Η ανοικτή πρόσκληση Τσίπρα, επιταχύνει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της κυβέρνησης


Από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας απηύθυνε, στην ουσία, ανοικτή πρόσκληση εισόδου στον ΣΥΡΙΖΑ όσων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετανοήσουν και καταψηφίσουν τα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια του μνημονιακού τόξου, το ΠΑΣΟΚ πέρασε ήδη σε φάση διάλυσης και η κυβέρνηση σε φάση κατάρρευσης.

Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας δεν είναι πρόσκληση για αποστασία, όπως σπεύδουν…
να την χαρακτηρίσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η πτώση αυτής της κυβέρνησης, είναι στην ουσία απαίτηση ολόκληρου του αντιμνημονιακού λαϊκού τόξου. Δεν κάνει κάποιος αποστασία, όταν παύει πλέον να καταπιέζει και να εξαθλιώνει με τις αποφάσεις του το λαό, εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα.

Αυτό που συγκλόνισε και πανικόβαλε την συγκυβέρνηση είναι το ότι στην ουσία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει διέξοδο στους εγκλωβισμένους και πολιτικά εκβιαζόμενους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αφενός τους ηρεμεί ψυχολογικά, αφού τους εξασφαλίζει επανεκλογή μέσα από τις τάξεις ενός Κεντροαριστερού κόμματος (ό,τι καλύτερο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!!!). Εξάλλου οι ψηφοφόροι του παλιού ΠΑΣΟΚ έχουν μετακομίσει όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφετέρου τους δίνει την ευκαιρία να “μετανοήσουν” για τις μέχρι τώρα «μνημονιακές αμαρτίες» τους και να αποκαθαρθούν στη λαϊκή συνείδηση, μέσα από τη διαδικασία της επανεκλογής τους.

Ως εκ τούτου, δεν είναι περίεργη η οργισμένη πολιτικά αντίδραση του προέδρου του (υπάρχοντος ακόμα στην πολιτική ζωή) ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου, αλλά και του εκπροσώπου της μνημονιακής κυβέρνησης, καθόσον βλέπουν πως κάποια κόμματα και κάποιες πολιτικές καριέρες να τερματίζονται σύντομα. Ίσως μάλιστα κάποιοι να μην χαρούν την προεδρία της ΕΕ, που τόσο επιθυμούν.

Υπάρχει φυσικά και το πολιτικό δεκανίκι της ΔΗΜΑΡ. Όμως όταν τα πολιτικά γεγονότα, αρχίσουν να επιταχύνονται, θα ήταν καθαρή αυτοκτονία για τη ΔΗΜΑΡ να πάει να στηρίξει τη μνημονιακή κυβέρνηση.

Πέτρος Χασάπης hassapis-peter.blogspot.gr

freepen

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η ανοικτή πρόσκληση Τσίπρα, επιταχύνει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της κυβέρνησης

  1. Δηλαδή αποκλείεται να συμβεί το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ όπως και την περασμένη Κυριακή που η πρόταση μομφής του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ (αρχίστε επιτέλους να λέτε του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ) ’έπεσε’ στο κενό ενδυναμώνοντας τη Δικομματική;
    Ρωτάω ο αφελής…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.