Οι…πυροβολητές


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΟΥΤΕ αυτό μπορούμε να το χωνέψουμε. Το πυρ ομαδόν κατά των σημερινών, και ο λόγος μας δεν είναι κομματικός. Ψάχνουμε για ενόχους της στιγμής ενώ το έγκλημα ήταν διαρκείας. Και είναι «το πιο εύκολο κυνήγι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου».

ΜΠΗΚΑΝ μπροστά για να μας σώσουν εκείνοι που ευθύνονται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά. Η ευθύνη διαχέεται. Και δεν είναι έντιμο να τους ρίχνεις τα βόλια επειδή βρέθηκαν μπροστά σου και οι συνένοχοι παραμένουν κρυμμένοι, μακρινοί. Κόμματα που δώσαν’ την σπρωξιά τους στον γκρεμό χωρίς να κυβερνούν. Συνδικαλιστές λυσσασμένοι για αυξήσεις που «δεν είδαν και δεν άκουσαν» για φακελάκι και προμήθεια. Δεν μπούκωσε τη μύτη τους η μπόχα της διαφθοράς, δεν διέκριναν τους γλεντζέδες του πάρτι και ολετήρες της οικονομίας. Και οι «ιδεολόγοι» που άρμεξαν ό,τι παλιό μπορούσαν και, μαθημένοι να τρώνε, πέρασαν απέναντι προσδοκώντας νέο φαγοπότι; Οι κάποιοι οπορτουνιστές κοινοβουλευτικοί που αλλαξοπίστησαν κρατώντας τη χρυσοφόρο έδρα;

ΠΥΡ ομαδόν, λοιπόν, σ’ αυτούς που βλέπουμε. Παπαδάκηδες που (προσ)καλούν για να φλυαρούν οι ίδιοι, διακόπτοντας. Αυτιάδες αφηνιασμένοι (με την κα Μάγδα σε πόζες και το μάτι στο μόνιτορ). Δεν έχει λόγους να μην συντάσσεται με τους πυροβολητές η κα Τσαπανίδου με το κομπόδεμα απ’ τον καιρό της ΝΕΤ που σκόρπαγε τα λεφτά μας σε Λυριτζήδες. Καλά κάνουν(;) μιας και τα νούμερα της τηλεθέασης διαμορφώνονται απ’ τους δυσαρεστημένους, ωστόσο, καλύτερο θα’ ταν να μας θυμίζουν πρόσωπα, σινάφια και πρακτικές που μας φέραν’ στη σημερινή κατάντια κι ας έπεφταν τα νούμερα.

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ένα-ένα τα λαβράκια απ’ την απόχη, η μπόχα φράζει μύτες κι αυτοί «δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν». Τότε…ήξεραν. Τ’ άρπαζαν οι ίδιοι, τ’ άρπαζε ο διπλανός κι όλοι τους, σήμερα, σιωπούν, απέχουν και περιμένουν. Καθένας με τις προσδοκίες του. Και, βέβαια, μας τρομάζει η επιμονή τους για μιαν απ’ τα ίδια. Τόσος…ενθουσιασμός για επιστροφή στα προ μνημονίων και τρόικας δεδομένα; Για γεμάτα ταμεία με δανεικά (κι όποιος προλάβει να τ’ αδειάσει);

ΦΤΑΙΝΕ, λοιπόν, οι σημερινοί που «αίρουν τις αμαρτίες» μιας διεφθαρμένης Ελλάδας, άρα οι υπόλοιποι, με τα λευκά φτερά, δικαιούνται να…πυροβολούν.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.