Στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το Barbaros


Barbaross-Turkey02-07december2013Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros εισήλθε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ και μετά που προχώρησε μερικά χιλιόμετρα επέστρεψε στο κόλπο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Από τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους είναι σαφές πως η παρουσία του στην περιοχή συνδέεται με την τακτική της έντασης, που υιοθετούν οι Τούρκοι. Την ώρα που υποτίθεται ετοιμάζονται για τις συνομιλίες, ζητούν βοήθεια στα ευρωτουρκικά, στέλνουν και το μήνυμα πως υπάρχει και η οδός της επιβολής.

Το σκάφος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην περιοχή της Αμμοχώστου και κινείται μεταξύ του ανατολικότερου άκρου του νησιού, το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα και της περιοχής του Παραλιμνιού.

Η μετάβασή του και στο τεμάχιο 3 αποτελεί μια ακόμη δοκιμή των αντανακλαστικών της Λευκωσίας. Η κυπριακή κυβέρνηση εγείρει πάντως το θέμα των προκλήσεων σε διεθνώς και ενημερώνονται και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

mignatiou.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.