να υπεκφύγεις της απάντησης στις ερωτήσεις που σου θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, για να αποκρύψεις την συγκάλυψη οικονομικών σκανδάλων, την προνομιακή φορολογική μεταχείριση της οικονομικής ελίτ και την παραδοχή, πλέον, διεθνών οικονομικών οργανισμών, για την αδιέξοδη εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και την σύσταση εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την αποτυχία του μνημονίου, τότε έρχεται η ώρα της μαγκιάς, της ατάκας, του κουτσαβακισμού και τελικά της απειλής.

“Μιλάτε για success story όταν οι ίδιοι μιλούν για αποτυχία και προχωρούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών της αποτυχίας του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.”

Καμία αναφορά, κανένα σχόλιο στο βασικότερο επιχείρημα που έθεσε ο Τσίπρας, ούτε κουβέντα για την ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αν και δεν εξαπέλυσε ούτε ένα ευφυολόγημα, ήταν εμπεριστατωμένη, ασκούσε σκληρή κριτική και έθετε κρίσιμα ερωτήματα, καμία αναφορά στις αυτοκτονίες, στην ανέχεια και στην εκπτώχυνση των Ελλήνων.

Επειδή αυτοκράτορες δεν υπάρχουν πλέον, αυτή ειναι συμπεριφορά βλαχοδήμαρχου και καμμία σχέση δεν έχει με την κρισιμότητα των περιστάσεων.

Τελειώνοντας θέλω να επαναλάβω ένα ευφυολόγημα του πρωθυπουργού, που καμμία σχέση δεν έχει με “Τα μυστικά του βάλτου“:

“Την οικονομία που ήτανε κολλημένη στον βάλτο την ξεκολλήσαμε”.


Γελάσαμε τρανταχτά, αβίαστα.

Ο Μπαγασάκος

RAMNOUSIA

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.