Εκτινάσσεται το δούλεμα


Ψιλό γαζί

Θα έπρεπε να τσιμπιέται κάποιος, και ν’ απορεί πώς έτσι και βρέθηκαν τις προάλλες ανεμπόδιστοι διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών να κράζουν τον Τόμσεν και να μην αφήνουν τον Στουρνάρα να μπει στο κτίριο. Το λογικό θα ήταν να είχαν πάει προηγουμένως εκεί τα ΜΑΤ, ώστε να μην πλησιάσει ψυχή σε απόσταση δέκα οικοδομικών τετραγώνων. Αν για κάποιο λόγο συνέβαινε ν’ αργήσουν τα ΜΑΤ, θα μπορούσαν κάλλιστα να φθάσουν έστω καθυστερημένα, και απλώς να τους ανοίξουν τα κεφάλια των διαδηλωτών, για να τους βάλουνε μυαλό. Πρώτη φορά θα ήταν;

Όποιος όμως απορεί που όχι μόνο δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, αλλά, αντιθέτως, μετέδιδαν και τα κανάλια τις εικόνες από τις διαμαρτυρίες, τότε αυτός δεν έχει παρά να διαβάσει το σημερινό δημοσίευμα του in.gr με τίτλο «Στο 27,3% ανήλθε η ανεργία τον Αύγουστο, εκτινάχθηκε στους νέους».

Λέει το κείμενο: «Στο 27,3% επίπεδο ρεκόρ -και το υψηλότερο στην ευρωζώνη- παρέμεινε η ανεργία τον Αύγουστο, αμετάβλητη έναντι του Ιουλίου, βάσει των εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Η παρατεταμένη ύφεση και η εφαρμοζόμενη πολιτική σκληρής λιτότητας, έχουν οδηγήσει στην απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, τάση που δυστυχώς συνεχίζεται.»

Το προσέξατε; Το προσέξατε;; Παρέμεινε, λέει, αμετάβλητη η ανεργία, πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με το σκεπτικό του δημοσιεύματος, η τάση δυστυχώς συνεχίζεται. Το ανήλθε ανήλθε πάντως στον τίτλο. Να υπάρχει η λέξη. Και το εκτινάχθηκε εκτινάχθηκε. Καλού-κακού να υπάρχει και αυτή. Για όσους δεν κατάλαβαν, που λέμε… Το δε «δυστυχώς» στη φράση, επειδή το ‘πιασε το in.gr ο πόνος… Σνιφ…

Ωστόσο, όλοι όσοι κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική κι έδειχναν την ανεργία σε υπεράσπισή τους, ελάμβαναν διάφορες απαντήσεις από την κυβέρνηση μέσω του in.gr, και του κάθε in.gr. Μάθαιναν, λ.χ., ότι το φαινόμενο είναι εποχικό, συγκυριακό, προσωρινό. Μάθαιναν ότι πρόκειται για την κυκλική, τοξοειδή ανεργία η οποία αν διαιρεθεί δια της τεθλασμένης απασχόλησης επί την τετραγωνισμένη διαφορά του ισοζυγίου προσλήψεων και απολύσεων καταδεικνύεται πως τελικά η πρωτογενής ανεργία μειώνεται έναντι της δευτερογενούς. Και άλλα τέτοια απίθανα, που δεν συμμαζεύονται…

Τώρα, όμως, που η κυβέρνηση θέλει να το παίξει κάπως, και… καλά, με την Τρόικα, άλλαξε και το τροπάριο. Κι έτσι το δημοσίευμα του in.gr δεν λέει, όπως θα περίμενε κανείς, ότι «Την αποτελεσματική ανάσχεση της ανεργίας αποτυπώνουν και τα στοιχεία του Αυγούστου που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ στη δημοσιότητα». Δεν μιλάει πια για το φρένο, για το οποίο έλεγε ο Σαμαράς, αν και μπορεί αφού και ο Αύγουστος παρουσιάζει την ίδια ακριβώς εικόνα με τον Ιούλιο. Δεν λέει ότι «Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί, καθώς τα προγράμματα που έχουν ήδη εξαγγελθεί προβλέπεται να απορροφήσουν τις απολύσεις που θα φέρει η λήξη της τουριστικής περιόδου…» Κ.τ.λ. κ.τ.λ. Όχι. Λέει ανήλθε κι εκτινάχθηκε! Διότι τέτοια θέλει τώρα το Μαξίμου.

Ό,τι γουστάρουν κάνουν με τα νούμερα. Ό,τι γουστάρουν και με τις λέξεις γύρω από τα νούμερα.

Ας μην απορεί, λοιπόν, κανείς και με όσα συνέβησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Να μην απορεί κανείς με τίποτε. Το δούλεμα συνεχίζεται, για να μην πω αγριεύει κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε να στεναχωριούνται που ο Πρωθυπουργός, λέει, ορφάνεψε ο έρημος νωρίς, στα 62 του, χωρίς να το σεβαστεί αυτό ο… άκαρδος και αγενής Σκουρλέτης!

sotosblog

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.