ΣΟΚ από FT: Grexit ή χρεοκοπία τα επόμενα 4 χρόνια


Στην εκτίμηση ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει είτε θα βγει από το ευρώ, είτε θα τα υποστεί αμφότερα, προβαίνει άρθρο των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στην Γερμανία και την συμφωνία για τον σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού», ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και τους Σοσιαλδημοκράτες, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρουν, ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η προγραμματική συμφωνία, αλλά η έλλειψη ετοιμότητας εκ μέρους της πολιτική τάξης για αυτά με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη μέσα στην επόμενη τετραετία.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Γερμανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η εξελισσόμενη κρίση στην ευρωζώνη, αναφέρουν οι FT, επισημαίνοντας ότι όποιο σενάριο επίλυσης της κρίσης και να επικρατήσει, κάποιες από τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους Γερμανούς εκλογείς θα πρέπει να μείνουν στα χαρτιά.

Αρκεί να δει κανείς τα νέα της περασμένης εβδομάδας για να το αντιληφθεί, αναφέρει το βρετανικό έντυπο και τονίζει:

«Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν βασίσει όλους τους υπολογισμούς τους στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης βάσει του στόχου να μειωθεί το χρέος στο 124%. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει ή θα βγει από το ευρώ, ή και τα δύο μαζί» σημειώνεται στο δημοσίευμα, με την επισήμανση ότι η στρατηγική της ΕΕ (με παρατάσεις στα δάνεια και χαμηλότερα επιτόκια) μοιραία θα φθάσει σε οριακό σημείο.

ethnos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΣΟΚ από FT: Grexit ή χρεοκοπία τα επόμενα 4 χρόνια

  1. Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

    Όχι σε 4 χρόνια, αύριο! Μήπως και επιβιώσει κάποιος Έλληνας.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.