Χέλμουτ Σμιτ σε Μέρκελ: Η Μέρκελ δεν αγαπά την Ευρώπη- Άνγκελα διέγραψε το χρέος της Ελλάδας!


Για άλλη μια φορά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, βάλλει ευθέως εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής που ακολουθεί εις βάρος των χωρών του Νότου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «New York Times», ο Γερμανός σοσιαλιστής ζητάει επιμόνως από την Μέρκελ και τους επιτελείς της να λειτουργήσουν περισσότερο συνθετικά εντός της Ε.Ε. «Οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους.

Αυτή τη στιγμή έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στον κόσμο. Οι δείκτες μας είναι καλύτεροι και από αυτούς της Κίνας. Αυτό το τεράστιο πλεόνασμα φέρνει ένα είδος ηθικής αναγκαιότητας. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να διαγραφεί, να της δώσουμε περισσότερο χρόνο για να επανέλθει. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για την Ισπανία».

Ο Χέλμουτ Σμιτ προβαίνει και σε μια σκληρή κριτική προς την Μέρκελ, σκιαγραφώντας το προφίλ της ως εξής «μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και αυτό σημαίνει πως έζησε σε ένα περιβάλλον που αναζητούσε την ελευθερία (στο όνομα της Αμερικής) και όχι την Ευρώπη. Το ίδιο συνέβαινε με τους Πολωνούς και τους Τσέχους. Η Μέρκελ αγαπάει περισσότερο την Αμερική από την Ευρώπη».

Για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό το ιδιαίτερο πολιτικό περιβάλλον, διαμόρφωσε αναλόγως και την οπτική γωνία που βλέπει, η Μέρκελ, τα πράγματα στην Ευρώπη «δεν έχει την Ε.Ε. Στην καρδιά της. Με το ορθολογικό μυαλό της, καταλαβαίνει τη σημασία της αλλά δεν λειτουργεί με αίσθημα αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, σταθερότητα και προσφορά βοήθειας. Η Γερμανία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη».

spirospero

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.