Πέρασε τροπολογία Σπυρίδωνος-Αδωνι χουντικής νοοτροπίας….


Η “πονηρή” τροπολογία Γεωργιάδη έγινε νόμος

Η επίμαχη όσο και “πονηρή” τροπολογία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι πλέον νόμος του κράτους. Από την τροπολογία προκύπτουν, κατ’ αρχάς, “αυτόματες” μειώσεις τιμών, αλλά σε πόσα φάρμακα; Οι απόψεις διίστανται. 
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Υγείας, οι μειώσεις τιμών αφορούν 6.000 φάρμακα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι μειώσεις αφορούν 12.000 φάρμακα. Κι όμως, ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε την περασμένη Τετάρτη, δύο φορές μάλιστα, ότι οι “αυτόματες” μειώσεις τιμών αφορούν “100 φάρμακα και τα γενόσημά τους”.Ποια είναι η αλήθεια; Η “Αυγή” της Κυριακής είναι σε θέση ναγνωρίζει ότι τα στελέχη του ΕΟΦ έχουν καταμετρήσει ένα προς ένα τα φάρμακα στα οποία θα επέλθουν “αυτομάτως” μειώσεις τιμών και αυτά είναι μόλις… 40!

Προς τι η τροπολογία, λοιπόν, αλλά και η σπουδή του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης να υπερψηφισθεί, με παράκαμψη, μάλιστα, της συμβατικής διαδικασίας της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει την πιο εύστοχη και ορθή απάντηση: “Η τροπολογία Γεωργιάδη θεσμοθετεί τη διαπλοκή”, καθώς αυτή η “πονηρή” τροπολογία εξουσιοδοτεί τον υπουργό Υγείας να προχωρά κατά βούληση και κατά το δοκούν σε αυξομειώσεις στις τιμές των φαρμάκων! 

Με την υπερψήφιση της τροπολογίας, πάντως, η κυβέρνηση δεν βγήκε αλώβητη από τη Βουλή. Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης προέβη από ραδιοφώνου στη διατύπωση πολύ σοβαρών αιτιάσεων και ενστάσεων κατά του περιεχομένου συγκεκριμένων διατάξεων της “πονηρής” τροπολογίας, ενώ κατά του ιδίου του Άδωνι Γεωργιάδη κατεφέρθη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή, και ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος… Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, “πυρά” κατά της “πονηρής” τροπολογίας εκτόξευσε επίσης ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς.

Βενιζέλος Βασίλης

Πηγή: avgi.gr

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.