Έφαγε πόρτα, πριν καν πατήσει το πόδι του στο Βερολίνο!


Άρθρο του Δημήτρη Ματσικούδη

Το είχαμε επισημάνει από την εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στο Real FM προ καιρού, με προσκεκλημένο τον καθηγητή και Πρόεδρο της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ¨ΠΡΑΤΤΩ¨ κ.  Νίκο  Κοτζιά: Με τιμωρημένους λαούς, οι Γερμανοί δεν διαπραγματεύονται! Το επιβεβαίωσε, ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ “δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα”! Παρόλα αυτά, ο Σαμαράς, αγνοώντας τα διδάγματα της Ιστορίας, πήρε παραμάσχαλα τον προϋπολογισμό του 2014, όπως τον υπέβαλε στη Βουλή, αγνοώντας τις εκτιμήσεις της τρόικας για το ύψος του δημοσιονομικού κενού και πήγε στο Βερολίνο για την πολιτική διαπραγμάτευση του με την Μέρκελ.  Κι έφαγε πόρτα, πριν καν πατήσει το πόδι του στο Βερολίνο!
Όπως μπορείτε να δείτε στο ευπώλητο βιβλίο του καθηγητή κ.Νίκου Κοτζιά ¨Ελλάδα, αποικία χρέους¨, από τον 19ο αιώνα η αποικιοκρατική πρακτική των Γερμανών διατηρεί σταθερά τα ίδια χαρακτηριστικά: Σε όποια χώρα κατάφεραν να θέσουν υπό τον αποικιοκρατικό τους ζυγό οι Γερμανοί, πρώτα κατηγορούσαν τον πληθυσμό της ως τεμπέλη και διεφθαρμένο,  έπειθαν την κοινή τους γνώμη, για τις κατηγορίες αυτές, και τιμωρούσαν αυτό τον λαό με μεθόδους που ισοδυναμούσαν με γενοκτονία. Στην Ναμίμπια της Ν.Ανατολικής Αφρικής ¨τιμώρησαν¨- εξόντωσαν την πολυάριθμη φυλή των κτηνοτρόφων Χερέρο δηλητηριάζοντας τα νερά τους και στερώντας τους την τροφή. Στην Κίνα έβαζαν τους κατοίκους να σκάβουν λάκκους, τους πυροβολούσαν και τους έριχναν μέσα σ´ αυτούς. Κατόπιν, ανενόχλητοι λεηλατούσαν τις χώρες τους. Όταν οι ιθαγενείς προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν την ζωή τους προσφέροντας τα οποιαδήποτε ανταλλάγματα, οι Γερμανοί ήταν κατηγορηματικοί: ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΜΈΝΟΥΣ!
Είναι απίστευτο, αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται στις ημέρες μας, στην περίπτωση της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης! Τη λεηλασία της χώρας που ξεκίνησαν με τα όπλα το 1940, την ολοκληρώνουν τώρα με το Ευρώ! Με τη βοήθεια των swaps, την αφέλεια και την πολιτική ιδιοτέλεια των ντόπιων κυβερνητών μας, παγίδευσαν τον πληθυσμό της χώρας μας στο Ευρώ, τον εκμαύλισαν στον ατομοκεντρικό καταναλωτισμό, που τροφοδοτούσαν με φθηνό δανεισμό, κυρίως όμως διέφθειραν την άρχουσα τάξη η οποία, δια της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, προχώρησε σε υπέρμετρο δανεισμό του δημοσίου, για φαραωνικά έργα τύπου Ολυμπιακοί Αγώνες, γέφυρα Ρίο, άστοχους και κακής ποιότητας υπερεξοπλισμούς, υπερτροφικό δημόσιο τομέα για εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους κ.λπ.
Το νεοφιλελευθερο ΧΠ σύστημα, που εκπροσωπούν  Μέρκελ και Σόιμπλε στην ΕΕ, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του, χρησιμοποίησε τους τελευταίους γόνους της Οικογενειοκρατίας: τον Ακούραστο Κωστάκη και την σκανδαλοβίωτη παρέα του, για να διογκώσουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας και τον Ανελλήνιστο Γιωργάκη με την τραπεζογενή, απάτριδα δική του παρέα, για να υπογράψουν επαίσχυντες, αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις, που εκχωρούν την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές της. Με την τρόικα που τους  εκπροσωπεί να ελέγχεται από τους Γερμανούς!
Έτσι, με δεδομένη την δημοσιονομική αδυναμία της χώρας μας και εργαλεία τις δανειακές συμβάσεις η τρόικα προχώρησε στην επιβολή Οικονομικών μέτρων λιτότητας, που μαθηματικά οδηγούν την Οικονομία στην ύφεση και τον λαό σε εξαθλίωση. Στα τέσσερα χρόνια, που εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα στη χώρα, η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με αμηχανία την προιούσα γενοκτονία ενός δημοκρατικού λαού, που παρόλες τις διεθνείς παροτρύνσεις (είμαστε όλοι Έλληνες φωνάζουν σε διεθνή συλλαλητήρια), δε λέει να εξεγερθεί.
Εχει κανείς αμφιβολία ότι, η μαζική μετανάστευση των νέων δημιουργικών ανθρώπων, η υπογεννητικότητα, οι καθημερινές αυτοκτονίες, η τρομακτική υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους στην Υγεία με συνέπεια τη μείωση του προσδόκιμου ζωής, η αύξηση ασθενειών και επιδημιών που είχαν εκλείψει, η αυξημένη ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και η ολέθρια αύξηση χρήσης ναρκωτικών, δεν συνιστούν προιούσα γενοκτονία;
Δεν είναι φανερή η λεηλασία της χώρας, θεσμικά δια του ΤΑΙΠΕΔ με την εκχώρηση στην ντόπια και διεθνή ολιγαρχία, έναντι πινακίου φακής, δημόσιων κερδοφόρων οργανισμών, ακινήτων του δημοσίου; Θέλει πολύ να καταλάβει κανείς ότι η τελική στόχευση είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας;  Οι καθημερινές κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικιών από τις τράπεζες δεν έχουν στόχευση  την ιδιωτική ακίνητη περιουσία των πολιτών;
Για μας λοιπόν, δεν ήταν έκπληξη η ανακοίνωση της καγγελαρίας της Γερμανίας που  υπενθύμισε, με κυνικό τρόπο, πως η Ελλάδα είναι τιμωρημένη χώρα και με τιμωρημένους υπόδουλους λαούς οι Γερμανοί κυρίαρχοι, ανέκαθεν, δεν διαπραγματεύονται! Ούτε ότι στέλνουν τους δικούς μας εκλεγμένους ηγέτες να συνομιλήσουν με τους υπάλληλους της τρόικας. Όχι για να διαπραγματευτούν! Αλίμονο!!! Για να υποβάλουν, απλώς, διευκρινιστικές ερωτήσεις στα μέτρα, που μας επιβάλουν οι δανειακές συμβάσεις..
Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι, πώς είναι δυνατόν οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν δικοί μας χρήσιμοι ηλίθιοι, να εξακολουθούν να είναι σεβαστές από τον πρώην κατήγορό τους Α. Σαμαρά; Ένα πολιτικό με πατριωτικό παρελθόν, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοεί τι υπαγορεύει το διεθνές δίκαιο για συμβάσεις, που έχουν τέτοια ολέθρια αποτελέσματα στους λαούς!

Δημήτρης Ματσικούδης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

25 ἀπαντήσεις στὸ Έφαγε πόρτα, πριν καν πατήσει το πόδι του στο Βερολίνο!

 1. Ὁ/ἡ Charidimos Samios γράφει:

  ΠΟΙΟΣ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ; ; ; ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ; ; ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ; ; ;

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Robert Love γράφει:

   Ο Γκαίτε

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Γκαίτε – Ως φίλος των Ελλήνων και της Ελλάδος αφιέρωσε πολλά έργα του στην Ελληνική Αρχαιότητα.

   Αλεξάντερ Κόλμπε – Πήρε μέρος στις πολιορκίες του Ναυπλίου και Παλαμηδίου, στην εκστρατεία του Νικήτα κατά του Δερβίς πασά και στην μάχη της Αράχωβας.

   Καρλ Κράτσαϊζεν – Γερμανός αξιωματικός του στρατού, εικονογράφος και φιλέλληνας που πολέμησε σαν εθελοντής κατά την Ελληνική Επανάσταση και φιλοτέχνησε πορτραίτα μεγάλων μορφών του αγώνα, όπως οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης και άλλοι.

   Έρικ Τράιμπερ – Με την έναρξη της επανάστασης ήλθε στην Ελλάδα και προσέφερε τις υπηρεσίες του στα διάφορα Ελληνικά στρατόπεδα. Παραβρέθηκε στην μάχη του Πέτα, και στο Μεσολόγγι μαζί με τον Μαυροκορδάτο το 1823. Στην αγκαλιά του πέθανε ο αρχιστράτηγος Καραϊσκάκης το 1827.
   Μετά την επανάσταση συνέχισε να υπηρετεί την Ελλάδα, συντελώντας πολύ στην διοργάνωση της ιατρικής στον Ελληνικό στρατό.
   Απεβίωσε τον Απρίλιο του 1882 στην Αθήνα.

   Έχει και άλλους. Το ερώτημα σου είναι λάθος όμως. Το σωστό ερώτημα είναι ποιοι Έλληνες ήταν και είναι φίλοι των Ράιχ του Χίτλερ των Ναζί και των δοσίλογων. Εκεί θα βρεις τη λύση.

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

  Οι εγκληματικές πρακτικές των αποικιοκρατικών ηγεσιών των Γερμανών είναι που, δυστυχώς, συνεχίζονται στις ημέρες μας. Τιμάμε τον Γερμανικό Λαό, όπως άλλωστε όλους τους Λαούς του κόσμου, όμως όταν βλέπουμε την Ιστορία να επαναλαμβάνεται, οφείλουμε να το επισημάνουμε. Αν μη τι άλλο, για να πορευόμαστε χωρίς τις ψευδαισθήσεις, που μας καλλιεργούν οι ντόπιοι παρακεντέδες, της νεοφιλελεύθερης κοπής σημερινής ηγεσίας των Γερμανών..

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Κύριε Ματσικούδη καλά τα γράφετε για τους Γερμανούς. Σήμερα.

   Παρεμπιπτόντως…Έχετε κάποια σχέση με τον κύριο αυτόν μήπως ή είναι απλή συνωνυμία;

   http://ksipnistere.blogspot.co.uk/2012/04/h_8262.html

   “Τεχνικός Σύμβουλος ΥΠΕΘΟ για απορροφητικότητα κονδυλίων Ε.Ε. Τεχνικός Σύμβουλος του πρωθυπουργικού τεχνικού γραφείου του κ. Κ. Σημίτη Μελετητής – κατασκευαστής τεχνικών έργων ..”

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

    Αυτά που λέω τώρα τα έλεγα και τότε. Απλώς, η πληροφόρηση που έχουμε σήμερα είναι πληρέστερη. Όταν εκτίθεμαι δημόσια ως υποψήφιος του ΣΥΡΖΑ – ΕΚΜ με το βιογραφικό στο οποίο παραπέμπετε, αναφέροντας λεπτομέρειες από την κοινωνική μου προσφορά και την επαγγελματική μου δράση, η διαφάνεια αυτή δεν σας δίνει δικαίωμα, κρυπτόμενος στην ανωνυμία σας, να υποβάλετε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Τα τηλέφωνά μου και το email μου περιέχονται στο βιογραφικό μου. Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για την ταυτότητα του συντάκτη αυτού του άρθρου, θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

    Κύριε Ματσικούδη ως ένας απο τους διαχειριστές του blog έχω την υποχρέωση να γνωρίζω κάποια πράγματα όταν αναρτείται άρθρο. Μπορεί να συμφωνώ ή να διαφωνώ με το περιεχόμενο αλλά συνήθως η προέλευση του άρθρου δείχνει και τη σκοπιμότητα.
    Η ανωνυμία μου είναι δικαίωμα μου και δεν έχετε το παραμικρό δικαίωμα να την κρίνεται.Είναι τουλάχιστον φασιστικό να κρίνεται την προσπάθεια διευκρίνησης από την ανωνυμία ή την επωνυμία εκτός αν ντρέπεστε για το δημόσιο βιογραφικό σας και ψάχνετε για δικαιολογίες για το παρελθόν σας. Αλήθεια δεν έχετε διαβάσει ποτέ ποιήματα από ποιητή με ψευδώνυμο; Τον καταγγείλατε μήπως;
    Και αν είχατε πρόβλημα με την ανωνυμία θα είχατε ήδη διαμαρτυρηθεί στην ανάρτηση του άρθρου από ανώνυμο blogger. Τώρα είναι αργά. Ή μήπως η ανωνυμία είναι καλή μόνο όταν σας εξυπηρετεί;

    Γράψατε ένα άρθρο και ανέβηκε δημόσια. Δεν θα κάνουμε ιδιωτικές συνομιλίες με τηλέφωνα όταν έχει ανεβεί άρθρο σας δημόσια. Ο αναγνώστης δεν θα ενημερωθεί από το τηλέφωνο. Eκτός του ότι έχουμε και καλύτερα πράγματα να κάνουμε. Αυτό είναι δουλειά δημοσιογράφων που προφανώς σας καλοέμαθαν και όχι των bloggers.

    Κύριε Ματσικούδη,

    το βιογραφικό σας δεν σας δίνει το δικαίωμα κριτικής των Γερμανών από τη στιγμή που ήσασταν σύμβουλος του Σημίτη. Του πρωθυπουργού των Ιμίων της SIEMENS και του ευχαριστώ στους Αμερικάνους.

    Η τηλεμεταφορά σας στον Συριζα δεν σας δίνει συγχωροχάρτι για τις επιλογές σας.
    Η τακτική γενικώς αυτή του Συριζα είναι λάθος. Εκτός αν θέλει ο Συριζα να σας δώσει συγχωροχάρτι.

    Καλημέρα σας.

    Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

  Σε ποιο ακριβώς σημείο του άρθρου διαφωνείτε και ποια σκοπιμότητα υπαινίσσεσθε ότι κρύβει; Γιατί μια εξακρίβωση ταυτότητας έπρεπε να γίνει με τον τρόπο που τον κάνατε κι όχι με ένα απλό τηλεφώνημα; Τίνος blog διαχειριστής είστε; Όχι πάντως του παρόντος, γιατί τότε θα ξέρατε, πως πάντα είναι επώνυμες οι αναρτήσεις μου τόσο σε αυτό το blog όσο και σε όποια άλλα. Όπως θα γνωρίζατε και το βιογραφικό μου, μιας και θα το είχατε αναρτήσει στην περίοδο των εκλογών. Στόχος σας δεν είναι να πληροφορηθείτε, αλλά να ρίξετε λάσπη στον ανεμιστήρα λερώνοντας ακόμη και το blog που φιλοξενεί το σχόλιό σας. Όμως, το να προσπαθείτε να βρείτε κάτι επιλήψιμο σε ένα διαφανέστατο βιογραφικό, που τιμήθηκε με 2000 ψήφους εμπιστοσύνης, προδίδει την εμπάθειά σας την οποία την μεταφέρετε από blog σε blog, για την γνώμη, που έχω εκφράσει για τους ανώνυμες υβριστές στο διαδίκτυο, τους οποίους έχω χαρακτηρίσει θρασύδειλα ανθρωπάκια, ανάμεσα στα οποία είναι προφανές πως συγκαταλέγεστε!
  Φυσικά από ένα άνθρωπο περιορισμένης ευφυΐας, μικρόψυχο και χωρίς ίχνος παρρησίας και ήθους δεν περιμένω να αντιληφθεί, πως όταν το πρωθυπουργικό γραφείο , όχι ο Πρωθυπουργός, σε καλεί ως εγνωσμένης αξίας τεχνοκράτη, να βοηθήσεις την πρόοδο έργων, που αν δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα κινδυνεύουν με ματαίωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τεράστιο κόστος για το λαό μας, δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να προστρέξεις σε βοήθεια, χάριν της πατρίδας. Και το κάνεις μάλιστα ανιδιοτελώς, αφού εξ´ αρχής διαφωνούσες με την ανάληψη των αγώνων από την Ελλάδα..
  Κι επειδή ο ανεμιστήρας προσπαθεί να ρίξει τη λάσπη σου και στο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές συμμετείχα ως μέλος της Ενωτικής Κίνησης και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα η υποψηφιότητά μου έγινε δεκτή από το ΣΥΡΙΖΑ, παρόλη την κριτική που του ασκούσα σε άρθρα μου, ως μέλος της Ενωτικής Κίνησης. Πράγμα που είμαι σίγουρος, πως στον απολυταρχικής αντίληψης πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκεις, θεωρείται αδιανόητο!

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Είμαι διαχειριστής του blog που έχετε την ελευθερία να γράφετε αυτές τις ανοησίες και τις συκοφαντίες που γράφετε αυτή τη στιγμή.
   Και αν συνεχίσετε τις συκοφαντίες σας θα σας κατεβάσω το σχόλιο. Τότε θα καταλάβετε αν είμαι ή όχι διαχειριστής.

   Η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει για να λοιδωρείτε τον αντίλογο. Είστε αξιοθρήνητος και δεν θα ανεχθώ άλλο σχόλιο τέτοιου τύπου. Εδώ δεν είναι μαγαζάκι σας.

   Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

  Αν είστε ο διαχειριστής αυτού του μπλογκ, όπως ψευδώς ισχυρίζεστε, σας καλώ να κατεβάσετε όχι μόνο το σχόλιο αλλά το ίδιο το άρθρο. Ωστόσο επειδή η θρασύτητά σας έχει υπερβεί κάθε όριο, θα ζητήσω από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να μου δώσει τα στοιχεία σας προκειμένου να προβώ στις ενέργειες που αρμόζουν για την αντιμετώπιση των ανωνύμων συνοφαντών και υβριστών του Διαδικτύου!

  ——————————————————
  Θα σας απαντήσω μέσα στο σχόλιο σας για να διαπιστώσετε αν είμαι ή όχι διαχειριστής.
  Ο λόγος είναι για να μείνει το σχόλιο σας στη δημοσιότητα ώστε να φαίνεται ποιος είναι ο συκοφάντης.
  Το ίδιο θα ισχύσει και για το άρθρο σας. Θα μείνει για να υπάρχει δημόσια αυτός ο διάλογος.
  Καλή τύχη.

  seekandfound

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

  Κυριε Μαστικουδη, ενας τριτος, ενας παρατηρητης, ενα απλο μυαλο δηλαδη, διαβαζοντας τον ολο διαλογο σας με τον διαχειριστη, κανει την εξης απλη σκεψη :

  “Mα καλα, απλα τον ρωτησε αν ειναι ο ταδε, και αμεσως σηκωσε επιθετικη ασπιδα.”

  Δε το καταλαβατε αυτο που ειπα;;;
  Αποδεικνυεται και απο τα ποιο κατω λεγομενα σας:

  “θα ζητήσω από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να μου δώσει τα στοιχεία σας προκειμένου να προβώ στις ενέργειες που αρμόζουν για την αντιμετώπιση των ανωνύμων συνοφαντών και υβριστών του Διαδικτύου!”

  Kυριε Μαστικουδη, δηλαδη εσεις “αποτασετε μετα βδελυγμιας το νοσηρο παρελθον σας” εποχης Πασοκ και τωρα εποχη Συριζα, λετε τα αντιθετα;;;;
  “Αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως” λεει μια σοφη λαΪκη παροιμια.
  Και μη πειτε ξανα πως ανηκετε στο ΕΚΜ Συριζα και οχι στο Συριζα.
  Γιατι ο λαος λεει και μια αλλη σοφη παροιμια: “Οχι Γιαννης…Γιαννακης.”

  Κυριε Μαστικουδη.Δηλαδη ενα βιογραφικο 2000 χιλιαδων ψηφων εμπιστοσυνης μας το “τριβετε στα μουτρα”, τη στιγμη που αποτελει ενα βιογραφικο το οποιο σχετιζεται με την τυχη του τοπου μας.Τι θα μας το κανατε αυτο το βιογραφικο, αν δε τυγχανε 2000 ψηφων, αλλα ας πουμε ενος εκατομμυριου;;;;

  Επισης, αν πραγματικα ειστε εναντιον της ανωνυμιας οπως λετε, τοτε κατω απο το αρθρο σας δε θα υπογραφατε απλα ως Δημήτρης Ματσικούδης αλλα ως εξης : “Δημήτρης Ματσικούδης,Μηχανολογος Ηλεκτρολογος Ε.Μ.Π. , Υποψηφιος βουλευτης στο Συριζα Β’ Αθηνων”
  Ή καπως ετσι τελος παντων.Με την πληρη ιδιοτητα σας.Και το mail σας και το τηλεφωνο σας.
  Θελω να πω λοιπον πως δεν πιστευω να ειστε ο μοναδικος Δημητριος Μαστικουδης στην Ελλαδα.Αλλωστε μοναχα καλο μπορει να σας κανει η ο,ποιου ειδους διαφιμηση.Αναλογιζομενοι παντα το Αμερικανικο “Ακομα και η δυσφημιση ειναι διαφημιση.”
  Ενα ακομα πραγμα που θα επρεπε πρωτο απο ολα να αποδεχτειτε, μιας και επιλεξατε ο βιος σας να ειναι δημοσιος, ειναι και η κριτικη.Κριτικη για ολα.Κριτικη στα λεγομενα σας (οσα ειπατε και οσα θα πειτε).
  Κριτικη στις πραξεις σας (οσα κανατε και οσα θα κανετε).Κριτικη ακομα και για την οποια δημοσια εμφανιση σας.Μη ξεχνατε η γλωσσα του σωματος λεει πιο πολλα απο οσα το στομα.

  Κυριε Μαστικουδη τα πραγματα ειναι απλα.Η ζωη η ιδια ειναι απλη.
  Η εποχη του να μιλατε (εσεις οι πολιτικοι και οι τεχνοκρατες… χρησιμοποιω δικο σας όρο) με ειδικους ορους για να δειχνετε ειδικοι επι θεματων εχει αρχισει να πλησιαζει την ημερομηνια ληξης της.Ο κοσμος εχει αρχισει και ξυπναει.
  Εκτος του οτι τα βιβλια διαβαζονται πιο πολυ απο ποτε, ολο και περισσοτερος κοσμος εχει προσβαση στο ιντερνετ.
  Ο Μακιαβελισμος παει για υπνο.

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

  Το άρθρο αυτό προασπαθεί να αποκαλύψει τον εμπαιγμό, που μας γίνεται από την διακομματική, περί δήθεν διαπραγματεύσεων με την ελεγχόμενη, από τους Γερμανούς, τροίκα. Ταυτόχρονα προσπαθεί να προστατεύσει την αντιπολίτευση, που ισχυρίζεται, πως αυτή θα διαπαραγματευτεί καλύτερα. Οι Γερμανοί δεν διαπραγματεύονται με τιμωρημένους, ας το πω ακόμη μια φορά για να γίνει αντιληπτό από τους δύο σχολιογράφους εκ των οποίων, ο μεν seekandfound σπεύδει να υπερασπιστεί τους Γερμανούς, μαζί δε με τον Πραξιτέλη προσπαθούν, αντί να ασκήσουν κάποια δημιουργική κριτική, κάποια αντιπρόταση, να σπιλώσουν τον άρθρογράφο με την μέθοδο Άδωνη Γεωργιάδη: ο αρθρογράφος είναι ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΠΑΣΟΚ, κι επόμενως δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Ο Πραξιτέλης μάλιστα, ενώ δεν διαβάζει καν σωστά το όνομα του αρθρογράφου, απαιτεί να υπογράφει τα αρθρα του βάζοντας από κάτω και το πλήρες βιογραφικό του!!! Για τις προσωπικές αυτές επιθέσεις μεταφέρουν λάσπη, με τα ίδια ακριβώς λόγια, απο ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα. Τέτοια και τόση παρανοική εμπάθεια μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί, δεδομένου ότι πρόκειται περι νέων ανθρώπων στων οποίων τα χέρια, φυσιολογικά, βρίσκεται το μέλλον του τόπου..

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Πότε υπερασπίστηκα τους Γερμανούς συκοφάντη; Μπορείς να βρεις ακριβώς το σχόλιο που τους υπερασπίζομαι; Τελικά το ότι είμαι διαχειριστής το προσπέρασες ως φθηνιάρης πολιτικάντης παλαιάς κοπής επειδή βγήκες ψεύτης;
   Γιατί γράφεις σε τρίτο ενικό πρόσωπο; Είσαι σχιζοφρενής εκτός από ψεύτης;
   Πες σε κάποιον δικό σου άνθρωπο να σε μαζέψει και να σε πάει σε κάποιον γιατρό γιατί δεν έχεις όρια στην αυτοξεφτίλα.

   Επειδή υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι από τον Συριζα που διαβάζουν το blog θα τους παρακαλούσα να σε μαζέψουν γιατί τους κάνεις κακό. Η προσπάθεια διαφήμισης σου στα blogs είναι τουλάχιστον γελοία.
   Ξέρεις ότι μου έχουν ζητήσει αναγνώστες του blog να μη σβήσω τα σχόλια σου ώστε να διαπιστώσουν πόσο ρεζίλι ακόμα μπορείς να γίνεις; Και για κακή σου τύχη αποφάσισα να τους προσφέρω αυτή τη χαρά.

   Βάλε τα δυνατά σου.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

    Ευχαριστώ για την μεγαλοθυμία σου να μη σβήσεις τα σχόλιά μου! Πώς να τα σβήσεις βρε έρμε; Νομίζεις επειδή μπήκες παράνομα σε ένα σχόλιό μου, ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις; Πραγματικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται όταν επικαλείσαι το Σύριζα για να με.. ¨μαζέψει ¨ Ποιός σου είπε ότι ανήκω στο Συριζα; Επειδή θέλησα στις εκλογές του Μαίου να τον υποστηρίξω, ως μέλος της Ενωτικής Κίνησης, με τις όποιες λίγες δυνάμεις μου, αυτό με κάνει αυτομάτως και μέλος του; Έκανες που έκανες το κόπο να ψάξεις και να βρεις το βιογραφικό μου, δεν έριχνες μια ματιά και σε κανένα άρθρο μου να δεις πώς έβλεπα και βλέπω την πορεία τόσο του Συριζα όσο και των άλλων κομμάτων; Επειδή εσυ είσαι μαντρωμένος στο κόμμα του success story πρέπει απαραιτήτως κι εγώ να είμαι κάπου μαντρωμένος; Για κοίταξέ το..

    —————————————————————————————–
    Όπως βλέπεις ξαναμπήκα “παράνομα” στο σχόλιο σου.
    Με την ευκαιρία γιατί δεν ζητάς από τους διαχειριστές να σε προστατέψουν αφού ισχυρίζεσαι ότι δεν είμαι διαχειριστής; Ντρέπεσαι; Δε σου φαίνεται να έχεις αναστολές με τόσες βλακείες που γράφεις.
    Μη σταματάς. Περιμένουμε με ανυπομονησία. Προς στιγμή έχεις σπάσει όλα τα ρεκόρ αλλά δημιουργήθηκε ειδικά για σένα νέο διαγαλαξιακό βραβείο.
    Συνέχισε. Το έχεις. Το αξίζεις.

    seekandfound

    Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Κυριε Ματσικουδη η Μαστικουδη η οπως αλλιως.
   Μια ακομα απο της σοφες παροιμιες ειναι και αυτη : “βλεπει το δεντρο και χανει το δασος”.
   Εξηγηση : Aπο τα οσα εγραψα επανω , εσεις το μοναδικο στο οποιο κολλησατε, ειναι το οτι εγραψα λαθος το ονομα σας. Καλα λοιπον….ζητω αφεση της αμαρτιας μου.
   Και μαλιστα το εκλαβατε και ως υποδειξη.Δε σας εκανα υποδειξη.Σας υπενθυμισα οτι ειναι υποχρεωση σας – απο τη στιγμη που διαλεξατε να αρθρογραφειτε σε ηλεκτρονικο και μη τυπο και να διαγετε πολιτικο βιο – να υπογραφετε και με την πληρη ιδιοτητα σας.

   Να σας πω κυριε Μαστικουδη η Ματσικουδη οτι πολυ σωστα γραφετε : Ταυτόχρονα προσπαθεί να προστατεύσει την αντιπολίτευση, που ισχυρίζεται, πως αυτή θα διαπαραγματευτεί καλύτερα”.
   ΝΑΙ!!! Μια αντιπολιτευση με ιδια πορεια αλλο “χρωμα”. Ισχυριζεται.
   Δηλαδη μια λεξη, που περνει με πολυ καλη καλυψη τη θεση των λεξεων “νομιζει”,- “ψευδεται”.
   ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ για την “αποκαλυψη” του οτι οι Γερμανοι δεν διαπραγματευονται ευκολα.Να σας γνωστοποιησω και γω λοιπον για μια ακομα “αποκαλυψη”.Και μεις εργαζομαστε και ετυχε κατα το παρελθον καποιοι απο εμας να εχουν συναναστραφει στο εργασιακο τους περιβαλλον με Γερμανους.Ειναι σκληροι-ψυχροι επαγγελματιες. αλλα οχι οσο οι πολιτικοι τους.

   Τωρα το Γεωργιαδη γιατι τον επικαλειστε;;;;Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα;;;
   Αυτος απο βιβλιοπωλης εγινε πολιτικος με το ΛΑΟΣ και μετα με τη ΝΔουλα.
   Εσεις απο (Μ)ΠΑ(Τ)ΟΚ μετατεθηκατε στο ΞΥΡΙΖΑ.Φυσικα και για τον απλο σκεπτομενο πολιτη, δε δικαιουστε να ομιλειτε.
   Ποιες ο διαφορες και ποιες οι ομοιοτητες;;;Κοιτατε να βρειτε εξιλεωση για το ΠΑΣΟΚΙΚΟ σας παρελθον;;;

   Επισης λετε πως o seek και ο Πραξιτελης : “…αντί να ασκήσουν κάποια δημιουργική κριτική, κάποια αντιπρόταση…”.
   Μα καλα παλι πεφτετε στο ιδιο λαθος;;;Παλι δεντρο βλεπετε;;;
   Εμεις το μονο που κανουμε ειναι να απανταμε στο οποια πραγματα λετε και κατοπιν να σας θετουμε και ερωτηματα.
   Εσεις, σε ποια απο τα γραφομενα μας, αλλα και ερωτησεις μας απαντησατε;;;Ακομα και στις οποιες ρητορικες μας ερωτησεις.

   Ανυπομονω την ωρα και τη στιγμη που θα μου κολλησετε και καποια ταμπελα πολιτικη η καποια ταμπελα ενος χ,ψ μορφωματος.
   Φυσικα και αποτελει θλιψη το οτι εμεις σαν νεοι αποτελουμε το μελλον της Ελλαδας καθοτι εσεις με ενα βιογραφικο 2000 ψηφων εμπιστοσυνης (πολιτικοι-τεχνοκρατες) μας το πηρατε μεσα πο τα χερια μας.Ναι δυστυχως εχει και νεους που σας πιστευουν.

   Προσωπικα δεν ειδα πουθενα ο seek να υπερασπιζεται τους Γερμανους οσων αφορα την πολιτικη.

   Κυριε Ματσικουδη η Μαστικουδη.Τα γραπτα μενουν.
   Γινεστε ρεζιλι με τον τροπο που απαντατε χωρις να απαντατε.Επειδη δεν σχολιαζουν και πολλοι, μη νομιζετε οτι δεν διαβαζουν και πολλοι.Τελειωνοντας να σας πως πως αν ερθει καποια κακια ωρα τοτε ολοι….οι 300 της ντροπης, και οι παρατρεχανοι μαζι δε θα περασουν καλα.
   Εσας τι ειναι αυτο που σας κανει να νομιζετε οτι θα ξεφυγετε;;;
   Τι ειναι αυτο που σας κανει να νομιζετε οτι τα δικα σας χερια δεν εχουν βαφτει με το αιμα των Φυσσα,Καπελωνη,Φουντουλη;;;;
   Μιλαμε για 3 Ελληνες και οχι 1 αναρχικο και 2 φασιστων.
   Τι ειναι αυτο που σε κανει να νομιζεις πως θα γλυτωσεις;;;;

   Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

  Μετά τις προσωπικές επιθέσεις αντί της κριτικής, τις προσωπικές ύβρεις εν συνεχεία, νάτες τώρα και και οι απειλές κατά της ζωής! Σενάριο το οποίο επαναλαμβάνεται στο ανεξέλεγκτο διαδίκτυο, σε οποιονδήποτε σηκώνει ανάστημα και καταγγέλει τα δεινά που υφίσταται ο τόπος και ο λαός του, από τους τοκογλύφους δανειστές και τους ντόπιους παρακεντέδες τους. Η ιδιότητά σας είναι προφανής και πράγματι την αφήνω μαζί με τα γραφόμενά σας στην κρίση των αναγνωστών. Όπως αφήνω και την παράνομη σου διείσδυση, σε σχόλιο μου του άρθρου αυτού, seekandfound στα χέρια των πραγματικών διαχειριστών του blog και της Δικαιοσύνης.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Γρίφος

   Ποιος είναι τόσο άθλιος τόσο συκοφάντης τόσο ανεγκέφαλος ώστε να στέλνει με email άρθρο του να δημοσιευθεί σε ανώνυμα blogs και μετά να τους κάνει κριτική για την ανωνυμία τους;

   Για να δούμε αν θα το βρεις.

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Ειπαμε.
   Επιλεξατε ενα συγκεκριμενο τροπο ζωης οποτε την κριτικη πρεπει να τη δεχεστε.
   Καλη η κακη, ακομα και σατιρα.
   Βλεπω συνεχιζετε να απαντατε χωρις να απαντατε.
   Πραγματικα, μοναχα πολιτικοι μπορουν να το κανουν αυτο.
   Ειστε και σεις κατοχος της καρτας πολιτικων δηλωσεων;;;
   Λετε κατι αλλα δε λετε τιποτα.
   Καθως και του οτι εχετε ενα πολυ θρασυδειλο τροπο να συνεχιζετε να μην απαντατε ακριβως σε οτι σας ρωτανε.
   Δηλαδη να το πω οπως μας το λεγανε στο στρατo : “Δε σε πιανει εσενα;;;”

   Κυριε Δ.Μ., μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ KAΘΟΛΟΥ.
   Ολοι οι πολιτικοι εχετε το ιδιο γνωρισμα.

   Υ.Γ. : Παρακαλω πολυ…μη σταματησετε να απαντατε. 3 μερες τωρα βρηκα καινουργιο παιχνιδι.Ειναι η πρωτη φορα για μενα που πολιτικος δεχεται να κανει διαλογο σε blog απαντωντας χωρις να απανταει.

   Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

  Η Ελληνική κοινωνία διατρέχεται από ένα ¨θυελώδη θυμό¨ ο όποίος στο ξέσπασμά του προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό, με ολέθριες συνέπειες στην ενότητα του λαού μας. Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών στην ηλικία σας, αδυνατώ να συνεχίσω ένα διάλογο από αυτές τις σελίδες, που τον χαρακτηρίζει η κακοπιστία. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την συνέχιση του διαλόγου,
  έστω και εφ´ όλης της, τα τηλέφωνα μου τα έχετε. Μπορούμε να συναντηθούμε σε μέρος της επιλογής σας, π.χ. ένα ήσυχο ταβερνάκι και να τα πούμε. Μέχρι τότε, νάσται καλά..

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Από τη μια κακόπιστοι από την άλλη ταβέρνες.

   Ότι και να γράψω λίγο θα είναι.

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Σας παρακαλω….Μην ανακατευετε τα παιδια σας….μη τα ανακατευετε για πολλους και διαφορους λογους.(σιγουρα οχι γιατι τα ξερω….δε τα ξερω και καθολου).
   Αν θες σοβαρο διαλογο μαθε πρωτα να απαντας.
   Οπου πιο πανω εχει ερωτηση, η οπου πιο πανω βλεπεις κατι στο οποιο αντιτιθεσαι,απαντα σε εκεινα, εδω μεσα.
   Αλλα απαντα ακριβως.Χωρις πλαγια λογια.
   Για να κατσει καποιος, με καποιον αλλο σε ενα τραπεζι πρεπει να αποδειχθει και αξιος.
   Και ναι εγω ειμαι κακοπιστος.Η μαλλον να το πω πιο καλα.Δυσπιστος.
   Πως περιμενεις να κατσει καποιος σε τραπεζι χωρις να εχεις κερδισει την εμπιστοσυνη του;;;
   Επισης με τη μικρη μου εμπειρια, ξερω πως σοβαροι διαλογοι και ταβερνα….κομματακι δυσκολο.
   Για να γινει σοβαρος διαλογος εστω και αναμεσα σε ανθρωπους με διαφορετικες αποψεις πρεπει να υπαρχει κατι το οποιο τους κανει να θελουν να κανουν αυτο το διαλογο.Κατι – ας το πουμε ετσι – να τους ενωνει.
   Πιστευετε πως εχετε κατι κοινο με εμενα;;;;
   Προσωπικα δε βλεπω κατι.Μοναχα απο τον τροπο που απαντατε το ξερω.
   Τι κοινο να εχω με καποιον που δεν απανταει ευθεως;;;
   Επειτα πειτε μου….Πως και ριξατε τους τονους σας;;
   Περασε το Σ.Κ. και τα ειδατε ας πουμε πιο “λογικα”;;;Ειπατε να μας παρετε με το καλο;;;
   Απαντατε μοναχα τις καθημερινες;;;;Γιατι ειχα την υποψια πως δε θα απαντησετε μεσα στο ΣΚ και θα απαντουσατε απο Δευτερα;;; (Και δεν ειχα αδικο…και για να σας διευκολυνω….σαφως και δε μπορω να το αποδειξω)
   Απλα μια υποψια μου, που βγηκε αληθινη.
   Οριστε….κανω το παν για να απαντησετε….σας δινω “ανοιγματα”.
   Απαντηστε.

   Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ Δημήτρης Ματσικούδης γράφει:

  Πώς να συνεχίσεις ένα διάλογο με ανθρώπους, που το μίσος τους κατακαίει τα σωθικά; Που η ανωνυμία και το ανεξέλεγκτο του Διαδικτύου τους έκτρέπει σε συκοφαντίες και ύβρεις; Μια ματιά στα σχόλιά σας, που το καθένα τους είναι γεμάτο από ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αποδεικνύει, πως πράγματι δεν έχουμε τίποτε κοινό. Είχα την ελπίδα, πως μια από κοντά συζήτηση θα μας έδινε την ευκαιρία μιας ειλικρινούς επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, που ενδεχομένως να ήταν οφέλιμες και για τις δύο πλευρές. Όμως η κακοπιστία συνεχίζεται από πλευράς σας. Με θεωρείτε ισάξιο συνομιλητή σας μόνο όταν εσείς κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας, σε αυτές εδώ τις σελίδε και με υβρίζετε. Έστε δύσπιστοι, πείτε το καθαρά: φοβισμένοι, στο να βρεθούμε σε ένα χώρο της επιλογής σας! Και βέβαια όταν εγώ, παραβλέποντας τις ύβρεις σας, σας βλέπω σαν νέους ανθρώπους οι οποίοι ίσως χρειάζονται συμπαράσταση στην απελπισία και την οργή που γεννάει η τρομακτική ανεργία στις ηλικίες σας, είστε δύσπιστοι και για μια φορά ακόμη επιθετικοί εναντίον μου. Λυπάμαι γιατί με ανθρώπους, που με θεωρούν κατώτερό τους και εννοούν να με υβρίζουν και να με συκοφαντούν, σε κάθε τους κουβέντα, είναι αδύνατο να συνεχίσω τον οποιοδήποτε διάλογο. Γειά σας.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Κύριε Ματσικούδη μη φεύγετε! Δεσμευόμαστε να παραβρεθούμε σε γεύμα σε ταβέρνα μαζί σας αν φυσικά πληρώσετε το λογαριασμό. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 άτομα.

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Το έβαλα και στο facebook! Η επιθυμία συμμετοχής στην ταβέρνα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Ήδη έχουν εκδηλώσει επιθυμία πάνω από 120 άτομα!!! Τώρα θα το στείλω και σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας αστέγων και άπορων. Κάνει θραύση η ιδέα της ταβέρνας!!

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Σκέφτομαι να το στείλω πρόσκληση στην ένωση λαθρομεταναστών Αττικής που έχει περίπου 1.000.000 μέλη. Με την ένδειξη “Μόνο όσοι έχουν πάρει δικαίωμα ψήφου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ”. Τους άλλους θα τους καλέσουμε μόλις τους δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά δικαιώματα.
   Ας φάνε αυτοί σε καντίνα κι εμείς στην ταβέρνα. Παράπονα δεν θα κάνει κανείς.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.