Φερτοί…ιδεολόγοι


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΧΤΥΠΗΣΕ καμπανάκι και σκίρτησε η καρδιά τους. «Ξεπουλιέται δημόσια περιουσία (1-2 στρεμμάτων), ο ιδιώτης ξερογλείφεται…τι καθόμαστε;». Και πήραν το δρόμο για το περιφερειακό συνέδριο. Οργανωμένοι, φανατισμένοι και (ακόμα) χωρίς σιδερογροθιές. Αρκούσαν τα…μπράτσα του κ. Στάθη Παναγούλη, τριγύρω τραμπούκοι «ιδεολόγοι» (ευτυχώς χωρίς κουκούλα) και η δουλειά έγινε.

ΕΥΚΟΛΗ η δημοκρατία στην εφαρμογή της, δύσκολη για απαίδευτους, κι όσο για τους μη δημοκράτες…δεν το συζητάμε. Αυτοί καθαρίζουν (με κραυγές) για πάρτη της και τη γρονθοκοπούν την κατάλληλη στιγμή. Όφειλαν οι φερτοί μπαχαλάκηδες να δεχθούν την απόφαση της πλειοψηφίας (Σγουρού, Κικίλια, Ψαριανού) και δεν το’ καναν. Μια, λοιπόν, ακόμα ευκαιρία για δράση…εθνική και πατριωτική, μη ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία μας, μη καταστρέψουν το περιβάλλον ιδιώτες.

ΑΥΤΑ βλέπουν (και) οι Τροϊκανοί και μας αλλάζουν τα φώτα. Και χίλια ακόμα χρόνια να περάσουν απ’ τη σύσταση του ελληνικού κράτους, θα φαντάζουμε σαν καβγατζήδες στο παγκόσμιο στερέωμα, και μόνο από λύπηση θα μας νοιαστούν οι ξένοι.

ΟΙ διαφορές δυο φαινομένων φαίνονται, αν τα βάλεις δίπλα-δίπλα. Χωρίς προκατάληψη και προκατασκευασμένη κρίση. Γι αυτό και πάμε στο μείζον πρόβλημα που δεν προβάλλεται από κανάλια, δεν αναλύεται, δεν συζητιέται. Είναι από ντροπή μας στους εταίρους; Μη φανεί πού πάνε τα λεφτά; Έτσι κι αλλιώς, πληρώνουμε!

ΚΑΙ τι πληρώνουμε; Κάποια εκατομμύρια ευρώ τη μέρα. Για τις ανοιχτές χωματερές στην πατρίδα μας-Ελλάδα απέραντο σκουπιδότοπο-που κανέναν μας δεν συγκινεί. Αφού, λοιπόν, το πρόβλημα είναι «πανελλαδικό» και μας αγγίζει (πολιτικούς και πολίτες) δεν είναι δίκαιο να το φορτώνεις σε φορείς και κόμματα. Ωστόσο, είναι σωστό να σαρώνουμε στο μυαλό πράξεις και πρακτικές «ιδεολόγων».

ΔΕΝ νοιαστήκαμε για τις ανοιχτές χωματερές και πληρώνουμε πρόστιμα στην Ε.Ε., αλλά να τους θυμηθούμε ποιοι και πώς ξεσήκωναν τους μαθητές-πετροβολητές των ΜΑΤ-μη γίνει χωματερή (είτε ΧΥΤΑ) στην περιοχή τους.

ΟΙ ίδιοι ηθικοί αυτουργοί των εν δυνάμει δολοφόνων στις Σκουριές. Κέρβεροι μη χαθεί σπιθαμή ελληνικής γης στους «βαρβάρους». Κι είναι το ζόρι τους μη μείνουν πίσω από εντυπώσεις, ψήφους και ποσοστά. 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.