Στουρνάρας: Καταργήθηκαν τα προνόμια των πολυτέκνων εφοπλιστών!


Στουρνάρας: Καταργήθηκαν τα προνόμια των πολυτέκνων εφοπλιστών!

Είναι από εκείνες τις φορές που δεν πιστεύεις στα αυτιά σου και εξαγριώνεσαι με αυτούς που μας κυβερνούν και αποφασίζουν για τις τύχες μας, καθώς συνειδητοποιείς για μια ακόμη φορά ότι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. 

Τρανή απόδειξη τα όσα ελέχθησαν το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014 από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα περί… κατάργησης των προνομίων των πολύτεκνων (!) εφοπλιστών.

Δηλαδή η αδικία που εντόπισε ο κ. Στουρνάρας στην φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν όσοι είναι πολύτεκνοι!

Την ίδια ώρα, ο προϋπολογισμός του 2014 αντιμετωπίζει το εφοπλιστικό κεφάλαιο ως τις «ιερές αγελάδες» του συστήματος, που εξακολουθούν να διατηρούν στο ακέραιο τα προκλητικά φορολογικά προνόμιά τους και να πλουτίζουν και χάριν στην ιδιαίτερη μεταχείριση που απολαμβάνουν τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από το τραπεζικό σύστημα. Την ίδια στιγμή που η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών συνεχίζεται για μία ακόμα χρονιά.

c6fe273aab9a18e68443bfb959e35d71 XL

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή για την φορολογία που επιβάλλεται στους Έλληνες ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε:

«…η Ελλάδα υστερεί σε επίπεδο εσόδων – ως ποσοστό του ΑΕΠ – σε σχέση με την πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ονομαστικοί φορολογικοί συντελεστές είναι ελαφρά υψηλότεροι του μέσου κοινοτικού όρου».

Και ο κ. Στουρνάρας στην προσπάθειά του να μας εξηγήσει γιατί και πώς συμβαίνει αυτό μας άφησε αρχικά άφωνους, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των πολιτών:

«Πρώτον: Από τις εκτεταμένες εξαιρέσεις και απαλλαγές που είναι διάσπαρτες στη φορολογική νομοθεσία και τις απολαμβάνουν διάφορες εισοδηματικές τάξεις – από τις πλουσιότερες που δεν δικαιολογείται έως τις φτωχότερες που δικαιολογείται απόλυτα. Θα σας πω ένα παράδειγμα: ακόμα και εύποροι πολύτεκνοι είχανε φοροαπαλλαγές μέχρι φέτος. Ακόμα και εφοπλιστές. Αυτό το καταργήσαμε…».

Δείτε το βίντεο:

Τι μας είπε δηλαδή ο κ. Στουρνάρας; Ότι οι πολύτεκνοι εφοπλιστές έχασαν τα φορολογικά προνόμια που απολάμβαναν επειδή είχαν πολλά παιδιά. Αυτή την αδικία εντόπισε ο υπουργός Οικονομικών!

Να του θυμίσουμε ωστόσο ότι το ισχυρότερο εφοπλιστικό κεφάλαιο στον πλανήτη, δεν θα πληρώσει ακόμα μία φορά ούτε φόρο εισοδήματος, καθώς ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει δεν τόλμησαν να αγγίξουν τα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών, οι οποίοι θησαυρίζουν σε βάρος του λαού που υπερφορολογείται.

Γιατί δεν αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας το τι ισχύει για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, τη φορολογία πλοίων, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τον φόρο ασφαλίστρων, τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων, την εισφορά τράπεζας και τον φόρο πολυτελείας για τους Έλληνες εφοπλιστές;

8b84d76a5b7f77f5590c4e7d305641f5 XL

Γιατί δεν είπε ότι ακόμα και σήμερα που η ανεργία καλπάζει και οι πολίτες έχουν κυριολεκτικά γονατίσει από τις απαιτήσεις των δανειστών μας το ιδιότυπο καθεστώς φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνουν διαχρονικά από την ελληνική Πολιτεία οι εφοπλιστές θα εξακολουθήσει να ισχύει;

Γιατί το μόνο που έκανε είναι να επιχειρήσει να μας κοροϊδέψει μπροστά στα μάτια μας!

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.