Η αλήθεια δεν… διαγράφεται!


Η αλήθεια δεν... διαγράφεται!

Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου

Η χώρα μας ζει τους τελευταίους μήνες μια τεράστια αντίφαση. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για success story, επιδεικνύει υπερηφάνως το πρωτογενές πλεόνασμα και υπόσχεται επιστροφή στην «ανάπτυξη» μέσα στο 2014, η ελληνική κοινωνία βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη, με το ένα τρίτο του πληθυσμού να έχει πτωχοποιηθεί, με την «επίσημη» ανεργία να ξεπερνά το 27%, με μεγάλο τμήμα της νεολαίας μας να στρέφεται στη μετανάστευση και με 350.000 οικογένειες να στερούνται ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα… Στα χρόνια του μνημονίου το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει κυριολεκτικά κατακρημνιστεί, σε βαθμό που ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης. Περίπου 450.000 νοικοκυριά δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα, 250.000 παιδιά υποσιτίζονται και 1.000.000 συμπολίτες μας στερούνται πλήρως υγειονομικής περίθαλψης και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Και βέβαια οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά και τα συσσίτια πολλαπλασιάζονται. Στις ουρές τους στέκονται όλο και πιο συχνά νοικοκυραίοι της διπλανής πόρτας…
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ αυτά, που σοκάρουν, δεν τα επικαλείται πλέον μόνο η αντιπολίτευση, για να τεκμηριώσει την κριτική της στην κυβέρνηση και στην τρόικα. Προχθές Παρασκευή τα επικαλέσθηκε, σε ανοικτή επιστολή της προς τους βουλευτές, με αφορμή τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. Τα επικαλέσθηκαν, δηλαδή, οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν μπορεί να χτίζεται πάνω στην εκτόξευση του κοινωνικού ελλείμματος και της ανεργίας, ούτε πάνω στην εισοδηματική εξόντωση και την υπερφορολόγηση των συνηθισμένων υπόπτων μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε βέβαια πάνω στην οριστική πτώχευση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στην κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, στην ασφυξία ρευστότητας στην αγορά και στη διάλυση του παραγωγικού ιστού».

«ΑΝΤΙΘΕΤΑ -σημειώνουν οι συνδικαλιστές της Ν.Δ.- το πρωτογενές πλεόνασμα επιβάλλεται να προέρχεται από την ανάπτυξη, την αύξηση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων και του όγκου της παραγωγικής δραστηριότητας, τη μεγέθυνση του ΑΕΠ, την εξωστρέφεια της εθνικής οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους και σταθερής απασχόλησης, την ενδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης και της ιδιωτικής κατανάλωσης και την ενίσχυση των κοινωνικών μεταβιβάσεων, για την ανακούφιση -με όρους αναδιανομής του εισοδήματος- των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων». Στην αιχμηρή επιστολή τους προς τους βουλευτές, οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. υπογραμμίζουν επίσης ότι «η αποδοχή της εσωτερικής υποτίμησης ως λύσης για τη δημοσιονομική προσαρμογή αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος καταστροφική για την οικονομία και ισοπεδωτική για την κοινωνία, που βιώνει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία». Και συμπληρώνουν: «Το φάρμακο που προκρίθηκε ήταν χειρότερο από την ασθένεια και η θεραπεία, αντί να επαναφέρει την πατρίδα μας στις ράγες της ανάκαμψης, τη βυθίζει σε ένα διαρκές και πολυεπίπεδο κώμα». Μιλούν μάλιστα για «σφοδρή κοινωνικοοικονομική κρίση, που αγγίζει πλέον τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης», για «λάθος που όλοι ομολογούν, αλλά κανείς δεν διορθώνει», με αποτέλεσμα «να τείνει να γίνει ολέθριο»…

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έσπευσε το ίδιο κιόλας απόγευμα να διαγράψει τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Κιουτσούκη, θεωρώντας -πιθανόν ορθά από αυστηρά κομματική σκοπιά- απαράδεκτη την έμμεση προτροπή του στους βουλευτές του κόμματος να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό. Η ουσία, όμως, της επιστολής των συνδικαλιστών της Ν.Δ. δεν «διαγράφεται». Το «κοινωνικό ολοκαύτωμα» στο οποίο αναφέρονται δεν «διαγράφεται» με μια πειθαρχική απόφαση. Η άποψή τους ότι το «περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να παράγει κοινωνική ευημερία και όχι να αναπαράγει κοινωνική δυστυχία» δεν «διαγράφεται» με μια στεγνή κομματική ανακοίνωση ολίγων γραμμών. Η επισήμανσή τους ότι «μαύρισαν οι ζωές των πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο Γολγοθά από τις εκβιαστικές πολιτικές της τρόικας και των δανειστών» και ότι «ο λαός σταυρώνεται καθημερινά αγωνιώντας να εξασφαλίσει βασικά αγαθά και στοιχειώδεις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή του», απλώς φωτογραφίζει την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν διαγράφεται. Αντίθετα, μάλιστα… Αν την αγνοήσεις, σε… διαγράφει οριστικά και αμετάκλητα η κοινωνία!

enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.