Ο Ερντογάν έχει δίκιο, η Κωνσταντινούπολη ανήκει στη Θράκη…


Ξαφνικά θύελλα σήκωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, κ. Ερντογάν, με δηλώσεις του στις οποίες “τελείωσε” με την ελληνικότητα της Θράκης (την οποία συμπεριλαμβάνει πλέον σε ένα γενικό μόρφωμα και άτυπη χώρα “Θράκη”) και έθεσε ευθέως ζήτημα για την ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ θέτει ζήτημα τουρκοποίησης σχεδόν όλων των νότιων Βαλκανίων! Ιδανική στιγμή για τον τούρκο πρωθυπουργό, το να εξωτερικεύσει τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Τουρκία, να αποπροσανατολίσει τόσο τους τούρκους πολίτες όσο και τους Έλληνες και να μιλήσει για το “όνειρό” του, την μεγάλη νεο-οθωμανική Τουρκία! Ιδανική στιγμή για να τολμήσει να εκμεταλλευτεί -μέσω της προσθήκης νέων ελληνοτουρκικών διαφορών- την ανύπαρκτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα έχει επιλέξει την σιωπή, αφήνοντας πολλές υποψίες για συμφωνίες που έχουν γίνει και παραμένουν κρυφές από τον Ελληνικό λαό, αλλά και για την αυτή καθεαυτή την ικανότητά της να καλύψει την βασική της συνταγματική υποχρέωση που είναι η προάσπιση της χώρας, δηλαδή της Ελλάδας…

Αν και η “παρέμβαση” του τούρκου (αλλαζόνα και ημίτρελου, όπως χαρακτηρίζεται τους τελευταίους μήνες από δυτικούς πολιτικούς) πρωθυπουργού ήταν εξόχως επιθετική και κενή ιστορικής αλήθειας, πρέπει να παραδεχθούμε πως επιβεβαίωσε το ρητό “από τρελό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια”.

Και η μεγάλη αλήθεια είναι το απόσπασμα εκείνο της ομιλίας του κ. Ερντογάν, στο οποίο συμπεριέλαβε την Κωνσταντινούπολη την Θράκη…, εκπλήσσοντας με το τόλμημά του, αφού (σαφέστατα άθελά του) έθεσε θέμα για την ίδια την Κωνσταντινούπολη και στο κατά πόσο αυτή ανήκει στην Τουρκία.

Λάβαμε μία επιστολή ενός φίλου Θρακιώτη αναγνώστη, η οποία απευθύνεται στον Ταΐπ Ερντογκάν και την αναδημοσιεύουμε αυτούσια, ευελπιστώντας να την μελετήσει εμβριθώς τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του, αφού τα δικά του λεγόμενα θέτουν μείζον θέμα για το κατά πόσο τουρκική είναι η… Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να θυμίσουμε τα λόγια του μεγάλου διανοητή και καθηγητή Νεοκλή Σαρρή: “όλα τα κράτη έχουν ιστορία, η Τουρκία έχει ποινικό μητρώο”…

Κωνσταντίνος

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κύριε Ερντογάν,

Σας αποστέλλω δύο Χάρτες, της Αρχαίας Θράκης για να δείτε τα όρια της και της Ανατολικής που καταπατάτε μέχρι σήμερα (με τις αρχαίες Ελληνικές Πόλεις και ονομασίες). Ίσως σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις Γεωγραφικές σας γνώσεις.

Θα ήθελα όμως να σας βοηθήσω να βελτιώσετε και τις ιστορικές σας γνώσεις για να μην εκτίθεστε ως ανιστόρητος.

Στη Θράκη κατοικούσαν επί χιλιετίες Θρακικά φύλα που αναγράφονται επάνω στο χάρτη και είχαν δημιουργήσει με τους Έλληνες του Νότου και τις Μικράς Ασίας πόλεις και κέντρα πολιτισμού που επίσης αναγράφονται με κόκκινο στους χάρτες (Βυζάντιο, Ουσκουδάμα. Βυσάνθη, Αίνος κλπ).

Στην ιστοσελίδα της Θρακικής θα βρείτε όλους τους Χάρτες της Θράκης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και την ιστορία της περιληπτικά.

Δεν έχετε χρόνο υποθέτω να διαβάσετε λεπτομερώς τους τόμους ιστορίας της. Εκεί θα βρείτε ότι οι Τουρκογενείς Μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης που φέρατε από τα βάθη της Ασίας είναι 54.000 και όχι 150.000 που είπατε πρόσφατα.

Προσπάθησα να βρω χάρτες της Αρχαίας Τουρκίας αλλά δεν βρήκα κανέναν.

Ούτε και κατά τη Βυζαντινή περίοδο.

Διάβασα όμως ότι δεν υπάρχει Τουρκικό Έθνος κατά Τούρκο καθηγητή και ότι η Τουρκία διέπραξε γενοκτονίες.

Στη Θράκη πρωτοπάτησαν Τούρκοι το 1354 μ.χ.

Πόσοι Τούρκοι μέχρι τότε υπήρχαν στη Θράκη;

Τι θέλατε και τι θέλετε στη Θράκη;

Είναι πατρογονική σας Εστία;

Έχετε κανένα χάρτη του 1353 για να δώ ποια ήταν τα όρια της Τουρκίας;

Ποια είναι η Ιστορία , ο πολιτισμός και η προσφορά σας στην ανθρωπότητα;

Να σας το πω εγώ κύριε Ερντογάν, ο υιός γηγενών Θρακών από το Εύανδρο Μαλγάρων και Αριμάνι της Βεργούλης που τους εκτοπίσατε τους δολοφονήσατε και αρπάξατε το βιός τους.

Εμπεδώστε το. Είστε Καταπατητές της Θράκης και Γενοκτόνοι κύριε Ερντογάν. Τίποτε άλλο. Δεν σας ανήκει ιστορικά και Γεωγραφικά τίποτε από τη Θράκη. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι στα μέρη αυτά έζησαν Έλληνες επί χιλιετίες που δημιούργησαν έργα και πολιτισμό που καταστρέψατε.

Η θέση σας είναι στα βάθη της σημερινής Τουρκίας και όχι στα παράλια της Μικράς Ασίας, της Ιωνίας του Πολιτισμού και βεβαίως όχι στην Ευρώπη που αδίστακτα, θρασύτατα και επιπόλαια βροντοφωνάζετε και σχεδιάζετε για τη Θράκη.

Αρκετά ανεχθήκαμε κύριε Ανιστόρητε και αχόρταγε Πρωθυπουργέ τις απειλητικές και εχθρικές σας προθέσεις και διαθέσεις.

Κατέχετε κομμάτι της Κύπρου παρά την απόφαση του ΟΗΕ.

Εμποδίζετε και απειλείτε συνέχεια για υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο, ΑΟΖ, Δυτική Θράκη, Ίμια, κλπ.

Απορεί κανείς με τη συμπεριφορά σας και την επιθετική πολιτική σας.

Δεν θέλετε ειρηνική και φιλική συνεργασία με κανένα γείτονα σας.

Χρωστάτε σε όλους, έχετε πάρει από όλους και θέλετε και άλλα.

Νομίζετε ότι σπέρνοντας Τουρκοφοβία θα το πετύχετε.

Τέλειωσαν αυτά που ξέρατε και κάνατε στο παρελθόν.

Οι μάζες που διαθέτετε δεν κερδίζουν πολέμους.

Η τεχνολογία και το πνευματικό επίπεδο των αντιμαχομένων θα μιλήσει.

Δεν θα περάσουν οι Τουρκαπειλές σας και τα ανατολίτικα τερτίπια.

Η υποχωρητικότητα, η ανεκτικότητα και η υπομονή έχουν όρια κύριε Ερντογάν.

Μην το Τραβάτε άλλο το σχοινί, μπορεί να κοπεί και δεν σας συμφέρει μακροχρόνια.

Και μνήμη διαθέτουμε και γνώση και κρίση. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Κάποτε θα λογοδοτήσετε και θα πληρώσετε για τις Γενοκτονίες που διαπράξατε και για τις καταστροφές που προξενήσατε.

Η ιστορία θα σας κατατάξει εκεί που σας αξίζει και σας ταιριάζει.

Τσερκέζης Αναστάσιος

Γνήσιος Θράξ και ένας από τους κληρονόμους της Θρακικής Γης των προγόνων μου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.