Να παρατήσουν τα…Πειθαρχικά τους!


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

«ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ». Σε ευνομούμενη Πολιτεία θα σκορπούσε τρόμο. Ο νεοέλληνας το αγνοεί επιδειχτικά και με το δίκιο του. Αν είναι ιδιώτης, θα καθαρίσει ο συνδικαλιστής. Αν πρόκειται για δημόσιο «λειτουργό», θα τον σώσει ο στημένος μηχανισμός. Με αναβολές και καθυστερήσεις, μέχρι η αμαρτία να ξεχαστεί. Και τι απόμεινε να τον τρομάξει; Μόνο η ποινική δίωξη!

ΑΡΚΕΤΑ μας…έπαιξε ο κ. Πρύτανης. Την Πολιτεία, τους θεσμούς, τους φοιτητές, τον κόσμο. Έκλεισε το…μαγαζί «του», έκλεισε το μάτι στους «αγωνιστές»-Διοικητικούς και πάει για το Παρίσι, όπου ο νους κι η σκέψη του. Ωστόσο, το «Μαγαζί» έχει λειτουργικά έξοδα, έχει και «χρέη». Και ο κ. Πρύτανης; Τον παρέπεμψαν στο «Πειθαρχικό» και του’ δωσαν «παράσημο» και πόντους. Προεκλογική (του) εκστρατεία χωρίς δαπάνη, τζάμπα πόντοι για να προαλείφεται υπουργός (π. χ. πολιτισμού), με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

ΤΟΝ χάιδεψαν και τον κανάκεψαν, τον πέρασαν «Πειθαρχικό» και ο κύριος χαμογελούσε. Και μόνο όταν κάτι ακούστηκε για ποινικές ευθύνες, ο Πρύτανης σκυθρώπιασε. Με την αυστηρότητα και την ακρίβεια του ο δικαστής διαπιστώνει κακοδιαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων στο «Καποδιστριακό» και είναι «έργο» ανθρώπων. Διοικητικών με επικεφαλής τον ίδιο και μακάρι να βγει αθώος.

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει πως τα «Πειθαρχικά» τους σε ένα «Σύστημα» που όλα τα πρόβλεψε και τα φρόντισε είναι για να φαίνεται πως υπάρχουν οι θεσμοί. Με τις ασφαλιστικές δικλίδες και τα «παραθυράκια». Το δημόσιο «αγαπάει» τους ανθρώπους του. Και πιο πολύ τους «αμαρτωλούς». Οι αφελείς προσαρμόζονται, αλλιώς, κινδυνεύουν. Στην Ελλάδα της (παρ)ανομίας, ο φταίχτης έχει το πάνω χέρι. Προστατεύεται απ’ το αόρατο δίχτυ μιας μαφίας που δούλεψε για δεκαετίες, συστηματικά. Ο καταγγέλλων που «χαλάει την πιάτσα» βρίσκει τον μπελά του, γι αυτό και σιωπά, ζαρώνει και ευθυγραμμίζεται.

ΣΤΗΝ Ελλάδα της αταξίας, τον φταίχτη τον καλύπτει το σινάφι και καθαρίζει ο…εθνικός προϋπολογισμός. Τόσες ελλειμματικές ΔΕΚΟ και κανέναν δεν είδανε στο σκαμνί. Τόσα ταμεία που τα’ δειασαν μακρυχέρηδες και οι δράστες παραμένουν στο σκοτάδι.

ΓΙ αυτό και η νομοθεσία πρέπει να το γυρίσει στο…ποινικό. Αυτό τρομάζει και απονέμει δικαιοσύνη. Τα Πειθαρχικά τους είναι διακοσμητικά και εξόχως…διασκεδαστικά.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.