Αν θέλεις κάτι να κάψεις, κάψε τον καναπέ σου


1426662_10202644344900888_79709151_nΜας λένε ότι μας σώζουν κι εμείς καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας και περιμένουμε τη σωτηρία μας. Αυτοί όμως που μας σώζουν και συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), κατέγραψαν κέρδη 260 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 9μηνο του 2013, από τη “σωτηρία” μας!!!

Όπως έδειξαν οι οικονομικές καταστάσεις των δύο αυτών οργανισμών(σύμφωνα με την ιστοσελίδα tanea.gr)  το ΕΤΧΣ, το πρώτο ταμείο που συστήθηκε για να χρηματοδοτήσει τις «διασώσεις» της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, κατέγραψε κέρδη από τη διαφορά τόκων, σχεδόν 74 εκατ. ευρώ στην περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2013. Την ίδια περίοδο ο ΕΜΣ, που αποτελεί το μόνιμο ταμείο διάσωσης, κατέγραψε καθαρά κέρδη 185,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο 9μηνο του έτους. Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών προήλθε από τόκους -σχεδόν 182 εκατ. ευρώ- του δανείου ύψους 41,3 δισ. ευρώ στην Ισπανία και του δανείου 4,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο που εκταμιεύθηκε φέτος.

Έτσι λοιπόν μας σώζουν οι ευρωπαίοι. Αν λοιπόν θέλεις να κάψεις κάτι για να ζεσταθείς, απλά ξύπνα και κάψε τον καναπέ σου.

Και θα ζεσταθείς και θα διασωθείς πραγματικά.

Πέτρος  Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.