Σε όλη τη Δύση υπάρχουν άστεγοι, εσείς πού κολλάτε;


Με μοχλό πίεσης την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, ζυγίζοντας την επιθυμία τής κυβέρνησης να αναλάβει καθήκοντα χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες με τους δανειστές, η τρόικα εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις, εξαιτίας των διαφορών που χωρίζουν τις δύο πλευρές σε καθοριστικά ζητήματα για την αξιολόγηση.

Στη διελκυστίνδα που έχει στηθεί οι δανειστές από τη μία παρέχουν επίσημα στήριξη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την ελληνική προσπάθεια, και από την άλλη στο παρασκήνιο συνεχίζουν να εγείρουν απίστευτες απαιτήσεις, δείχνοντας να μην καταλαβαίνουν ότι με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση την πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές της τρόικας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την επιμονή της κυβέρνησης να διατηρηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Τα εξωφρενικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, απέναντι στις ελληνικές προτάσεις περί προστασίας των φτωχών νοικοκυριών, αφορούν, όπως λένε χαρακτηριστικά, «την ύπαρξη αστέγων που κοιμούνται στους δρόμους σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, γεγονός που πρέπει να αποδεχθεί και η Ελλάδα» και συνεχίζουν να απαιτούν «η κυβέρνηση να ασχοληθεί μόνο με αυτούς που μπορούν έστω και εν μέρει να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους».

«Για όσους έχουν να πληρώσουν, να υπάρξει μέριμνα. Οσοι δεν έχουν, ας τους φροντίσει το κράτος» είναι η λογική των επικεφαλής της τρόικας, όπως λένε πηγές που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

enet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.