Κατεπειγόντως!


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΚΑΠΟΙΑ «κολλάνε» και άλλα τρέχουν. Και τι τρέχει με τα προνόμιά τους; Ψηφίστηκαν νύχτα και με προοπτική. Κατοχυρωμένα και στεγανά, μη πειραχτούν απ’ τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Και ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών; Τον εμπνεύστηκαν, τον ψήφισαν τον…εφάρμοσαν.

ΚΑΙ άλλα κι άλλα ψήφισαν κατεπειγόντως και καλοκαιριάτικα. Με ένα νεύμα από κόμματος εις κόμμα, χωρίς τσιρίδες και αντεγκλήσεις. Διόρισαν υπεράριθμους «εργαζόμενους» στη βουλή, ταχέως, υπούλως και ομοθυμαδόν.

ΜΑΣ καταπλήσσει η…ομόνοια των νομοθετών μας για τα καλά και συμφέροντα. Μας καταπλήσσει και η ραθυμία τους για κατεπείγουσες περιπτώσεις. Για ανθρώπους που «ζουν» χωρίς ηλεκτρικό. Και, βέβαια, δεν τίθεται θέμα πειθούς από μια οικογένεια χωμένη στο υπόγειο, με τα κεριά. Έδωσε τις «εξετάσεις» της και δεν χρειάζονται άλλα κριτήρια. ΑΠΟ’ κει και πέρα, περιμέναμε το Κράτος. Αυτό που το κατάκλεψαν φοροφυγάδες και το ρήμαξαν μιζαδόροι. Να σβήσει τα αιρκοντίσιον των Υπουργείων καταργώντας τις ιδανικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας των εργαζομένων και «εργαζομένων». Τη ΔΕΗ με τους καρεκλοκένταυρους και τους διευθυντάδες με αστρονομικούς μισθούς, ιδιαίτερες και οδηγούς. Την περιμέναμε να πρεσάρει τους (μεγαλο)οφειλέτες της να την ξοφλήσουν. Τα κόμματα, με τη χορηγία τους να φαγώνεται πριν φτάσει στα γραφεία τους.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ τους δημάρχους να σηκώσουν το κεφάλι για δημότες που «ζούσαν» στο σκοτάδι. Έγκαιρα και προληπτικά. Πριν πληγωθεί βαθιά η ψυχή των παιδιών ενός κατώτερου θεού που «ζεσταίνονται» με μαγκάλι και πλένονται με παγωμένο νερό. Τους «επιμηθείς» δημάρχους της προεκλογικής αφύπνισης. Αυτούς που του καλού καιρού ξενυχτούσαν με τους…επιτελείς για να «σπάσουν» (νόμιμα και ανήθικα) έργα, μεριμνώντας για τα ποσοστά και την προμήθειά τους.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ τα κόμματα (εκλογές έρχονται) και νοιάστηκαν για το…ρεύμα σε παγωμένα υπόγεια, αλληθωρίζοντας προς το ρεύμα για ψήφους. Το θέμα είναι πως ΟΛΟΙ τους το πρόβλημα το εμφανίζουν με…αγκάθια. Ψήφιζαν για τα προνόμιά τους κατεπειγόντως, αλλά εξόχως ράθυμα, χωρίς ψυχή και γραφειοκρατικά, κινούνται για τις επανασυνδέσεις. Με το σταγονόμετρο και με ρυθμούς χελώνας. Αντί να τσακιστούν για μια αχτίδα χαράς και ζεστασιάς σε αναξιοπαθούντες, χριστουγεννιάτικα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.