Ζητά και τα ρέστα η Αγκυρα σε βάρος της Ελλάδας για τις θρησκευτικές ελευθερίες και το θέμα με την Αγία Σοφία


Του Στρατή Μαζίδη

Στην αντεπίθεση περνά το τουρκικό ΥΠΕΞ στο θέμα της πιθανής επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί μετά από πρόταση του τούρκου αντιπροέδρου Αρίντς.
Το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση χθες σε απάντηση δήλωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ ​​για την ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης από μουσείο σε τζαμί υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει «τίποτα να μάθει από την Ελλάδα σχετικά με τα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας.”

Η εν λόγω δήλωση κάνει λόγο για δυσμενή μεταχείριση διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις για την πολιτιστική κληρονομία της οθωμανικής περιόδου στο ελλαδικό χώρο υποστηρίζοντας πως αυτό είναι “γνωστό από όλους.”
Μάλιστα η Αγκυρα προχωρά ακόμη ένα βήμα: «Η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμιά παρά το γεγονός πως το μουσουλμανικό πληθυσμό της αριθμεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες”.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την οργή του πρόσφατα μαθαίνοντας ότι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν εκδίδουν δηλώσεις σχετικά με την πιθανή μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης Μουσείο σε τζαμί .
Πάντως σε σχετικό δημοσίευμά της η Hurriyet τηρεί μια μέση στάση παραθέτοντας τόσο την άποψη όσων προσπαθούν να τη μετατρέψουν ξανά σε τζαμί, όσο όμως και αυτών που εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα ήτανέλλειψη σεβασμού ως προς την προηγούμενη ζωή του κτιρίου ως εκκλησία.

Η Τουρκία λοιπόν που εξόντωσε ολόκληρους πληθυσμούς για τη θρησκευτική τους πίστη, έχει το θράσος να μας κάνει και υποδείξεις.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ζητά και τα ρέστα η Αγκυρα σε βάρος της Ελλάδας για τις θρησκευτικές ελευθερίες και το θέμα με την Αγία Σοφία

  1. Δύο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα!
    Η Αγία Σοφία του Θεού ειναι ο Ναός όλων των επίσημων θρησκειών της Οικουμένης. Και: Ο Θεός ειναι ένας , οι θρησκείες ειναι πολλές άρα και οι λειτουργίες τους.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.