Ο Μπερλουσκόνι ετοιμαζόταν να βγάλει τη Ιταλία από το ευρώ


Αποκαλύψεις από τον πρόεδρο του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo 

Ευθεία αναφορά στο γεγονός ότι το 2011 ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνιείχε ενεργοποιήσει τη διαδικασία για την έξοδο της χώρας του από το ευρώ, έκανε ο Χανς Βέρνερ Σιν, πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργάνωσε η εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”. 

“Γνωρίζουμε ότι το Φθινόπωρο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός, είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα του από το ευρώ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σιν.

Την είδηση μεταδίδουν με έμφαση τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι, το Φθινόπωρο του 2011, ακριβώς όταν τα ιταλικά επιτόκια δανεισμού της χώρας είχαν παρουσιάσει μεγάλη άνοδο, ο Μπερλουσκόνι είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και είχε αντικατασταθεί από τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του πρωθυπουργικής του θητείας, ο ίδιος ο πρώην Καβαλιέρε δήλωσε, πρόσφατα, ότι “πλήρωσε το ότι εναντιώθηκε στην πολιτική της γερμανίδας καγκελάριου ‘Αγγελας Μέρκελ και του Γάλλου πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί”.

Οι αποκαλύψεις γίνονται την στιγμή που, την ερχόμενη Τετάρτη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ψηφοφορία της ιταλικής Γερουσίας για την οριστική αποπομπή του από το Σώμα- -εκτός και αν υπάρξουν αναβολές τις τελευταίας στιγμής.

News.gr 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.