Ο Αστέρας σε Τούρκους και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του


Ετικέτες:ECB, IMF, σκανδαλα, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΝΤ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, Χρεωκοπία, Varlik Vergisi,papadimos_papandreou_samaras_karatzaferis_kemal2

Άλλα μας έλεγαν και άλλα βγήκαν στη συνέχεια… Ο τουρκικός όμιλος Dogus, που πήραν και τη μαρίνα του Αλίμου, είναι τελικά ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης με ποσοστό 33,75% και όχι κοντά στο 15% που είχε ειπωθεί αρχικά.

Διαβάστε λοιπόν, ποιοι αγοράζουν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ. Το άρθρο από το euro2day.gr:

Ο τουρκικός όμιλος Dogus, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με ποσοστό 33,75%, ενώ με μικρότερα ποσοστά συμμετέχουν τα κρατικά επενδυτικά «οχήματα» του Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι.

Στο επενδυτικό σχήμα που κατέθεσε την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα συμμετέχει με 25% το Abu Dhabi Investment Council, τμήμα του κολοσσιαίου κρατικού επενδυτικού βραχίονα του Αμπου Ντάμπι, μέσω της Hanover investment (Luxembourg) SA.

Το Abu Dhabi Investment Council είχε διαχωριστεί προ ετών από το κρατικό επενδυτικό όχημα του εμιράτου, την Abu Dhabi Investment Authority η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια περί τα 630 δισ. δολάρια. Ποσοστό 25% του σχήματος που απέκτησε τον Αστέρα κατέχει το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ (Public institution for social security State of Kuwait).

Το υπόλοιπο 16,25% του σχήματος, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, στο οποίο περνάει η «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» μοιράζονται σειρά επενδυτικών ομίλων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι AGC Equity partners private equity secondary fund I LP, AGC Equity partners special opportunities fund I LP που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της αραβικών συμφερόντων AGC, η λιβανέζικων συμφερόντων BB Real Estate holding SAL, η γερμανικών (;) συμφερόντων Doric Investments Inc και M1 Alpha Capital Limited.

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επισημαίνουν πως θα χρειαστούν μήνες μέχρι να εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο των νέων ιδιοκτητών. Εκτιμάται πως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) δεν θα έχει εγκριθεί πριν από το καλοκαίρι του 2014, ενώ θα προηγηθεί αύξηση κεφαλαίου της «Αστήρ Παλλάς» με εισφορά σε είδος (θα εισφέρει το ακίνητο που ελέγχει) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα εισπράξει περί τα 100 εκατ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ.

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ο Αστέρας σε Τούρκους και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του

  1. Ὁ/ἡ Πετρος Καλογεροπουλος γράφει:

    Ας γνωριζουν τα πο@στοειδη που ξεπουλανε τη χωρα οτι δεν προκειται να χαρουν για πολυ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ. Τιποτα απ οσα αποφασιζουν σημερα δεν θα εχει ισχυ οταν θα ελευθερωθει η χωρα μας

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.