Μαγκάλια στα σκοτάδια…


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΤΑ κόμματα ετοιμάζονται για…εισπράξεις. Για ταμεία που αδειάζουν με καταπληκτικές αστραπιαίες κινήσεις «ιδεολόγων». Απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό. Μη…παραστρατήσουν τα κόμματα και αναζητήσουν άλλες πηγές από δρόμους πονηρούς. Για να παραμείνουν…αγνοί οι πολιτικοί μας.

ΠΑΜΕ στα «επί μέρους», δειγματοληπτικά. Άγνωστος(;) κατέθεσε 150 χιλιάρικα στο όνομα του κ. Μαντέλη. Υπουργός ήταν, το ποσό…αμελητέο, ποιος τον πιάνει τον Μαντέλη. Όταν ξέφυγε μια μπόχα ανεπαίσθητη, ισχυρίστηκε πως ήταν «δώρο για τις σπουδές των παιδιών του». Σήμερα λέει πως ήταν για το Κόμμα. Τρέχα γύρευε, ωστόσο, αν είσαι υπουργός, σπουδάζεις τα παιδιά σου με…δωρεές. Σε λατρεύουν αγνοί…ιδεολόγοι ως ιδεολόγο και το κόμμα λειτουργεί σαν χωνευτήρι. Για λεφτά και αμαρτίες.

ΚΙ ούτε με τον «στρατηγό» βγάλαμε άκρη. Το εκατομμυριάκι χάθηκε κάπου ανάμεσα σε Κόμμα και Τσουκάτο, χωρίς κανένας τους να χρεωθεί το χρήμα και την ηθική ζημιά. Περιμένουμε «ενημέρωση» για τα ίχνη και τη διαδρομή του. Κι αν ο κ. Σημίτης σκέφτεται να μας ξανάρθει, μην το κάνει χωρίς εξηγήσεις περί το εκατομμύριο-θα’ ναι…προαπαιτούμενο.

ΚΑΙ οι άγιοι εκείνοι πατέρες που κουμαντάρουν το Βατοπέδι; Εκεί, μην περιμένεις σαφήνεια και πράμματα χειροπιαστά. Ούτε καταδίκες, κελιά και επισκέψεις. Έχουν το δικό τους κελί και μην τα βάζεις με το ράσο-πίσω του η Εκκλησία. Με τους πιστούς (διάβαζε αφελείς) και τους πονηρούς. Κι αν δεις δημοσιογράφο, «επί Βατοπεδίου», με τρεις βίλες, θεώρησε πως αποκτήθηκαν απ’ τη δημοσιογραφία και πάει, τέλειωσε.

ΚΑΙ τώρα που μάθαμε πως ο Πρύτανης είναι ΣΥΡΙΖαίος τι κερδίσαμε; Απλά, δεν μας ενδιαφέρει. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιος κρατούσε το Πανεπιστήμιο κλειστό για να κάνουν παιχνίδι οι «Διοικητικοί»; Μας ενδιαφέρει, ωστόσο, στην Ελλάδα δεν πληρώνει ο φταίχτης. Δεν θα τον καθίσουν στο σκαμνί για να σηκωθεί με μερικά εκατομμύρια χρέος στην πλάτη από καταδίκη. Το πολύ-πολύ να τον δούμε βουλευτή μεθαύριο και, ως υπουργός, να το σκάει για μια κλεφτή παράσταση στο Παρίσι που θα (ξανα)καταπλήξει την παγκόσμια θεατρική σκηνή.

Η κομματική αλητεία δεν δίνει πεντάρα για να θάψουν την 13/χρονη. Φόρεσε τα καλά της (η κομματική αλητεία), αλλά ακόμα δεν περιδιαβαίνει τις φτωχογειτονιές. Θα το κάνει αύριο (ψάχνοντας για ψήφους) και αγνοώντας επιδεικτικά τα μαγκάλια στα σκοτεινά υπόγεια.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.