Δημόσιο: “Κλείδωσαν” 4.000 απολύσεις και λουκέτο σε οργανισμούς


Την έγκριση της τρόικας πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια σειρά από αιτήματα που είχε θέσει στους εκπροσώπους των δανειστών για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο δημόσιο.

Η τρόικα έδωσε σιωπηρή παράταση μέχρι τον Μάρτιο για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος κινητικότητας, επίσης άναψε το «πράσινο φως» προκειμένου να προσμετρηθούν οι απολύσεις όσων απομακρυνθούν από τα ΕΑΣ και όσων εργάζονται στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις οι οποίοι φτάνουν περίπου τους 5.000.

Στον τομέα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τα χρονοδιαγράμματα των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους και των 11.000 μέχρι το τέλος του 2014 παραμένουν ως έχουν.

«Κλείδωσαν» οι 4.000 απολύσεις για το 2013

• 2000 Εργαζόμενοι της ΕΡΤ
• Υπάλληλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας
• Επίορκοι
• 1300 ΕΑΣ – Εργαζόμενοι ΝΠΔΔ

Απαίτηση και για τρίτο κύμα διαθεσιμότητας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν από τον κ. Μητσοτάκη εκτός από τις 11.000 απολύσεις του 2014, να δημιουργηθεί και νέο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας για τη διετία 2014-2015, το οποίο θα οδηγεί και σε υποχρεωτικές εξόδους.

Μετά την συμφωνία με την τρόικα απομακρύνεται ο κίνδυνος να υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» σε ένα, μεγάλο δημόσιο οργανισμό όπως συνέβη με την ΕΡΤ. Ωστόσο αναμένεται να μπει «λουκέτο» σε μια σειρά από «μικρούς» οργανισμούς οι οποίοι είχαν μπει και παλαιότερα στο στόχαστρο αλλά ποτέ δεν έκλεισαν.

Από τους πρώτους οργανισμούς που θα κλείσουν θα είναι το ταμείο οδοποιίας το οποίο απασχολεί 124 εργαζόμενους, ενώ θα ακολουθήσουν δημοτικές επιχειρήσεις που ήταν επί τρία χρόνια ζημιογόνες. Επίσης θα μειωθεί από 5% – 10% το προσωπικό στις μεγάλες ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 600 εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχουν φτάσει ακόμα οι λίστες από τα υπουργεία με τους οργανισμούς τους οποίους προτείνουν να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν.

Η τρόικα αναγνώρισε την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, την αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης 400.000 υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου,

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, τους ξεκαθάρισε ότι η δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας θα ολοκληρωθεί -εκ των πραγμάτων- με μία μικρή καθυστέρηση, τους πρώτους μήνες του 2014, αφού τους ανέλυσε τον προγραμματισμό του. Όπως έχει γίνει γνωστό, η διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους θα προέλθει από την Υγεία, τους ΟΤΑ (η τρόικα συμφώνησε για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα) και τα ασφαλιστικά ταμεία.

madata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Δημόσιο: “Κλείδωσαν” 4.000 απολύσεις και λουκέτο σε οργανισμούς

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.