“Μουλάρια” αποκάλεσε τους Κύπριους ο Μπαγίς


Με την γνωστή ανερμάτιστη αλαζονεία του ο “χαζοχαρουμενος” – όπως τον λένε πίσω από την πλάτη του Ευρωπαίοι αξιωματούχοι –  Τουρκος Υπουργός για την ΕΕ Ε.Μπαγίς, έβρισε τους Κυπρίους  και αφού πήρε τις απαντήσεις που του άρμοζαν από Ελληνες και Τούρκους ευρωβουλευτές,ο αναπληρωτής του το …έπαιξε και θιγμένος!

Ιδού το περιστατικό όπως το περιγράφει η τουρκική εφημερίδα Haberturk με τον τίτλο «Άσχημη παρομοίωση από τον ελληνοκύπριο κοινοβουλευτικό εναντίον του Μπαγίς»  και όπου υποστηρίζει  ότι τα λόγια που χρησιμοποίησε στην τουρκική ο Κύπριος κοινοβουλευτικός Τάκης Χατζηγεωργίου στη μικτή κοινοβουλευτική επιτροπή Τουρκίας – ΕΕ ανέβασαν την ένταση.
Από την ίδια όμως την περιγραφή της αποδεικνύεται ότι άλλος πυροδότησε το κλίμα! Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπάγίς!

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα ο Πρόεδρος της  τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ, που έκανε την εναρκτήρια ομιλία και ο Τουρκος Υπουργός ΕΕ, κ. Εγεμέν Μπαγίς, στη συνέχεια αποχώρησαν από την αίθουσα και οι Ευρωβουλευτές αντέδρασαν σε αυτό. Μάλιστα ο  Βρετανός βουλευτής κ. Richard Howitt είπε «σόκαρε το γεγονός ότι έφυγαν χωρίς να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας».

Στη συνέχεια, έλαβαν το λόγο πέντε Έλληνες και Κύπριοι  ευρωβουλευτές από τα 25 μέλη της πτέρυγας της ΕΕ της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής  κ. Μαριλένα Κοππά είπε «Ο Μπαγίς με τις δηλώσεις του συνεχώς μας υποτιμά».
Στη συνέχεια, η Κύπρια ευρωβουλευτής κ. Ελένη Θεοχάρους, είπε «Ο αξιότιμος Μπαγίς είπε πως “στην Κύπρο δεν υπάρχουν άνθρωποι και υπάρχουν μουλάρια” και πρόσθεσε τα μουλάρια έχουν θάρρος και είναι επίμονα».
Αργότερα, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής κ.  Τάκης Χατζηγεωργίου, είπε ότι επιθυμεί να αξιολογήσει ως χιούμορ την παρομοίωση των ελληνοκυπρίων  με μουλάρια που έκανε ο Μπαγίς και πρόσθεσε «Ο αξιότιμος Μπαγίς μου θυμίζει μικροπωλητή και επειδή δεν έρχεται σε αυτόν κανένας πελάτης περιμένει άπραγος στο μαγαζί».

Στις επικρίσεις απάντησε ο Τούρκος βοηθός Υπουργός ΕΕ κ. Αλααττίν Μπουγιούκαγια, ο οποίος είπε πως οι δηλώσεις των Κυπρίων  ευρωβουλευτών, αναφορικά με την Τουρκία και τον Μπαγίς «είναι άσχημες και δεν συνάδουν με την πολιτική ευγένεια».
Ενώ τα όσα είπε ο κ . Μπαγίς ήταν …όμορφες και  αποτελούσαν την …επιτομή της πολιτικής ευγένειας!

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.